Знаме на Хаваите

Од Википедија — слободната енциклопедија
Знамето на Хаваи

Знамето на Хаваи го претставува Хаваи како кралство, протекторат, република, територија држава во САД. Знамето се состои од осум хоризонтални линии црвена, бела и сина боја. Линиите ги претставуваат осумте главни острови на Хаваите: Хаваи, Оаху, Каваи, Кахолаве, Ланаи, Мауи, Молокаи и Нихау. Во горниот лев агол (кантон) се наоѓа знамето на Обединетото Кралство.

Поврзао[уреди | уреди извор]