Елен Фрис

Од Википедија — слободната енциклопедија

Елен Фрис (23 септември 1855 година во Радслегард во Трнсфал, Калмар Лан - 31 март 1900 година во Стокхолм ) била шведска феминистка и писателка. Таа станала првата жена доктор на науки во Шведска во 1883 година.

Елен Фрис