Животно хакерство

Од Википедија — слободната енциклопедија


Животното хакерство (англиски: life hacking) се однесува на било кој продуктивен трик, скратена постапка, вештина или нов или поинаков пристап за зголемување на продуктивноста и ефикасноста, во сите сфери на животот; со други зборови, нешто што ги решава секојдневните проблеми на некој човек на еден паметен или неочигледен начин.