Дифебарбамат

Од Википедија — слободната енциклопедија

Дифебарбамат (ИНН) е средство за смирување од фамилиите на барбитурати и карбамати кое се користи во Европа како компонента на формулацијата на комбиниран лек наречен тетрабамат (Атриум, Севриум).[1][2][3]

Поврзано[уреди | уреди извор]

  • Фебарбамат

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Index nominum 2000: international drug directory. Taylor & Francis US. 2000. стр. 333. ISBN 978-3-88763-075-1. Посетено на 26 November 2011.
  2. World Health Organization (2004). „The use of stems in the selection of International Nonproprietary Names (INN) for pharmaceutical substance“ (PDF).
  3. „Metabolism of difebarbamate in man“. European Journal of Drug Metabolism and Pharmacokinetics. 15 (3): 191–8. 1990. doi:10.1007/BF03190203. PMID 2253648.