Евгени Савов

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Евгени Савов (? - 26 ноември 1983), судија на Врховниот суд на Македонија и долгогодишен соработник на весникот „Нова Македонија“. Подолго од две и пол децении ја уредуваше рубриката „Правен советник“, преку која весникот „Нова Македонија“ директно кореспондираше со илјадници читатели во Македонија, давајќи им потребни советни и упатства.