Езера на Баба

Од Википедија — слободната енциклопедија
Глетка од Големото Езеро
Глетка од Малото Езеро

Баба претставува планина во Македонија. На нејзиното било се регистрирани повеќе леднички (леднички) езера, од кои најпознати се двете Пелистерски Очи.[1]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Василески, Д. (2006): Пелистерски Езера Посебно издание, АД Печатница “Напредок” Тетово-Тетово;