Драган Величковски

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Тајзи
Tyzee
Биографски податоци
Родено имеДраган Величковски
Познат(а) и какоТајзи
Роден(а)21 декември 1987
ПотеклоКуманово, Македонија
ЖанровиРап
Занимањарап артист
ИздавачиSkipi Beat Production

Драган Величковски, уште попознат под името Tyzee е рап изведувач, кој бил дел од дуото Скипи и Тајзи (Skipi & Tyzee). Роден е во Куманово, а својата кариера ја започнува како дел од аматерска рап група 120ка, за подоцна да започне соработка со Горјан, алијас Скипи.

* Дискографија[уреди | уреди извор]

Тyzze - Параноја (2018)

  • Tyzee - Омилена (2017)
  • Tyzee & Spejko - Vozi (2016)
  • Tyzee - Revolucija (2016)
  • Tyzee & Spejko - Palimo (2016)
  • Tyzee - Се ми е со тебе (2015)
  • Tyzee - Амор (2015)
  • Tyzee - Гласот на народот (2015)
  • Tyzee Feat. Iwayo - Дај ми само ден (2014)
  • Tyzee - Чувај ни га боже (2014)
  • Tyzee & Slatkaristika Дими Џам (2014)
  • Tyzee - Дома си е дома (2014)
  • Tyzze - Џабе (2013)
  • Тyzee - Пишано е (2013)
  • Tyzee - Живеам за себе (2013)
  • Tyzee - Regeton (2013
  • Tyzee - Љубов (2013)
  • Skipi & Tyzee - Лето (2012)
  • Skipi & Tyzee - Екскјуз ми (2012)
  • Skipi & Tyzee - Моментот (2011)
  • Skipi & Tyzee - Остави политика и појачај тон (2011)
  • Skipi & Tyzee ft. Mega - Full (2011)
  • Skipi & Tyzee ft. Speedy - Локална традиција (2011)
  • Skipi & Tyzee - Умирам со стихови (2010)
  • Skipi & Tyzee ft. Noz - Вашите дами (2010)
  • Skipi & Tyzee ft. Van Speedy & Shvaba - Мои ортаци (2010)
  • Skipi & Tyzee ft. Dj Spejko - Она ми се свиѓа (2010)
  • Skipi & Tyzee - Моја е (2010)
  • Skipi & Tyzee - Играј (2010)
  • Skipi & Tyzee - Чист бизнис (2010)
  • Skipi & Tyzee - Игра без правила (2010)
  • Skipi & Tyzee - Баш во клубот (2010)
  • Skipi & Tyzee - Dance Flow (2010)
  • Skipi & Tyzee - Колку си жешка (2010)
  • Skipi & Tyzee - Грев (2010)
  • Skipi & Tyzee - Балкан (2010)
  • Skipi & Tyzee - Јави се (2010)
  • Skipi & Tyzee - Златна доба (2010)
  • Skipi & Tyzee ft. Адријан Гаџа - Виртуал дива (2010)
  • Skipi & Tyzee ft. MEGA - Ѕверови (2010)
  • Tyzee ft. Анџелина - Љубов преку музика (2010)
  • Skipi & Tyzee - Усни ко бог да збореше (2009)
  • Skipi & Tyzee ft. Шваба - Јавај (2009)

Видеографија[уреди | уреди извор]

Спот Година Режисер
Играј 2010 Kinetix
Моментот 2011
Екскјуз ми (Време е за опуштање) 2011 Горјан Јовановски-Скипи
Лето 2012 Драган Величковски - Тајзи
Регетон 2013 Даниел Јовески
Пишано е 2013 Даниел Јовески
Чувај ни га боже 2014 Дарко Манасијески
Дај ми само ден 2014 Дарко Манасијески
Дими Џам 2014 Владимир Дади Ивановски
Гласот на народот 2015 Владимир Дади Ивановски
Амор 2015 Владимир Дади Ивановски
Се ми е со тебе 2015 Фабрика
Револуција 2016 Филип Пауновски
Палимо 2016 Владимир Дади Ивановски
Вози 2016 Владимир Дади Ивановски
Омилена 2017 Илија Зоговски
Параноја 2018 Тајзи
Каде сме ние 2018 Даниел Јовески
Мој живот моја ствар 2018 Тајзи
Пабло 2018 Даниел Јовески
Гори 2019 Даниел Јовески
Сине 2020 Даниел Јовески