Ди Ерзте

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ди Ерзте е името на германски јазик бенд од Берлин . Таа е до групата Диселдорф Die Toten Hosen до најкомерцијално успешните германски музички групи со корени во панк-рок .

Бендот е основан во 1982 година, од 1988 година беше одвоен. Од 1993 година ја сочинуваат Фарин Урлауб (буржоаскиот Јан Ветер), Бела Б (буржоаскиот Дирк Фелзенхајмер) и Родриго Гонсалес .

Актуелно лого
Лого на Es-ist-eng- турнејата, засновано на сообраќајниот знак 120
Притиснете фотографија на лекари од 2012 година