Детроит (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Вообичаено, Детроит се користи за градот Детроит, Мичиген во Соединетите Американски Држави или целатa Метро Детроит метрополитенска област.

Но терминот може да се однесува и на:

Географија[уреди | уреди извор]

Населени места[уреди | уреди извор]

Други[уреди | уреди извор]

Друго користење[уреди | уреди извор]