Емитување вести

Од Википедија — слободната енциклопедија

Емитувањето на вести е процес во кој се пренесуваат вести од настани или друг вид на информации преку телевизија, радио или интернет од областа на емитуваното новинарствоСодржината најчесто се емитува на локално во студиско радио или телевизиско студио или преку телевизиска мрежа. Може да вклучува дополнителни материјали како што е спортската покриеност, временската прогноза, сообраќајни извештаи, коментари од други материјали за кои се смета дека се релевантни за нивната публика.  

Дополнителна литература[уреди | уреди извор]

  • Charles L. Ponce de Leon, That's the Way It Is: A History of Television News in America. Chicago: University of Chicago Press, 2015.