Дрег

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Drag односно Дрег (збор од англиски јазик) – облекување кое општеството го дефинира како облекување во другиот пол или род, исто така се однесува на стилизирано, „пренагласено“ претставување на другиот пол/род.