Драган Спасески

Од Википедија — слободната енциклопедија
Драган Спасески
Роден/а22 јуни 1960
Македонија Охрид, Македонија
ЗанимањеПоет Сликар

Драган Спасески — поет и сликар. Роден е на 22 јуни 1960 година во Охрид. Завршил Медицински факултет во Скопје. Работи во Јавната здравствена организација Костнозглобна болница во Охрид.[1]

Библиографија[уреди | уреди извор]

  • „Апокалиптичен нарцис“ (поезија, 1989)
  • „Сè трепери“ (поезија, 1996)

Извори[уреди | уреди извор]

  1. Маринела Јовановиќ, Нада Филева: „Мал охридски литературно-научен лексикон“, Охрид, 2002