Документарен материјал

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Документарен материјал — извор на архивскиот материјал, го сочинува целиот изворен и репродуциран (пишуван, цртан, фотографиран, филмуван, фонографиран, металографиран или на друг начин забележан) матњеријал и книги, картотеки и други евиденции за тој материјал, создадени во работата на државните институции, градската заедница, претпријатијата, установите и други организации и заедници, политички организации, општествени организации и здруженија на граѓаните, граѓанско правни лица , лица кои самостојно вршат дејност или професија и физички лица, додека тој е од значење за нивната тековна работа и доколку од него не е одбран архивскиот материјал.

Поврзано[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]