Епинал

Од Википедија — слободната енциклопедија
Реката Мозел поминува покрај Епинал

Епинал (фр. Epinal) — град и општина во Франција во регионот Лорена, во департментот Вогези. Според податоците, во 2006. година во општината живееле 35.794 жители, а густината на населението изнесувала 604 жители/км2. Градот е збратимен со македонскиот град Битола.