Зелен рид (населба во Куманово)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Зелен рид е градска населба во југоисточниот дел на Куманово. Во овој дел на градот над 90% се Македонци, а останатите се Срби. Зелен Рид важи за една од најелитните,најсредените и најубавите населби во Куманово. Граничи со населбата Гоце Делчев, позната како Трговски. Оваа населба почнува да се развива кон крајот на 90-тите и оттогаш нанаваму прераснува во елитна населба. Cе наоѓа на околу 47м.надморска височина.