Ескифјердир

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поглед кон Ескифјердир

Ескифјердир (исландски: Eskifjörður) — град во источниот дел на Исланд, односно спаѓа во Источниот Регион, брои околу 1.043 жители и е триесетипрви град по големина во Исланд. Градот е поврзан со копнен, воден и воздушен сообраќај. Ескифјердир, заедно со уште неколку градови во земјата, се смета за еден од поважните и поголемите населени места во државата.