Дирборн (Мичиген)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Местоположба на Дирборн во Мичиген
Седиште штаб на Форд

Дирборн (англиски: Dearborn) е град во американската држава Мичиген. Овој град според статистиките во 2007 година, има 92 382 жители. Компанијата Форд има главен штаб тука. Најголемата џамија во Северна Америка се наоѓа во Дирборн.