Прејди на содржината

Животот е другаде

Од Википедија — слободната енциклопедија

Животот е другаде (чешки: Život je jinde) - роман на чешкиот писател Милан Кундера. Делото било пишувано од 1969 до 1970 година, но не било објавена во Чехословачка, зашто во меѓувреме делата на Кундера биле забранети. Поради тоа, книгата прв пат била објавена во Париз, во 1973 година, во превод на француски јазик.[1]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „Predgovor“, во: Milan Kundera, Šala. Sarajevo: Veselin Masleša, 1984, стр. 6.