Прејди на содржината

Дијапедеза

Од Википедија — слободната енциклопедија
Неутрофили екстравазираат од крвните садови до местото на повреда на ткивото или инфекција за време на вроден имунолошки одговор.

Дијапедеза е способност на леукоцитите да ги напуштат капиларите кога во организмот има антигени.