Дисперзија

Од Википедија — слободната енциклопедија

Дисперзија може да се однесува на:

  1. Дисперзија (физика)
  2. Дисперзија (хидрологија)
  3. Дисперзија, кај хемиските видови на растворот
  4. Дисперзија (статистика)