Дофариски арапски јазик

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај


Дофариски арапски јазик
Зборуван во: Оман
Вкупно говорници:
Јазично семејство: Семитски јазици
 Северозападни семитски јазици
  Дофариски арапски јазик 
Писмо: Дофариска арапска азбука
Јазични кодови
ISO 639-1: нема
ISO 639-2:
ISO 639-3:

Дофарискиот арапски јазик е јазик кој спаѓа во групата на семитски јазици како и во подгрупата на арапски јазици. Овој јазик се зборува во Оман од страна на околу 70 000 жители.