Знамиња на Африка

Од Википедија — слободната енциклопедија
Африка.

Ова е галерија на знамиња во Африка. Оваа листа ги опфаќа знамињата на меѓународно признатите држави и зависни самоуправувачки територии.

Источна Африка[уреди | уреди извор]

* зависна самоуправна територија или делумно призната држава.

Централна Африка[уреди | уреди извор]

Северна Африка[уреди | уреди извор]

* зависна самоуправна територија.

Јужна Африка[уреди | уреди извор]

Западна Африка[уреди | уреди извор]

* зависна самоуправна територија.

Поврзано[уреди | уреди извор]