Знаме на НАТО

Од Википедија — слободната енциклопедија
Знамето на НАТО

Знамето на НАТО има морнаричко сина основа (Пантон 280) со бел амблем кој всушност ги претставува стрелките на компасот со четирите бели линии кои излегуваат од него. Знамето е одобрено на 14 октомври, 1953 година.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]