Електрорецептор

Од Википедија — слободната енциклопедија
Електрорецептори (ампули од Лоренцини) и латерални канали во главата на ајкула.

Електрорецепторрецептор кој е дел од нервниот систем и ги прима сите дразби кои доаѓаат во форма на електрични импулси.