Емилија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Емилија
Емилија 2021
Биографски податоци
Родено имеЕмилија Јанчева Валева
Роден(а)21 март 1982
Галабово
ПотеклоБугарија
Жанровифолк, поп-фолк,
Занимањапејачка
Инструментивокал
Период на активност1999 –сѐ уште
СоработнициБорис Дали,Малина,Галена

Емилија (Галабово, 21 март 1982) — бугарска поп-фолк пејачка.

Дискографија[уреди | уреди извор]

Албуми[уреди | уреди извор]

Спотови[уреди | уреди извор]

Спот Година Албум Режисер
Весело момиче 2000 Весело момиче Николај Скерлев
Кой си ти 2001 Весело момиче Петјо Картулев
Река на любовта 2001 Весело момиче Петјо Картулев
Мъж да си 2001 Весело момиче Георги Колев
Ще те накажем 2001 Весело момиче Николај Скерлев
Само с поглед 2001 Весело момиче Николај Скерлев
Лудост е 2002 Румен Атанасов/Георги Колев
Студен огън 2002 Николај Скерлев
Нежни устни 2002 Нежни устни Николај Скерлев
Любов в полунощ 2002 Нежни устни Николај Скерлев
Не виждам 2003 Нежни устни Људмил Иларионов-Љуси
Мечтата ми вземи 2003 Нежни устни Људмил Иларионов-Љуси
Легенда за любовта 2003 Ангел в нощта Људмил Иларионов-Љуси
Няма да тъгувам 2003 Ангел в нощта Николај Скерлев
Безумна любов 2003 Целувай ме – Best Ballads Николај Нанков/Петјо Картулев
Ти замина 2004 Ангел в нощта Људмил Иларионов-Љуси
Познавам те 2004 Ангел в нощта Николај Скерлев
Забрави 2004 Николај Скерлев
Любов и нежност 2004 Целувай ме – Best Ballads Људмил Иларионов-Љуси
Целувай ме 2005 Самотна стая Николај Скерлев
За мене забрави 2005 Самотна стая Николај Скерлев
Ела ме вземи 2005 Мисли за мен Николај Скерлев
Още мисля за теб 2006 Мисли за мен Николај Скерлев
Изгори ме с устни 2006 Мисли за мен Николај Скерлев
Не се обръщай 2006 Мисли за мен Људмил Иларионов-Љуси
С теб да полудея 2006 Мисли за мен Николај Скерлев
С теб да бъдем пак 2007 Тенчо Јанчев
Когато всичко свърши 2007 Тенчо Јанчев
Отново не дойде 2007 Тенчо Јанчев
Дори и да боли 2007 Родена съм да те обичам Људмил Иларионов-Љуси
Сълза 2008 Родена съм да те обичам Николај Скерлев
Ще рискувам 2008 Родена съм да те обичам Николај Нанков
История 2008 Родена съм да те обичам Јордан Петков
История – remix 2008 Родена съм да те обичам Јордан Петков
Всяка минута 2009 Родена съм да те обичам Људмил Иларионов-Љуси
Изнервяш ме 2009 Родена съм да те обичам Николај Скерлев
Ти си луд 2009 Родена съм да те обичам Јордан Петков
Харесва ми 2009 Така ми харесва Николај Скерлев
Няма как 2009 Така ми харесва Јордан Петков/Тенчо Јанчев
Мъртви души 2009 Така ми харесва Јордан Петков/Тенчо Јанчев
Искаш ли 2010 Така ми харесва Тенчо Јанчев
Така ми харесва 2010 Така ми харесва Јордан Петков
Пробвай ме 2010 Така ми харесва Николај Нанков
По твоите следи 2010 Така ми харесва Јордан Петков
Аларма 2010 Николај Скерлев
Двойно 2011 Смелите си имат всичко Људмил Иларионов-Љуси 
Осмелявам се 2011 Смелите си имат всичко Николај Скерлев 
Щом така го искаш 2011 Смелите си имат всичко Николај Нанков
Смелите си имат всичко 2011 Смелите си имат всичко Николај Нанков
Не се променям 2011 Смелите си имат всичко Николај Скерлев
Грешница 2011 Смелите си имат всичко Николај Скерлев
O Tannenbaum 2011 Јордан Петков
Моята половина 2012 Смелите си имат всичко Николај Нанков
Свързано е с теб 2012 Смелите си имат всичко Јордан Петков
Ще чакам да ми звъннеш 2012 Смелите си имат всичко Људмил Иларионов-Љуси 
Просто те убивам 2012 Смелите си имат всичко Николај Скерлев
Кукла 2013 Акула Виктор Антонов
Ти си ми 2013 Акула Николај Скерлев
Ако си звезда 2013 Акула Јордан Петков
Оставаш сам 2013 Акула Јордан Петков
Кой ще му каже/Boi tegali li 2014 Акула Људмил Иларионов-Љуси
Балкания 2014 Акула Људмил Иларионов-Љуси 
Да бях от гадните 2014 Акула Николај Скерлев
Без въпроси 2014 Акула Bashmotion
Ето ме 2015 Акула Николај Скерлев
Питбул 2015 Акула Људмил Иларионов-Љуси 
Jingle Bells 2015 Јордан Петков
Обичай ме 2015 Акула Николај Скерлев
California 2016 Акула Људмил Иларионов-Љуси 
Специално за всяка 2016 Акула Николај Скерлев
Напусни 2017 Акула Александар Молов
Само мой 2017 Акула Николај Скерлев
Как да изтрезнея 2017 Акула Николај Скерлев
Все едно ми е 2017 Акула Георги Марков
Една любов/Hristougena 2017 Акула Николај Скерлев
По-силна ставам 2018 Акула Николај Скерлев
По такива си падам 2018 Акула Bashmotion
Завинаги 2018 Акула Николај Скерлев
Harem 2018 Георги Манов
Само тебе искам 2018 Акула Георги Манов
Акула 2019 Акула Виктор Антонов
Тръгвай си 2019 Акула Виктор Антонов
В София дойде/Asteri mou esi 2019 Акула Николај Скерлев
Djeale 2020 Акула Алекс Кеусу
Отиваш си 2020 Акула Николај Скерлев/Иван Димитров-Torex
На всичките в устата 2020 Акула Валери Милев
Deals 2021 Алекс Кеусу
Турбуленция 2021 Валери Милев
Пак ще се броиш 2022 Валери Милев
Единствено 2022 Валери Милев
Алкохол 2022 Валери Милев

Наводи[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]