Дерматологија

Од Википедија — слободната енциклопедија
(Пренасочено од Дерматологик)
Единица за козметичка дерматологија во СМ Сити Северна Едса, Филипини

Дерматологија е гранка од медицината, која се занимава со болестите на кожата, за секакви воспаленија и црвенила, предизвикани на различни начини.