Прејди на содржината

Депортација на Евреите од Македонија

Ова е избрана статија. Стиснете тука за повеќе информации.
Од Википедија — слободната енциклопедија
Урната од Скопје
Урната од Скопје
Урната од Битола
Урната од Битола
Урната од Штип
Урната од Штип
Во Меморијалниот центар на холокаустот во Скопје поставени се три урни со пепел на македонските Евреи. Тие во Македонија се донесени во 1961 година и биле изложени во Битола, Скопје и во Штип. Од овие три града ноќта меѓу 10 и 11 март 1943 година биле собрани речиси сите Евреи од Македонија и кон крајот на март од скопскиот Монопол биле депортирани во логорот на смртта во Полска.[1]
Бугарскиот окупатор ги товари македонските евреи во вагоните на бугарската државна железница (БДЖ).

Депортацијата на Евреите од Македонија претставува настан од Втората светска војна организиран од владите на фашистичка Бугарија и нацистичка Германија, со цел систематска елиминација на еврејското население од т.н. „новоослободени територии“ од страна на бугарската власт. Депортацијата на Евреите од Македонија претставува дел од депортација на Евреите од сите „новоослободени територии“ (Вардарска Македонија, Егејска Македонија, Поморавјето (Србија), и Тракија).[2][3][4][5] Сите Евреи од Македонија биле депортирани во логорот Треблинка во Полска, каде што биле задушени во гасни комори. Од Треблинка не се вратил никој. Не останал ниту еден сведок да прераскаже за стравотиите на уништувањето на еврејското население од Македонија. Документите се единствените сведоци за докажувањето на судбината на Евреите во Македонија.[2]

Од Вардарска Македонија биле иселени над 7.000 Евреи, додека вклучувајќи ги и оние од Егејска Македонија и Тракија околу 11.400.[3][5][6] Според податоци од октомври 1945 година, на територијата на денешна Македонија преостанале само 419 лица, чијашто заедница денес брои околу 200.[7]

Антисемитизмот во фашистичка Бугарија[уреди | уреди извор]

Бугарскиот закон за заштита на нацијата
Табли кои се ставале на еврејските куќи (горе) и табли кои го забранувале влезот на Евреите (долу). Експонат од Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија во Скопје
Поглед кон Еврејското маало под Калето во Скопје. (Стара скопска разгледница)

За разлика од Романија (исто така сојузник на нацистичка Германија), земја во која виктимизацијата на Евреите на почетокот на војната изнесувала околу 50%, во Бугарија виктимизацијата на Евреите изнесувала околу 20%. Во обете земји во периодот од 1899 до 1939 антисемитизмот бил во пораст.[8] Но, ситуацијата се влошувала со влошување на економската состојба во државата и антисемитизмот растел со оглед на фактот што поголемиот број од Евреите ја сочинувале средната класа во општеството.[9]

Закон за заштита на нацијата[уреди | уреди извор]

Во јули 1940 година Бугарија започнува со донесување на антисемитски закони.[5] Во јануари 1941 година го донесува „Закон за заштита на нацијата“.[5] Во 1 март 1941 година Бугарија станува сојузник на Силите на оската.[5][10]

При спроведување на „Законот за заштита на нацијата“ посебно се водело сметка за четвртата глава која се однесувала „За имотот на лица со еврејско потекло“, како и на петтата глава „За професионалната и економската активност на лицата со еврејско потекло“. Во овој закон биле наведени сите можни занимања со кои не смееле да се занимаваат Евреите со што им била намалена можноста да се заработи за пристоен живот. Со одземање на основните граѓански права всушност почнала бездушната и систематска ликвидација на Евреите во границата на тогашното трето Бугарско Царство.[11][12]

Уште со самиот почеток на окупацијата Бугарите започнале да го спроведуваат законот. На 9 април 1941 година забележано е дека во Битола биле обележани сите еврејски куќи, трговски и занаетчиски дуќани (види слика).[11][12]

Според „Законот за заштита на нацијата“ секој Евреин бил должен да пополни специјална декларација која содржела:

 • Недвижен имот;
  • куќа, станови, магацини, згради, стоваришта, сушилници, фабрики, работилници, вили за летување, земјоделски добра и друго;
  • неизградени парцели, ниви, ливади, шуми, пасишта, лозја;
  • рудници, руднички концесии и друго;
 • Подвижен имот;
  • пари (бугарски банкноти и чекови);
  • пари (странски банкноти и чекови);
  • сметки во бугарски банки;
  • сметки во странски банки;
  • златни монети во сите видови, злато во зрно, секаков вид злато, накит (часовници, табакери, бразлетни, брошеви, прстени, дијадеми);
  • златни предмети и сервиси (гравури, украси, статуети, виљушки, ножеви, садови и сл.);
  • скапоцени камења (дијаманти, рубини, бисери, брилијанти, опишани по видот и каратите)
  • бугарски и странски обврзници;
  • акции делови од акции на бугарски и странски претпријатија;
  • мебел (спални соби, трпезарии, салони, кабинети, гарнитури, клавир, радио, отомани и друго без кујни;
  • скапоцени странски штофови, сите видови на кожа (обработена или не), кожни капути и сл.;
  • бугарски и странски теписи;
  • сите превозни средства;
   • (автомобили, мотори, велосипеди, пајтони, запрежни коли и др.);
   • (бродови, шлепови, моторни чамци, чамци, лаѓи);
  • машини во фабриките и работилниците, како и сите алатки во нив;
  • стока во магацините, фабриките, работилниците, складишта и слично;
  • разни видови на инсталација, инвентар итн.;
  • непредвидени работи;
 • Наследства;
  • наследства на сите членови на семејството;
  • на лице место;
  • движен имот;
  • недвижен имот;
  • скапоцености;
  • златни монети, злато во секаков облик, скапоцени камења, златни предмети, накит, облигации, акции, мебел;
 • Побарувања;
  • побарувања во земја;
  • полиси, долгови;
  • пребарувања во странство;
  • учество во други претпријатија, тајни влогови, сметки;
 • Долгови;
  • разни долгови во Бугарија;
  • разни долгови во странство.

Вредноста за сите конфискувани работи требало да биде внесена во бугарски левови. Комисијата одговорна за пописот на имотот на македонските Евреи работата ја завршила кон крајот на 1941 г. За вршењето на работата на Комисијата која ја вршела конфискацијата и Бугарите и Германците ги уценувале Евреите барајќи им пари или други вредности за да не им ја впишат вистинската вредност на предметите. Вака била спроведена целосната евиденција за имотот на Евреите.

Во 1942 година притисокот врз Евреите уште повеќе пораснал кога во Битола допатувале тројца специјални инспектори за „еврејското прашање“. Всушност нивното доаѓање било поврзано со започнување на потполниот геноцид со меѓусебен договор на бугарските и германски фашисти. Започнала економска ликвидација на Евреите.[13]

Со специјални соопштенија биле известени Евреите кои биле на печалба надвор од родното место дека мора да платат одредена казна на државата. Биле испратени такви соопштенија на Евреите печалбари во Америка, Хрватска, Босна, Палестина, Србија, Грција, Егејска Македонија (Солун). Овие Евреи печалбари платиле вкупно 34.000.000 лева казна. Оние кои не ја платиле паричната казна, биле притворени и им бил конфискуван имотот.[2]

Состојбата на Евреите во Бугарија во текот на Втората светска војна[уреди | уреди извор]

Покрај сето ова Бугарија, како и Романија, успеале да го зачуваат сопственото еврејско население.[14] Сепак, некои сметаат дека спасувањето на 50.000 евреи во т.н. Стара Бугарија е „уникатен чин“.[15]

Наспроти фашистичката власт, Бугарската православна црква и голем број бугарски интелектуалци во тоа време застанале во заштита на Евреите и против срамниот чин што јавно го спроведувала владата на Богдан Филов. Меѓу нив бил и претседателот на тогашниот парламент Димитар Пешев, кој јавно се спротивставил на сервилната политика кон Берлин.[16][17] Патријархот Кирил, собранискиот претседател Димитар Пешев заедно со 42 членови на парламентот,[18] и бугарските интелектуалци не успеале да го спречат депортирањето на Еврите од окупираните бугарски територии, Македонија и Тракија.[16][17][18]

Покрај овие напори на дел од бугарската јавност, бугарските Евреи во текот на годините на спроведување на антисемитските закони не биле поштедувани:[5][19]

 • Мажите Евреи на возраст од 20 до 40 години, во периодот од 1941 до 1943 година биле регрутирани за принудна работа;[5]
 • Нивните куќи биле обележувани (види слика);
 • Слично како и во нацистичка Германија и бугарските Евреи биле приморувани да носат жолти ленти со Давидовата ѕвезда;[5]
 • Бугарската влада ги протерала софиските Евреи во провинција. (Во 1934 во Софија живееле околу 26.000 Евреи, што претставувало околу 9% од вкупната популација на градот). Во рок од две недели околу 20.000 Евреи од градот биле протерани;[5]
 • Протестите на Еврејското и на нееврејското население против раселувањето биле брутално задушувани;[5]
 • Mешаните бракови меѓу Бугари и Евреи биле забранети;[19]
 • Постоела забрана за вршење на одредени професии и поседување на акции во претпријатија од страна на Евреите;[19]
 • Наметнати биле вонредни даноци на еврејското население;[19]
 • Воведен бил полициски час за Евреите;[19]
 • Евреите можеле да купуваат леб само од одредени фурни;[19]
 • Во некои улици движењето на Евреите било забрането.[19]

Планирање на депортацијата[уреди | уреди извор]

Македонски Евреи во заробеништво од страна на бугарите во Тутунскиот комбинат - Скопје во 1942 г.

Ликвидирањето на Евреите од Македонија било резултат на договор меѓу нацистичка Германија и Царството Бугарија. Од името на двете држави на 2 февруари 1943 година договорот го потпишале Адолф Бекерле, (германски полномошен министер во Бугарија) и Петар Габровски, бугарски министер за внатрешни работи.[6][13]

Конкретните планови за депортацијата се документирани во извештај од 12 ноември 1942 година на Министерството за надворешни работи од Германија до Германската легација во Софија во кој се вели дека „Бугарската влада со особено задоволство известува дека конечно ќе се реши еврејското прашање.“[2] Покрај ова бугарската влада бара од Германија да и ги достави деталните планови за иселување на Евреите од Романија за и таа да преземе неопходни мерки за иселување на Евреите.

На Комесарството за еврејски прашања бугарската влада му дава налог да направи списоци на целокупното еврејско население во Македонија, со имотите на сите членови на семејството, возраст, пол, професијата и улицата, бројот и местото на живеење. Рокот за доставување на главните списоци бил само неколку дена. Делегатот на скопската еврејска општина бил задолжен покрај списоците на еврејското население од Скопје да достави списоци за Евреите што живеле во места каде што поради малиот број на Евреи не се формирани еврејски општини. Станува збор за: Куманово, Прешево, Удово, Гевгелија, Крива Паланка и Бујановац. Собраните податоци покажувале дека во 1941 година во Скопје имало 1181 семејства со 3795 члена, во Битола имало 810 семејства со 3351 члена, во Штип 140 семејства со 551 члена, во Куманово 7 семејства со 17 члена, во Гевгелија 3 семејства со 11 члена, во Велес имало 2 семејства со 8 члена, во Крива Паланка 1 семејство со 5 члена, а во останатите места 6 семејства со 28 члена. Станува збор за вкупно 2150 семејства со 7762 члена.[2]

Фашистичките влади на Бугарија и нацистичка Германија во тајност ги водат преговорите за предавање на еврејското население од окупираните бугарските територии на Германците. На 22 февруари 1943 година во Софија се потпишува спогодба за иселување на 20.000 Евреи од териториите окупирани од страна на Бугарија, односно од Тракија и Македонија. Иселувањето ќе се реализира во источните германски области (односно во Полска). Спогодбата била потпишана од Александар Белев, комесар на Комесарството за еврејски прашања при Министерството за внатрешни работи и народно здравје во Софија и од германскиот капетан на заштитните одреди (СС-дивизии) Теодор Данекер. Спогодбата е донесена по одобрување на Министерскиот совет на Бугарија. Во спогодбата се утврдени појдовните железнички станици, и тоа:

Министерот за внатрешни работи и народно здравје Петар Габровски поднел извештај до Министерскиот совет дека во однос на постигнатата спогодба помеѓу Бугарија и Германија претстои иселување од земјата на 20.000 лица со еврејско потекло од „новоослободените земји“ и дека тие ќе бидат сместени во логори во градовите: Скопје, Пирот, Горна Џумаја, Дупница и Радомир. Министерскиот совет го овластува комесарот за еврејски прашања да ја реализира спогодбата. Од писмото на Бекерле (германскиот полномошник министер до германското Министерство за надворешни работи во Бугарија), од 22 јануари 1943 година, за разговорите со министерот за надворешни работи на Бугарија по повод иселувањето на Евреите се потврдува дека покрај активностите преземени против Евреите ќе треба прво да се иселат Евреите од „новоослободените територии“. Во преговорите помеѓу германската нацистичка влада и бугарската фашистичка влада постојано е присутно иселувањето, односно испраќањето во логори на смртта не само на Евреите од „новоослободените територии“, но и од старите предели на Бугарија.

Во телеграмата од 4 април 1943 година од Ото фон Рибентроп, министер за надворешни работи на нацистичка Германија, испратена до Германската легација во Софија за разговорите во Берлин со царот Борис за еврејскиот проблем во точка 4 се вели „...Царот изјави дека досега дал согласност за иселување во Источна Европа само за Евреите од Македонија и Тракија. За Евреите од самата Бугарија тој сака да се иселат само еден мал број болшевичко-комунистички елементи. Другите 25.000 Евреи ќе ги собере во концентрациони логори во земјата, зашто има потреба за градење на патишта. Не се задржав на изјавата на царот и се задоволив со тоа што му истакнав дека според наше мислење само радикалното решение е единствено вистинско решение на еврејското прашање...“

По потпишувањето на договорот, следи Протоколот бр. 32 на Министерсксиот совет од 2 март 1943 година, со кој се предвидуваат организационите мерки за депортирањето на 20.000 Евреи од „новите“ и „старите“ предели на Бугарија и за одземање на имотите.

Акцијата за апсењето на Евреите во Македонија[уреди | уреди извор]

Вагонот на смртта. Оригинален експонат во Музејот на Холокаустот во Скопје.

Во ноќта помеѓу 10 и 11 март 1943 година градовите Битола, Штип и Скопје биле блокирани, а еврејските населби опколени со бугарска војска и полиција. Во раните утрински часови на 11 март започнало собирањето на Евреите.[20] Од куќа до куќа оделе по неколку вооружени полицајци, агенти и војници и ги собирале Евреите. Жените, децата и болните ги товареле во камиони или во шпедитерски коли. Полицајците на луѓето им велеле со нив да ги земат сите скапоцености и пари, зашто ќе им требаат, и дека ќе бидат префрлени во Бугарија. Пљачкосувањето на имотот настанало уште на самото место, во куќите, при собирањето на Евреите. Продолжило на железничките станици во Битола и Штип, но и во Државниот монопол во Скопје.[21][22] Се проценува дека имотот и средствата на депортираните Евреи изнесувал околу 16 милиони американски долари (проценка направена во 2006 година).[17] Мал дел од одземените предмети кои ги поседувал Архивот на Македонија (меѓу кои детска белегзија, златна турска пара и обетка, осум златни навлаки за заби и др.) од февруари 2011 година се наоѓаат во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија.[23]

На Главната дирекција на железниците ѝ било наложено, без надомест, со специјални возови, да ги превезува Евреите од Македонија и Беломорието до местата определени од страна на Комесарството за еврејски прашања. На реквизиционите комисии им било наредено во населените места посочени од Комесарството за еврејски прашања да одземат згради потребни за создавање на логори каде што ќе бидат сместени депортираните. Биле мобилизирани граѓански лица коишто по иселувањето на Евреите требало да ги чуваат еврејските имоти сè до нивното ликвидирање. Чуварите биле плаќани од фондот „Еврејски општини“. Сиот неподвижен имоти на иселените Евреи го одзема бугарската држава. Сиот подвижен имот од лицата од еврејско потекло што биле иселени требало да биде продаден од страна на Комесарството за еврејски прашања, по специјална наредба, а средствата требало да се внесат во фондот „Еврејски општини“. На комесарот за еврејски прашања наложено му било да исели 20.000 души Евреи, како што било предвидено со договорот со германските власти.

Комесарот за еврејски прашања издава и „Правилник за организација и функционирање на привремените концентрациони логори“. Правилникот однапред предвидува исклучително нехумани постапки. Некои од членовите на Правилникот се наведени подолу:

 • Во член 7 од Правилникот се предвидува дека користењето на клозетите се врши групно во придружба на чуварите.
 • Според член 10 се забранува палење печки или внесување мангал - без греење во зимата 1943 година која била исклучително студена.[2]
 • Во член 13 од Правилник се вели дека на притворените им се остава само покривка, облека и храна, сè друго им се одзема.
 • Со член 18 се забранува гледање преку прозорците, нивно отворање, пишување писма и читање весници.
 • Во член 25 се предвидува храна двапати дневно, а за децата до 10 години трипати дневно, итн.

Издадени се десетина наредби со кои се назначуваат лица за разни технички служби во логорот, почнувајќи од 9 март.

Во Скопје за логор биле приспособени зградите на скопскиот Државен монопол, кој се наоѓал до железничката станица и бил погоден за натамошниот транспорт. Иако подготовките се спроведувале во најголема тајност преку разни канали, меѓу кои и преку активисти од Народноослободителното дижење, се дознало дека се подготвува нешто против Евреите. Не се знаело колкумина и каде ќе бидат интернирани (во Бугарија или на друго место). За логорите на смртта ништо не се знаело. Фашистичкиот печат од тие денови велел дека Евреите ќе бидат одведени на принудна работа.

На 10 март делегација на битолските Евреи била примена од владиката, кој великодушно ветил дека нема да дозволи ништо да им се случи. Делегацијата била пречекана од голем број граѓани Евреи кои радосно ја примија веста.[2]

Меѓу 7215 души што беа затворени во магацините на Државниот монопол имало:

 • деца до 3 години: 539
 • деца од 3 до 10 години: 602
 • деца од 10 до 16 години: 1172
 • старци преку 60 години: 865
 • тешки болни врзани за постела: 250
 • бремени жени кои се породиле во логорот: 4
 • при самото пристигнување во логорот починале: 4

Од овие податоци се гледа дека повеќе од една третина од логорашите биле беспомошни. Од логорот биле пуштени 198 лица Евреи, странски државјани и 67 лица, лекари, аптекари и членови на нивни семејства. Странските државјани биле пуштени по интервенцијата од конзуларните претставништва. Лекарите и аптекарите биле дефицитарен стручен кадар потребен на бугарските власти и затоа беа пуштени од логорот.[2]

Од страна на германските и бугарските фашистички органи, депортирањето на Евреите од Македонија било организирано во три етапи:

 • Првиот транспорт со скопски Евреи започнал на 22 март 1943 година.
 • Вториот транспорт започнал на 25 март со дел од скопски, сите штипски и група битолски Евреи.
 • Третиот транспорт започнал на 29 март со околу 2.500 души.

Список на депортираните Евреи од страна на Бугарија[уреди | уреди извор]

Список на листата број 25, депортирани од Скопје

Список на листата број 25, депортирани од Скопје.[24]

Список на листата број 25, депортирани од Скопје[б 1]
Презиме и име (год. на раѓање - год. на починување), професија усмртен на возраст од
1 Абраванел Сениор Алберт, 1873 - 1943 70
2 Абраванел Сениор Ана, 1894 - 1943 49
3 Абраванел Сениор Дудун, 1896 - 1943 47
4 Абраванел Жак Сол, 1913 - 1943, домаќинка 30
5 Абраванел Жак Џулика, 1939 - 1943 4
6 Абраванел Жак Мони, 1942 - 1943 1
7 Аврам Јаков Бојана, 1904 - 1943, домаќинка 39
8 Аврам Јаков Нели, 1929 - 1943 14
9 Аврам Јаков Аврам, 1931 - 1943 12
10 Аврам Бахар Моис, 1894 - 1943, трговец 49
11 Аврам Моис Флора, 1901 - 1943, домаќинка 42
12 Аврам Моис Естерина, 1919 - 1943 24
13 Аврам Моис Аврам, 1920 - 1943, работник 23
14 Аврам Моис Азриел, 1923 - 1943, работник 20
15 Аврам Моис Исак, 1924 - 1943, работник 19
16 Аврам Моис Елман, 1934 - 1943 9
17 Аврам Моше Рафаел, 1923 - 1943, трговец 20
18 Аврам Моше Ребека, 1922 - 1943, домаќинка 21
19 Аврам Исак Хаим, 1905 - 1943 38
20 Адаља Самуел Шемајо, 1899 - 1943, трговец 44
21 Адаља Шемајо Лили, 1903 - 1943, домаќинка 40
22 Адаља Шемајо Самуел, 1925 - 1943, ученик 18
23 Адања Шемајо Златка, 1932 - 1943, ученик 11
24 Адижес Јосиф Давид, 1893 - 1943, трговец 50
25 Адижес Давид Ципора, 1905 - 1943 38
26 Адижес Давид Јосиф, 1923 - 1943, електротехничар 20
27 Адижес Јосиф Јаков, 1882 - 1943, трговец 61
28 Адижес Јаков Дуна, 1885 - 1943, домаќинка 58
29 Адижес Јаков Бенцион., 1921 - 1943, трговец 22
30 Адижес Јаков Рашел, 1923 - 1943, домаќинка 20
31 Адижес Нисим Матилда, 1900 - 1943, домаќинка 43
32 Адижес Нисим Израел, 1928 - 1943, ученик 15
33 Адижес Нисим Хаим, 1931 - 1943, ученик 12
34 Адижес Нисим Ана, 1935 - 1943, ученичка 8
35 Адижес Моис, ? - 1943 /
36 Адижес Давид Нисим, 1916 - 1943, бравар 27
37 Адижес Давид Матилда, 1918 - 1943, кројачка 25
38 Адижес Нисим Ребека, 1919 - 1943, домаќинка 24
39 Адижес Нисим Естер, 1937 - 1943 6
40 Адижес Нисим Дудун, 1940 - 1943 3
41 Адижес Јосиф Ниста, 1891 - 1943, трговец 52
42 Адижес Јосиф Сабетај, 1887 - 1943, трговец 56
43 Адижес Сабетај Венезија, 1893 - 1943, домаќинка 50
44 Адижес Бенвенисти Сињора, 1889- 1943, домаќинка 54
45 Адижес Бенвенисти Eлиа, 1913 - 1943, помошник 30
46 Адижес Бенвенисти Мата, 1916 - 1943, помошник 27
47 Адижес Бенвенисти Ребека, 1921 - 1943, работничка 22
48 Адроки Бенсион Аврам, 1912 - 1943, работник 31
49 Адроки Аврам Мери, 1918 - 1943, домаќинка 25
50 Адроки Аврам Бенцион, 1880 - 1943, кондураџија 63
51 Адроки Бенцион Малка, 1884 - 1943, домаќинка 59
52 Адроки Бенцион Јаков, 1919 - 1943, продавач 24
53 Адроки Бенцион Викторија, 1923 - 1943, кројачка 20
54 Адроки Бенцион Шак, 1925 - 1943, ученик 18
55 Адроки Мушон Саломон, 1888 - 1943, трговец 55
56 Адроки Саломон Клара, 1900 - 1943, домаќинка 43
57 Адроки Саломон Јосиф, 1930 - 1943, ученик 13
58 Адроки Мушон Естер, 1869 - 1943, домаќинка 74
59 Алалуф Моше Исак, 1894 - 1943, трговец 49
60 Алалуф Исак Рашел, 1905 - 1943, домаќинка 38
61 Алалуф Моше Јаков, 1905 - 1943, трговец 38
62 Алалуф Јакоѕ Букица, 1913 - 1943, домаќинка 30
63 Алалуф Јаков Мориц, 1937 - 1943 6
64 Алаџем Ј. Давид, 1916 - 1943, машинист 27
65 Алаџем Саломон Барух, 1887 - 1943, трговец 56
66 Алаџем Барух Луна, 1888 - 1943, домаќинка 55
67 Алаџем Барух Сннтов, 1920 - 1943, работник 23
68 Алаџем Барух Дази, 1922 - 1943 21
69 Алаџем Аврам Елиезер, 1915 - 1943, аптекарски помошник 28
70 Алаџем Аврам Естреа, 1885 - 1943, домаќинка 58
71 Алаџем Аврам Хана, 1918 - 1943, кројачка 25
72 Алаџем Елнезер Ернеста, 1920 - 1943, домаќинка 23
73 Алаџем Аврам Рашела, 1927 - 1943, кројачка 16
74 Алаџем Елиезер Лора, 1940 - 1943 3
75 Алаџем Елиезер Аврам, 1941 - 1943 2
76 Алаџем Нисим Елиезер, 1886 - 1943, касап 57
77 Алаџем Елиезер Мазал, 1886 - 1943, домаќинка 57
78 Алаџем Елиезер Саломон, 1910 - 1943, работник 33
79 Алаџем Елиезср Регина, 1921 - 1943 22
80 Алаџем Елиезер Аврам, 1923 - 1943, касап 20
81 Алаџем Јуда Исак, 1898 - 1943 45
82 Алаџем Исак Стреа, 1909 - 1943, домаќинка 34
83 Алаџем Исак Леон, 1929 - 1943, ученик 14
84 Алаџем Исак Пепо, 1933 - 1943, ученик 10
85 Алаџем Исак Давид, 1939 - 1943 4
86 Алаџем Шенков Исак, 1883 - 1943, механичар 60
87 Алаџем Исак Матилда, 1891 - 1943 52
88 Алаџем Јуда Јаков, 1900 - 1943, трговец 43
89 Алаџем Јаков Сара, 1871 - 1943, домаќинка 72
90 Алаџем Јаков Мадај, 1902 - 1943, домаќинка 41
91 Алаџем Јаков Леон, 1933 - 1943, ученик 10
92 Ала Џем Јаков Сарина, 1935 - 1943, ученичка 8
93 Алаџем Јуда Лезер, 1900 - 1943, работник 43
94 Алаџем Саломон Моис, 1907 - 1943, кројач 36
95 Алаџем Моис Сунхула, 1907 - 1943, домаќинка 36
96 Алаџем Моис Саломон, 1931 - 1943, ученик 12
97 Алаџем Моис Мордохај, 1936 - 1943 7
98 Алаџем Моис Дона, 1942 - 1943 1
99 Алаџем Барух Саломон, 1914 - 1943, работник 29
100 Алаџем Саломон Сол, 1922- 1943, домаќинка 21
101 Алаџем Саломон Барух, 1942 - 1943 1
102 Алаџем Самуел Саломон, 1922 - 1943, работник 21
103 Албала Видош Јосиф, 1901 - 1943, инженер 42
104 Албала Јосиф Рахел, 1908 - 1943, домаќинка 35
105 Албала Јосиф Видал, 1934 - 1943, ученик 9
106 Албала Меркадо Бенвенисти, 1878 - 1943, трговец 65
107 Албала Бенвенисти Рашел, 1882 - 1943, домаќинка 61
108 Албала Бенвенисти Исак, 1918 - 1943, трговски помошник 25
109 Албала Бенвенисти Клара, 1922 - 1943 21
110 Албахари Моше Исак, 1891 - 1943, директор на Банка 52
111 Албахари Исак Стреа, 1896 - 1943, домаќинка 47
112 Албахари Исак Матнлда, 1925 - 1943, ученичка 18
113 Албахари Исак Сафија, 1926 - 1943, ученичка 17
114 Албахари А. Јосиф, 1873 - 1943, градинар 70
115 Албахари Јосиф Синхула, 1893 - 1943, домаќинка 50
116 Албахари Јосиф Моис, 1929 - 1943 14
117 Албахари Арон Леон, 1916 - 1943 27
118 Албахари Леон Клара, 1920 - 1943, домаќинка 23
119 Албахари Леон Павила , 1942 - 1943 1
120 Албахари Арон Навила, 1887 - 1943, трговец 56
121 Албахари Арон Ана, 1928 - 1943, работничка 15
122 Албахари Арон Леа, 1931 - 1943, ученичка 12
123 Албахари Арон Луна, 1935 - 1943 8
124 Албахари Јосиф Саломон, 1924 - 1943, градинар 19
125 Албахари Саломон Рајна, 1920 - 1943, домаќинка 23
126 Албахари Саломон Јосиф, 1942 - 1943 1
127 Албохер Арон Ребека, 1910 - 1943, домаќинка 33
128 Албохср Арон Сарика, 1930 - 1943, ученичка 13
129 Албсхер Арон Саломон, 1933 - 1943 10
130 Албохер Арон Матилда, 1935 - 1943 8
131 Албохер Арон Исак, 1935 - 1943 8
132 Албухер Јосиф Аврам, 1905 - 1943 38
133 Албухер Аврам Луна, 1908 - 1943, домаќинка 35
134 Албухер Аврам Саломон, 1930 -1943 13
135 Албухер Аврам Алегри, 1933 - 1943 10
136 Албухер Аврам Јосиф, 1936 - 1943 7
137 Албухер Аврам Сарика, 1937 - 1943 6
138 Албухер Аврам Давико, 1935 - 1943 8
139 Албухер Исак Нисим, 1907 - 1943, кројач 36
140 Албухер Нисим Рикета, 1919 - 1943, кројач 24
141 Албухер Нисим Давид, 1922 - 1943, кројач 21
142 Албухер Нисим Исак, 1940 - 1943 3
143 Албухер Нисим Луна, 1883 - 1943, домаќинка 60
144 Албухер Саломон Сунхула, 1883 - 1943 60
145 Албухер Саломон Арон, 1926 - 1943 17
146 Албухеро Саломон Моис, 1911 - 1943, трговец 32
147 Албухеро Моис Ана, 1915 - 1943, домаќинка 28
148 Албухеро Моис Саломон, 1937 - 1943 6
149 Алишандра Исак Давид, 1889 - 1943 54
150 Алишандра Давид Рена, 1896 - 1943, домаќинка 47
151 Алишандра Давид Рахамин, 1920 - 1943 23
152 Алишандра Давид Аорам, 1922 - 1943 21
153 Алишандра Давид Елвира, 1925 - 1943, кројачка 18
154 Алишандра Давид Јосиф, 1926 - 1943, ученик 17
155 Алишандра Исак Матилда, 1922 - 1943, домаќинка 21
156 Алишандра Исак Давид, 1941 - 1943 2
157 Алкалај Хаим Алегра, 1905 38
158 Алкалај Хаим Исак, 1924 - 1943 19
159 Алкалај Хаим Бела, 1926 - 1943 17
160 Алкалај Исак Берта, 1888- 1943, домаќинка 55
161 Алкалај Јаков Исак, 1907 - 1943 36
162 Алкалај Исак Сарина, 1913 - 1943, домаќинка 30
163 Алкалај Исак Матилда, 1937 - 1943 6
164 Алкалај Исак Јаков, 1880 - 1943, трговец 63
165 Алкалај Јаков Матилда, 1880- 1943, домаќинка 63
166 Алкалај Јаков Јосиф, 1909 - 1943, трговец 34
167 Алкалај Јосиф Алегра, 1916 - 1943, домаќинка 27
168 Алкалај Давид Марко, 1897 - 1943 46
169 Алкалај Марко Луна, 1904- 1943, домаќинка 39
170 Алкалај Марко Ренита, 1925 - 1943 18
171 Алкалај Марко Матилда, 1930 - 1943 13
172 Алкалај Moшe Менахем, 1921 - 1943, железничар 22
173 Алкалај Бохор Саломон, 1894 - 1943, службеник 49
174 Алкалај Саломон Клара, 1899 - 1943, домаќинка 44
175 Алкалај Саломон Симха, 1925 - 1943, ученичка 18
176 Алкалај Саламон Мешулам, 1927 - 1943, ученик 16
177 Алкалај Саламон Рашела, 1937 - 1943, ученичка 6
178 Алкусер Ешуа Исак, 1904 - 1943 39
179 Алкусер Исак Дудун, 1906 - 1943, домаќинка 37
180 Алкусер Исак Ешуа, 1930 - 1943, ученик 13
181 Алкусер Исак Стела, 1933 - 1943, ученичка 10
182 Алкусер Исак Естерина, 1938 - 1943 5
183 Алкусер Исак Јешуа, 1837 - 1943, трговец 106
184 Алкусер Јешуа Естреа, 1880 - 1943, домаќинка 63
185 Алкусер Јешуа Меир, 1905 - 1943, кројач 38
186 Алкусер Меир Рашела, 1917 - 1943, домаќинка 26
187 Алкусер Меир Исак, 1942 - 1943 1
188 Алмозлино Јуда Мушон, 1890- 1943, носач 53
189 Алмозлино Мушон Дона, 1902 - 1943, домаќинка 41
190 Алмозлино Мушон Јаков, 1927 - 1943 16
191 Алмозлино Мушон Џоја, 1930 - 1943, ученичка 13
192 Алмозлино Анѓел Сабетај, 1912 - 1943, работник 31
193 Алмозлино Сабетај Бела, 1907 - 1943, кројачка 36
194 Алмозлино Јосиф Сара, 1889 - 1943, кројачка 54
195 Алмозлино Јосиф Аврам, 1925 - 1943, кондураџија 18
196 Алтарас Саламон Давид, 1914 - 1943, столар 29
197 Алтарас Давид Фана, 1921 - 1943, домаќинка 22
198 Алтарас Давид Луна, 1941 - 1943 2
199 Алтарас Давид Саламон, 1942 - 1943 1
200 Алтарас Клара Исак, 1910 - 1943, фризер 33
201 Алтарас Исак Ребека, 1913 - 1943 30
202 Алтарас Исак Клара, 1933 - 1943 10
203 Алтарас Исак Тилда, 1938 - 1943 5
204 Алтарас Исак Сара, 1942 - 1943 1
205 Алтарас Аврам Јаков, 1912 - 1943, трговец 31
206 Алтарас Јаков Саламон, 1891 - 1943, техничар 52
207 Алтарас Саломон Естер, 1906 - 1943, домаќинка 37
208 Алтарас Саломон Симха, 1927 - 1943, Кро Јачка 16
209 Алтарас Саламон Клара, 1928 - 1943, ученичка 15
210 Алтарас Саламон Леон, 1930 - 1943, ученик 13
211 Алтарас Саламон Јаков, 1932 - 1943, ученик 11
212 Алтарас Саламон Буиса, 1934 - 1943, ученичка 9
213 Алтарас Саламон Исак, 1905 - 1943, кондураџија 38
214 Алтарас Исак Лора, 1915 - 1943, домаќинка 28
215 Алтарас Исак Леа, 1938 - 4З 5
216 Алтарас Исак Сарина, 1942 - 1943 1
217 Алчех Елијо Моис, 1890 - 1943, трговец 53
218 Алчех Моис Естер, 1904 - 1943, домаќинка 39
219 Алчех Моис Дези, 1927 - 1943 16
220 Алчех Елија Пепо, 1892 - 1943, трговец 51
221 Алчех Пепо Регина, 1904 - 1943, домаќинка 39
222 Алчех Пепо Ели, 1929 - 1943, ученик 14
223 Алчех Пепо Мориц, 1934 - 1943, ученик 9
224 Алчех Елио Раул, 1911 - 1943, трговец 32
225 Алчех Елио Салватор, 1909 - 1943, трговец 34
226 Алчех Салватор Ребека, 1915 - 1943, кројачка 28
227 Алфандари Садик Султана, 1904 - 1943, кројачка 39
228 Алфандари Садик Самуел, 1936 - 1943 7
229 Амар Аврам Моис, 1887 - 1943 56
230 Амар Моис Мирјам, 1891 - 1943 52
231 Амар Моис Caми, 1920 - 1943 23
232 Амар Оис Дано, 1926 - 1943 17
233 Амариљо Саломон Леон, 1907 - 1943, службеник 36
234 Амариљо Леон Сарина, 1913 - 1943, домаќинка 30
235 Амариљо Леон Матилда, 1938 - 1943 5
236 Амариљо Саломон Саул, 1910 - 1943, службеник 33
237 Амариљо Саул Лота, 1917 - 1943, домаќинка 26
238 Анаф Адолф Јосиф, 1906 - 1943, електричар 37
239 Анаф Јосиф Симха, 1906 - 1943, домаќинка 37
240 Анаф Јосиф Рејна, 1932 - 1943, ученичка 11
241 Анаф Јосиф Дона, 1934 - 1943, ученичка 9
242 Анаф Јосиф Аврам, 1936 - 1943 7
243 Анаф Марко Нака, 1883 - 1943, трговски патник 60
244 Анаф Нака Винтуча, 1887 - 1943, домаќинка 56
245 Анаф Нака Марко, 1920 - 1943, студент 23
246 Анаф Нака Буча, 1925 - 1943, ученичка 18
247 Анѓел Хаим Алберт, 1913 - 1943, службеник 30
248 Анѓел Алберт Ребека, 1911 - 1943, домаќинка 32
249 Анѓел Алберт Хаим, 1942 - 1943 1
250 Анѓел Хаим Алфред, 1911 - 1943, адвокат 32
251 Анѓел Алфред Ерна, 1921 - 1943, домаќинка 22
252 Анѓел Алфред Ирис, 1942 - 194З 1
253 Анѓел Хаим Салватор, 1917 - 1943, студент 26
254 Анѓел Салватор Ружа, 1920 - 1943, домаќинка 23
255 Анѓел Салватор Силва, 1942 - 1943 1
256 Анѓел Јосиф Хаим, 1880 - 1943, трговец 63
257 Анѓел Xaим Сара, 1888 - 1943, домаќинка 55
258 Анѓел Хаим Јосиф, 1910 - 1943 33
259 Анѓел Хаим Берта, 1914 - 1943 29
260 Арама Исак Сунхула, 1885 - 1943 58
261 Арам Исак Рашел, 1922 - 1943 21
262 Арам Исак Флора, 1929 - 1943, ученичка 14
263 Арие Јосиф Викторија, 1884 - 1943, домаќинка 59
264 Арие Јосиф Витал, 1904 - 1943, работник 39
265 Арие Јосиф Ернест, 1912 - 1943 31
266 Арие Јосиф Саул, ? - 1943, службеник /
267 Арие Јосиф Шарло, 1913 - 1943, службеник 30
268 Арие Хаим Исак, 1883 - 1943, работник 60
269 Арие Самуел Јосиф, 1896 - 1943 47
270 Арие Јосиф Буена, 1904 - 1943 39
271 Арие Јосиф Самуел, 1924 - 1943, техничар 19
272 Арие Јосиф Леон, 1929 - 1943 14
273 Арие Јосиф Алфред, 1931 - 1943 12
274 Арие Јосиф Леон, 1904 - 1943, трговец 39
275 Арие Леон Софија, 1913 - 1943, домаќинка 30
276 Арис Леон Давид, 1933 - 1943, ученик 10
277 Арие Самуел Лазар, 1912 - 1943 31
278 Арие Лазар Маргита, 1920 - 1943 23
279 Арие Лазар Рифка, 1942 - 1943 1
280 Арие Самуел Рифка, 1876 - 194З 67
281 Ароести Мушон Алберт, 1909 - 1943, трговец 34
282 Ароести Алберт Фрида, 1912 - 1943, домаќинка 31
283 Ароести Алберт Мушон, 1934 - 1943 9
284 Ароести Мушон Исак, 1891 - 1943, работник 52
285 Ароести Исак Грација, 1905 - 1943, домаќинка 38
286 Ароести Исак Моис, 1921 - 1943 22
287 Ароести Исак Сара, 1923 - 1943, кројачка 20
288 Ароести Исак Лузи, 1925 - 1943, кројачка 18
289 Ароести Аврам Маир, 1900 - 1943, трговец 43
290 Ароести Маир Естер, 1902 - 1943, домаќинка 41
291 Ароести Маир Леа, 1921 - 1943, кројачка 22
292 Ароести Маир Луна, 1923 - 1943, кројачка 20
293 Ароести Маир Сол, 1925 - 1943, кројачка 18
294 Ароести Маир Џоја, 1927 - 1943, кројачка 16
295 Ароести Маир Аврам, 1929 - 1943, помошник 14
296 Ароести Маир Алеrра, 1931 - 1943, ученичка 12
297 Ароести Мушон Мајо, 1910 - 1943, трговец 33
298 Ароести Мајо Жули, 1911 - 1943, домаќинка 32
299 Ароссти Мајо Мошо, 1934 - 1943 9
300 Ароести Аврам Јосиф, 1908 - 1943, земјоделец 35
301 Ароести Јосиф Марије, 1913 - 1943 30
302 Ароести Јосиф Естер, 1937 - 1943 6
303 Ароести Јосиф Аврам, 1941 - 1943 2
304 Ароести Исак Фрида, 1906 - 1943, домаќинка 37
305 Ароести Исак Сарина, 1934 - 1943 9
306 Ароести Исак Мушон, 1939 - 1943 4
307 Ароести Бењамин Шак, 1912 - 1943, кројач 31
308 Ароести Шак Мирјам, 1922 - 1943, домаќинка 21
309 Ароести Шак Регина, 1941 - 1943 2
310 Ароести Венијамин Матилда, 1915 - 1943, домаќинка 28
311 Ароести Давид Шак, 1915 - 1943, службеник 28
312 Ароести Шак Рашел, 1924 - 1943, студентка 19
313 Ароести Давид Грација, 1881 - 1943, домаќинка 62
314 Арон Аврам Арон, 1893 - 1943 50
315 Аврам Арон Ана, 1912 - 1943, домаќинка 31
316 Аврам Арон Ребека, 1935 - 1943 8
317 Аврам Арон Дудун, 1937 - 1943 6
318 Арон С. Арон, 1883 - 1943 60
319 Арон Арон Рејна, 1900 - 1943, домаќинка 43
320 Арон Сабетај Давид, 1896 - 1943, работник 47
321 Арон Давид Вида, 1903 - 1943, домаќинка 40
322 Арон Давид Сабетај, 1925 - 1943, бравар 18
323 Арон Давид Јаков, 1927 - 1943, електротехничар 16
324 Арон Аврам Леон, 1897 - 1943 46
325 Арон Нисим Нисим Матушка, 1921 - 1943, домаќинка 22
326 Арон Мисим Јаков, 1912 - 1943 31
327 Арон Сабетај Менахем, 1911 - 1943, градинар 32
328 Арон Менахем Луна, 1915 - 1943, домаќинка 28
329 Арон Менахем Естер, 1936 - 1943, ученичка 7
330 Арон Менахем Бењамин, 1910 - 1943 33
331 Арон Бабетај Естер, 1870 - 1943, домаќинка 73
332 Арон Аврам Моис, 1896 - 1943, кожар 47
333 Арон Моис Винка, 1912 - 1943, домаќинка 31
334 Арон Моис Аврам, 1941 - 1943 2
335 Арон Сабетај Саламон, 1885 - 1943 58
336 Арон Саломон Естер, 1918 - 1943, домаќинка 25
337 Арути Давид Аврам, 1908 - 1943, службеник 35
338 Арути Аврам Рашела, 1913 - 1943, домаќинка 30
339 Арути Аврам Матилда, 1936 - 1943 7
340 Арути Аврам Давид, 1941 - 1943 2
341 Арух Јосиф Мордохај, 1893 - 1943 50
342 Арух Мордохај Сара, 1904 - 1943, домаќинка 39
343 Арух Мордохај Cимкa, 1923 - 1943, ученичка 20
344 Арух Мордохај Јосеф, 1926 - 1943, ученик 17
345 Асаел Саломон Барух, 1886 - 1943, трговец 57
346 Асаел Барух Џулија, 1897 - 1943, домаќинка 46
347 Асаел Барух Хаим, 1930 - 1943, ученик 13
348 Асаел Емануел Буена, 1904 - 1943 39
349 Асаел Емануел Оранија, 1924 - 1943, кројачка 19
350 Асаел Емануел Леон, 1928 - 1943, кондураџија 15
351 Асаел Емануел Лаломон, 1934 - 1943 9
352 Асаел Емануел Леа, 1935 - 1943 8
353 Асаел Самуел Елиас, 1914 - 1943, трговец 29
354 Асаел Елиас Денис, 1914 - 1943, домаќинка 29
355 Асаел Елиас Самуел, 1939 - 1943 4
356 Асаел Хаим Естерина, 1910 - 1943, домаќинка 33
357 Асаел Бохур Јешуа, 1886 - 1943, трговец 57
358 Асаел Јешуа Решел, 1890 - 1943, домаќинка 53
359 Асаел Самуел Луна, 1888 - 1943, домаќинка 55
360 Асаел Самуел Бењамин, 1921 - 1943, ученик 22
361 Асаел Самуел Јосиф, 1922 - 1943, ученик 21
362 Ботон Аврам Дудун, 1881 - 1943, домаќинка 62
363 Асаел Бохор Рахамин, 1888 - 1943, трговец 55
364 Асаел Рахамин Тона, 1895 - 1943, кројачка 48
365 Асаел Рахамин Клара, 1925 - 1943, кројачка 18
366 Асаел Рахамин Реа, 1925 - 1943, кројачка 18
367 Асаел Бохор Самуел, 1880 - 1943, трговец 63
368 Асаел Самуел Сара, 1901 - 1943 42
369 Асаел Самуел Хаим, 1917 - 1943 26
370 Асео Аврам Овадија, 1883 - 1943, трговец 60
371 Асео Овадија Сол, 1891 - 1943, домаќинка 52
372 Асео Овадија Алберт, 1918 - 1943, трговец 25
373 Асео Овадија Дин, 1919 - 1943, трговец 24
374 Асео Овадија Викторија, 1927 - 1943 16
375 Асео Абрахам Сабетај, 1869 - 1943, Трrоѕец 74
376 Асео Сабетај Буен.А, 1878 - 1943, домаќинка 65
377 Астарел Моша Аврам, 1885 - 1943 58
378 Астарел Аврам Нети, 1892 - 1943, домаќинка 51
379 Аџубел Самуел Исак, 1918 - 1943, кројач 25
380 Аџубел Шимсон Самуел, 1903 - 1943, келнер 40
381 Aшep Самуел Челеби, 1897 - 1943, авто механичар 46
382 Барух Давид Бењамин, 1866 - 1943, трговец 77
383 Барух Аврам Давид, 1913 - 1943, работник 30
384 Барух Давид Роза, 1919 - 1943, домаќинка 24
385 Барух Давид Ребека, 1938 - 1943 5
386 Барух Давид Аврам, 1941 - 1943 2
387 Барух Бини Давид, 1905 - 1943, работник 38
388 Барух Давид Рашела, 1905 - 1943, кројачка 38
389 Барух Аврам Естер, 1926 - 1943 17
390 Барух Бењамин Исак, 1875 - 1943, трговец 68
391 Барух Исак Флора, 1883 - 1943, домаќинка 60
392 Барух Исак Алегра, 1915 - 1943, кројачка 28
393 Барух Исак Елвира, 1917 - 1943, кројачка 26
394 Барух Исак Бењамин, 1922 - 1943, работник 21
395 Барух Исак Аврам, 1925 - 1943, ученик 18
396 Барух Давид Исак, 1875 - 1943 68
397 Барух Исак Ребека, 1880 - 1943, домаќинка 63
398 Барух Исак Нисим, 1909 - 1943 34
399 Барух Мауер Исидор, 1908 - 1943, инженер 35
400 Барух Исидора Жана, 1909 - 1943, забен лекар 34
401 Барух Леон Калман, 1918 - 1943, забен техничар 25
402 Барух Бењамин Леон, 1898 - 1943, трговец 45
403 Барух Леон Сара, 1890 - 1943 53
404 Барух Леон Бењамин, 1926 - 1943 17
405 Барух Аврам Мауер, 1880 - 1943, трговец, 63
406 Барух Мауер Ципура, 1885 - 1943, домаќинка 58
407 Барух Мауер Барони, 1910 - 1943, трговец 33
408 Барух Мауер Рашел, 1927 - 1943, кројачка 16
409 Барух Исак Челебон, 1873 - 1943, кројач 70
410 Барух Исак Сунхула, 1877 - 1943, домаќинка 66
411 Бахар Самуел Дона, 1870 - 1943 73
412 Бахар Ефраим Исак, 1912 - 1943, кројач 31
413 Бахар Исак Алиса, 1911 - 1943 32
414 Бахар Хаим Исак, 1887 - 1943, трговец 56
415 Бахар Исак Џоја, 1889 - 1943, домаќинка 54
416 Бахар Аврам Леви, 1874 - 1943, кондураџија 69
417 Бахар Леви Клара, 1875 - 1943, домаќинка 68
418 Бахар Леви Леа, 1905 - 1943 38
419 Бахар Леви Мирјам, 1922 - 1943 21
420 Бахар Леви Естер, 1912 - 1943 31
421 Бахар Хаим Мазалто, 1895 - 1943, домаќинка 48
422 Бахар Челебон Винесија, 1924 - 1943 19
423 Бахар Челебон Давид, 1925 - 1943 18
424 Бахар Арон Моша, 1880 - 1943 63
425 Бахар Моше Сара, 1904 - 1943, домаќинка 39
426 Бахар Хаим Сол, 1901 - 1943, домаќинка 42
427 Бахар Хаим Рашела, 1922 - 1943, кројачка 21
428 Бахар Хаим Вида, 1928 - 1943, ученичка 15
429 Бахар Бесалел Шак, 1888 - 1943, железничар 55
430 Бахар Шак Луча, 1892 - 1943, домаќинка 51
431 Бачкај Билим Дезидер, 1900 - 1943 43
432 Бачкај Дезидер Милисавет, 1903 - 1943, домаќинка 40
433 Бачкај Дезидер Леа, 1930 - 1943, ученичка 13
434 Бачкај Дезмер Мирјам, 1935 - 1943 8
435 Беакар Мушон Жак, 1912 - 1943, трговец 31
436 Бејакар Жак Адела, 1911 - 1943, домаќинка 32
437 Бејакар Жак Моис, 1938 - 1943 5
438 Бејакар Мушон Џоја, 1881 - 1943, домаќинка 62
439 Бејакар Моше Мајер, 1914 - 1943 29
440 Бејакар Мајер Луча, 1914 - 1943 29
441 Бејакар Сабетај Перил, 1916 - 1943 27
442 Бејакар Перил Сара, 1921 - 1943, домаќинка 22
443 Бејакар Перил Сабетај, 1939 - 1943 4
444 Бејакар Перил Мордохај, 1942 - 1943 1
445 Калдерон Мордохај Поломба, 1934 - 1943 9
446 Бејакар Саломон Самуел, 1905 - 1943 38
447 Бејакар Самуел Матилда, 1905 - 1943, домаќинка 38
448 Бејакар Самуел Лили, 1928 - 1943 15
449 Бејакар Самуел Саломон, 1931 - 1943 12
450 Бехар Саломон Алегра, 1935 - 1943 8
451 Бехар Саломон Луча, 1940 - 1943 3
452 Бејосиф Јосиф Хаим, 1885 - 1943, трговец 58
453 Бејосиф Хаим Жанета, 1891 - 1943, домаќинка 52
454 Бејосиф Хаим Рената, 1927 - 1943, ученичка 16
455 Бенаврам Аврам Алберт, 1891 - 1943 52
456 Бенаврам Хаим Регина, 1904 - 1943, домаќинка 39
457 Бенаврам Алберт Сара, 1927 - 1943 16
458 Бенаврам Алберт Исак, 1932 - 1943 11
459 Бенаврам Алберт Ивона, 1935 - 1943 8
460 Бенаврам Алберт Хаим, 1939 - 1943 4
461 Бенадон Моше Дан, 1868 - 1943, работник 75
462 Бенадон Дан Мирјам, 1871 - 1943, домаќинка 72
463 Бенвенисти Давид Шемаја, 1902 - 1943, трговец 41
464 Бенвенисти Шемаја Рејна, 1903 - 1943, кројачка 40
465 Бенвенисти Шемаја Давид, 1933 - 1943 10
466 Бенвенисти Шемаја Рифка, 1935 - 1943 8
467 Бендавид Ханох Дудун, 1881 - 1943, домаќинка 62
468 Бендавид Хаим Естер, 1873 - 1943 70
469 Бенруби Аврам Вида, 1907 - 1943 36
470 Бендавид Хаим Јосиф, 1877 - 1943, службеник 66
471 Бендавид Јосиф Мари, 1883 - 1943, домаќинка 60
472 Бендавид Јосиф Сузана, 1922 - 1943, кројачка 21
473 Бендавид Јосиф Исак, 1925 - 1943, столар 18
474 Бенјкар Аврам Сунхула, 1906 - 1943, домаќинка 37
475 Бераха Хаим Алберт, 1916 - 1943, трговец 27
476 Бераха Хаим Вентура, 1888 - 1943, домаќинка 55
477 Бераха Хаим Јаков, 1928 - 1943, ученик 15
478 Бераха Нисим Бембо, 1882 - 1943, домаќинка 61
479 Бераха Нисим Јосиф, 1905 - 1943, трговец 38
480 Бераха Нисим Мордохај, 1909 - 1943, трговец 34
481 Бераха Нисим Сарина, 1920 - 1943, домаќинка 23
482 Бераха Јосиф Давид, 1867 - 1943 76
483 Бераха Давид Сара, 1870 - 1943, домаќинка 73
484 Бераха Давид Жак, 1893 - 1943, трговец 50
485 Бераха Жак Естер, 1900 - 1943, домаќинка 43
486 Бераха Жак Сара, 1923 - 1943 20
487 Бераха Давид Јосиф, 1895 - 1943, трговец со крзно 48
488 Бераха Јосиф Џилда, 1905 - 1943, домаќинка 38
489 Бераха Јосиф Сара, 1937 - 1943 6
490 Бераха Челебон Елијао, 1872 - 1943, трговец 71
491 Бераха Елијао Букица, 1880 - 1943, домаќинка 63
492 Бераха Елијао Булиса, 1915 - 1943, кројачка 28
493 Бераха Елијао Абрахам, 1919 - 1943 24
494 Бераха Елијао Шалон, 1917 - 1943, работник 26
495 Бераха Хаские Исак, 1894 - 1943, помошник аптекар 49
496 Бераха Исак Марика, 1912 - 1943 31
497 Бераха Исак Ика, 1935 - 1943, ученик 8
498 Бераха Рабен Јаков, 1894 - 1943, работник 49
499 Бераха Јаков Рејна, 1897 - 1943, домаќинка 46
500 Бераха Јаков Деља, 1921 - 1943, кројачка 22
501 Бераха Јаков Јосиф, 1916 - 1943 27
502 Бераха Јосиф Естер, 1921 - 1943, домаќинка 22
503 Бераха Моис Јосеф, 1909 - 1943, трговец 34
504 Бераха Јосеф Ирена, 1921 - 1943, домаќинка 22
505 Бераха Јосеф Моис, 1941 - 1943 2
506 Бераха Рабено Ментеш, 1897 - 1943, фризер 46
507 Бераха Ментеш Рашела, 189 6-- 1943, домаќинка 47
508 Бераха Ментеш Естер, 1924 - 1943, кројачка 19
509 Бераха Рабено Хескија , 1928 - 1943, домаќинка 15
510 Бераха Рабено Рашела, 1863 - 1943 80
511 Бераха Череби Ментеш, 1903 - 1943, службеник 40
512 Бераха Ментеш Лиза, 1912 - 1943, домаќинка 31
513 Бераха Ментеш Пинхас, 1941 - 1943 2
514 Бераха Саломон Меркадо, 1893 - 1943, трговец 50
515 Бераха Меркадо Берта, 1895 - 1943, домаќинка 48
516 Бераха Меркадо Саломон, 1921 - 1943, трговец 22
517 Бераха Меркадо Сарина, 1922 - 1943, домаќинка 21
518 Бераха Меркадо Моше, 1924 - 1943, ученик 19
519 Бераха Меркадо Ерна, 1927 - 1943, ученичка 16
520 Бераха Јосеф Моис, 1879 - 1943, трговец 64
521 Бераха Моис Матилда, 1886 - 1943, домаќинка 57
522 Бераха Моис Давид, 1912 - 1943, фотограф 31
523 Бераха Маир Моис, 1865 - 1943, трговец 78
524 Бераха Моис Рашела, 1886 - 1943, домаќинка 57
525 Бити Нисим Сара, 1924 - 1943, помошничка 19
526 Бераха Јаков Нисим, 1885 - 1943 58
527 Бераха Нисим Мазал, 1887 - 1943, домаќинка 56
528 Бераха Нисим Перла, 1924 - 1943, ученичка 19
529 Бераха Нисим Естер, 1926 - 1943, ученичка 17
530 Бераха Нисим Аврам, 1929 - 1943, ученик 14
531 Бераха Челебон Рахамин, 1881 - 1943 62
532 Бераха Рахамин Вида, 1886 - 1943 57
533 Бераха Рахамин Роза, 1915 - 1943, кројачка 28
534 Бераха Нисим Саломон, 1922 - 1943, работник 21
535 Бераха Саломон Леа, 1920 - 1943, домаќинка 23
536 Бераха Саломон Мазал, 1942 - 1943 1
537 Береси Самуел Аврам, 1877 - 1943, трговец 66
538 Береси Аврам Исак, 1915 - 1943, работник 28
539 Береси Аврам Регина , 1910 - 1943, домаќинка 33
540 Береси Регина Нина, 1942 - 1943 1
541 Береси Самуел Јешуа, 1869 - 1943, трговец 74
542 Береси Јешуеа Сунхула, 1880 - 1943, трговец 63
543 Береси Абрахам Самуел, 1912 - 1943, работник 31
544 Береси Абрахам Естерина, 1918 - 1943, кројачка 25
545 Бехар Моше Аврам, 1908 - 1943 35
546 Бехар Аврам Фрида, 1910 - 1943, домаќинка 33
547 Бехар Аврам Моис, 1938 - 1943 5
548 Бехар Моше Арон, 1906 - 1943, електричар 37
549 Бехар Арон Ребека, 1915 - 1943, домаќинка 28
550 Бехар Р. Бењамин, 1911 - 1943 32
551 Бехар Бењамни Сарина, 1913 - 1943, домаќинка 30
552 Бехар Бењамин Рахамин, 1941 - 1943 2
553 Бехар Рафаел Јаков, 1901 - 1943, трговец 42
554 Бехар Јаков Рахел, 1904 - 1943, домаќинка 39
555 Бехар Јаков Џоја, 1923 - 1943, кројачка 20
556 Бехар Јаков Леа, 1925 - 1943 18
557 Бехар Јаков Естер, 1930 - 1943, ученичка 13
558 Бехар Јаков Сунхула, 1935 - 1943 8
559 Бераха Челебон Бењамин, 1886 - 1943, работник 57
560 Бераха Бењамин Жамила, 1894 - 1943, домаќинка 49
561 Бераха Бењамин Мирјам, 1927 - 1943, кројачка 16
562 Бехар Аврам Рафаел, 1901 - 1943 42
563 Бехар Рафаел Ребека, 1903 - 1943 40
564 Туби Сабетај Масан, 1903 - 1943 40
565 Бехар Рафаел Ема, 1936 - 1943 7
566 Бивас Јосиф Барух, 1907 - 1943 36
567 Бивас Барух Викторија, 1907 - 1943, домаќинка 36
568 Бивас Барух Јосиф, 1932 - 1943 11
569 Бивас Барух Масаја, 1936 - 1943 7
570 Бивас Давид Оро, 1878 - 1943, домаќинка 65
571 Бивас Давид Барух, 1913 - 1943, трговец 30
572 Бивас Давид Шако, 1914 - 1943, трговец 29
573 Бивас Барух Алеrра, 1914 - 1943, домаќинка 29
574 Бивас Барух Давид, 1939 - 1943 4
575 Бивас Шако Леа, 1915 - 1943, домаќинка 28
576 Бивас Шако Давид, 1941 - 1943 2
577 Бивас Израел Хаим, 1870 - 1943 73
578 Бивас Хаим Склава, 1871 - 1943 72
579 Бивас Хаим Буки, 1891 - 1943 52
580 Бивас Хаим Лариета, 1912 - 1943 31
581 Бинас Барух Лезер, 1893 - 1943, болничар 50
582 Бинас Лезер Бука, 1903 - 1943, домаќинка 40
583 Бинас Лезер Естер, 1922 - 1943, домаќинка 21
584 Бинас Лезер Паломба, 1925 - 1943, домаќинка 18
585 Бинас Лезер Луна, 1930 - 1943, ученичка 13
586 Бинас Лезер Барух , 1940 - 1943 3
587 Бинас Лезер Лиза, 1940 - 1943 3
588 Бинас Бахар Моше, 1894 - 1943, работник 49
589 Бинас Моше Класа, 1900 - 1943, домаќинка 43
590 Бинас Моше Јуда, 1921 - 1943, работник 22
591 Бинас Моше Аврам, 1925 - 1943, работник 18
592 Бинас Моше Самуел, 1928 - 1943, работник 15
593 Бијiас Моше Рашела, 1931 - 1943 12
594 Бити Јосиф Ашер, 1917 - 1943 26
595 Бити Ашер Рашела, 1915 - 1943, домаќинка 28
596 Бити Ашер Јосиф, 1939 - 1943 4
597 Бити Ментеш Давид, 1901 - 1943, трговец 42
598 Бити Давид Оро, 1906 - 1943, домаќинка 37
599 Бити Давид Берта, 1927 - 1943, ученичка 16
600 Бити Давид Рахамин, 1931 - 1943 12
601 Бити Давид Сара, 1870 - 1943, домаќинка 73
602 Бити Давид Матилда, 1890 - 1943, домаќинка 53
603 Бити Ашер Јосиф, 1873 - 1943 70
604 Бити Давид Болиса, 1881 - 1943, домаќинка 62
605 Битран Давид Јосиф, 1885 - 1943, учител 58
606 Битран Јосиф Сара, 1898 - 1943, домаќинка 45
607 Бити Јосиф Марко, 1913 - 1943, работник 30
608 Бити Марко Естер, 1912 - 1943, кројачка 31
609 Ити Аврам Нисим, 1913 - 1943, трговец 30
610 Бити Аврам Мазар, 1867 - 1943, домаќинка 76
611 Бити Аврам Жули, 1907 - 1943, домаќинка 36
612 Бити Н. Руфел, 1919 - 1943, фирмописац 24
613 Бити Руфел Рикета, 1883 - 1943, домаќинка 60
614 Бнти Руфел Викторија, 1917 - 1943, службеничка 26
615 Бити Руфел Рејна, 1924 - 1943, кројачка 19
616 Бити А. Самуел, 1884 - 1943, службеник 59
617 Бити Самуел Дудун, 1896 - 1943, домаќинка 47
618 Бити Самуел Аврам, 1922 - 1943, домаќинка 21
619 Бити Јаков Сара, 1872 - 1943, домаќинка 71
620 Бити Мошон Хаим, 1896 - 1943, трговец 47
621 Бити Хаим Леа, 1888 - 1943, домаќинка 55
622 Бишорда Јосиф Леон, 1906 - 1943, трговски помошник 37
623 Бишорда Леон Рашел, 1911 - 1943, домаќинка 32
624 Бишорда Леон Естер, ? - 1943, ученичка /
625 Бишорда Леон Јосиф, 1937 - 1943 6
626 Бишорда Л. Нисим, 1909 - 1943, работник 34
627 Бишорда Нисим Марије, 1910 - 1943, домаќинка 33
628 Бишорда Л. Буена, 1870 - 1943 73
629 Блајер Исидор Золтан, 1918 - 1943, фотограф 25
630 Богано Јосиф Аврам, 1910 - 1943 33
631 Богано Аврам Рашела , 1911 - 1943, домаќинка 32
632 Богано Аврам Датилда, 1934 - 1943, ученичка 9
633 Богано Аврам Јосеф, 1937 - 1943 6
634 Боrано Аврам Израел, 1938 - 1943 5
635 Касаки Израел Хана, 1890 - 1943 53
636 Болано Јаков Мордо, 1888 - 1943, мајстор 55
637 Болано Мордо Ребека, 1907 - 1943, домаќинка 36
638 Болано Мордо Шак, 1931 - 1943, ученик 12
639 Болано Мордо Синора, 1934 - 1943, ученичка 9
640 Болано Мордо Аврам, 1941 - 1943 2
641 Болано Јаков Синора, 1877 - 1943 66
642 Бонана Јосеф Саламон, 1896 - 1943 47
643 Бонана Саламон Џулија, 1897 - 1943 46
644 Бонана Саламон Матилда, 1923 - 1943, кројачка 20
645 Бонана Саламон Јосиф, 1926 - 1943, фотограф 17
646 Бонана Саламон Исак, 1933 - 1943, ученичка 10
647 Бонано Мордохај Моис, 1912 - 1943, помошник 31
648 Бонано Моис Матилда, 1920 - 1943, домаќинка 23
649 Бонано Моис Катерина, 1912 - 1943 31
650 Ботон Аврам Давид, 1905 - 1943 38
651 Ботон Давид Вида, 1914 - 1943, домаќинка 29
652 Ботон Давид Грација, 1938 - 1943 5
653 Ботон Јак Регина, 1897 - 1943, домаќинка 46
654 Ботон Јак Аврам, 1920 - 1943, помошник 23
655 Ботон Јак Грација, 1924 - 1943 19
656 Бохор Исак Давид, 1883 - 1943 60
657 Бохор Давид Бела, 1897 - 1943, домаќинка 46
658 Бохор Давид Хана, 1924 - 1943, кројачка 19
659 Бохор Давид Исак, 1921 - 1943, кројачка 22
660 Букиш Аврам Фина, 1902 - 1943, домаќинка 41
661 Букиш Аврам Саша, 1926 - 1943, помошник 17
662 Букиш Аврам Јаков, 1927 - 1943 16
663 Вајс Игнас Абел, 1913 - 1943, заболекар 30
664 Вајс Абел Сарина, 1916 - 1943, кројачка 27
665 Вајс Абел Мирјам, 1940 - 1943 3
666 Вајс Абел Исидор, 1876 - 1943, трговец 67
667 Вајс Исидор Адела, 1880 - 1943, домаќинка 63
668 Вајнбергер Андриа Ана, 1912 - 1943, кројачка 31
669 Вајнбергер Андриа Вера, 1934 - 1943, ученичка 9
670 Вајнберrер Андриа Иво, 1938 - 1943 5
671 Baјнштajн Анџел Јосиф, 1879 - 1943 64
672 Вајштајн Иосиф Паломба 1889 - 1943, домаќинка 54
673 Вајнштајн Ансел Леон, 1883 - 1943, кондураџија 60
674 Вајнштајн Леон Сунхула, 1890 - 1943, домаќинка 53
675 Вајнштајн Леон Моис, 1917 - 1943, кондураџија 26
676 Вајнштајн Леон Дудун, 192 2- 1943, кројачка 21
677 Вајнштајн Леон Марко, 1924 - 1943, бравар 19
678 Вајнштајн Аѓел Лидо, 1884 - 1943 59
679 Вајнштајн Лидо Сара, 1892 - 1943, домаќинка 51
680 Вајнштајн Лидо Хаим, 1920 - 1943 23
681 Вајнштајн Лидо Вида, 1929 - 1943, ученичка 14
682 Вајнштајн Лисон Моис, 1919 - 1943, работник 24
683 Вајнштајн Моис Марика, 1921 - 1943, домаќинка 22
684 Бејакар Руфел Ернеста, 1921 - 1943, работничка 22
685 Варон Рубен Бити, 1908 - 1943, трговец 35
686 Барон Рубен Рашел, 1865 - 1943 78
687 Барон Бити Соња, 1912 - 1943 31
688 Барон Бити Аница, 1931 - 1943 12
689 Барон Бити Саломон, 1934 - 1943 9
690 Варон Бити Рашела, 1939 - 1943 4
691 Барон Саломон Исак, 1890 - 1943, кројач 53
692 Барон Исак Букица, 1898 - 1943, домаќинка 45
693 Барон Исак Клара, 1922 - 1943, плетачка 21
694 Барон Исак Јехова, 1925 - 1943, ученичка 18
695 Барон Исак Бела, 1929 - 1943, ученичка 14
696 Василковски Леви Израел, 1893 - 1943, келнер 50
697 Василковски Израел Стерина, 1901 - 1943, 42
698 Василковски Израел Грација, 1925 - 1943, домаќинка 18
699 Василковски Израел Рашела, 1927 - 1943 16
700 Василковски Израел Ида, 1930 - 1943 13
701 Василковски Израел Карита, 1939 - 1943 4
702 Василковски Израел Лора, 1935 - 1943 8
703 Виг Аладар Андреја, 1911 - 1943, трговски помошник 32
704 Виг Андреја Ребека, 1916 - 1943, домаќинка 27
705 Виг Андреја Ерна, 1936 - 1943 7
706 Виг Андреја Аврам, 1938 - 1943 5
707 Виг Аладар Елена, 1916 - 1943, кројачка 27
708 Виг Аладар Тера, 1919 - 1943, кројачка 24
709 Гатењо Јаков Аврам, 1894 - 1943, трговец 49
710 Гатењо Аврам Руша, 1902 - 1943, домаќинка 41
711 Гатењо Аврам Јаков, 1930 - 1943, ученик 13
712 Гатењо Аврам Рифка, 1933 - 1943, ученичка 10
713 Гатењо Аврам Матуша, 1935 - 1943, 8
714 Гатењо Давид Алберт, 1891 - 1943, машински инженер 52
715 Гатењо Алберт Ернеста, 1904 - 1943, домаќинка 39
716 Гатењо Алберт Давид, 1928 - 1943 15
717 Гатењо Алберт Бењамин, 1932 - 1943 11
718 Гатењо Аврам Давид, 1865 - 1943, трговец 78
719 Гатељо Давм Сол, 1873 - 1943, домаќинка 70
720 Гатењо Јуда Алберт, 1907 - 1943, службеник 36
721 Гатењо Алберт Алис, 1911 - 1943, домаќинка 32
722 Гатењо Јуда Џонџа, 1879 - 1943 64
723 Гатењо Алберт Жанина, 1940 - 1943 3
724 Коен Јаков Алегра, 1906 - 1943, домаќинка 37
725 Гатењо Леон Исак, 1904 - 1943, книжар 39
726 Гатењо Исак Викторија, 1909 - 1943 34
727 Гатењо Исак Леон, 1937 - 1943 6
728 Гатењо Исак Естер, 1940 - 1943 3
729 Гатењо Саул Леон, 1909 - 1943, трговец 34
730 Гатењо Леон Винка, 1921 - 1943, домаќинка 22
731 Гатењо Леон Саул, 1940 - 1943 3
732 Гатењо Леон Моис, 1907 - 1943, трговец 36
733 Гатењо Моис Ева, 1921 - 1943 22
734 Гатењо Ј. Моша, 1873 - 1943, работник 70
735 Гатењо Мошон Сара, 1916 - 1943, забен техничар 27
736 Гатењо Саламон Ребека, 1899 - 1943, домаќинка 44
737 Гатењо Саламои Алберт. 1913 - 1943, службеник 30
738 Гатењо Саламон Матилда, 1919 - 1943, кројачка 24
739 Гатењо Јуда Саул, 1880 - 1943, трговец 63
740 Гатењо Саул Сара, 1886 - 1943, домаќинка 57
741 Гатењо Саул Алберт, 1916 - 1943, лекар 27
742 Гатењо Саул Шарбо, 1920 - 1943, ученик 23
743 Гершон Моше Аврам, 1904 - 1943, трговец 39
744 Гершон Аврам Стела, 1910 - 1943, домаќинка 33
745 Гершои Аврам Рифка, 1929 - 1943, ученичка 14
746 Гершои Аврам Матика, 1931 - 1943, ученичка 12
747 Гершон Аврам Моше, 1938 - 1943 5
748 Гершон Моше Исак, 1879 - 1943, трговец 64
749 Гершон Исак Паломба, 1888 - 1943, домаќинка 55
750 Гершон Моша Јосиф, 1887 - 1943, трговец 56
751 Гершон Јосиф Лиза, 1900 - 1943, домаќинка 43
752 Гершон Јосиф Арон, 1929 - 1943 14
753 Гершон Исак Моис, 1909 - 1943, работник 34
754 Гершон Моис Мирјам, 1912 - 1943, домаќинка 31
755 Гершон Моис Исак, 1937 - 1943 6
756 Гершон Моис Паломба, 1941 - 1943 2
757 Гершон Исак Пепо, 1912 - 1943, трговец 31
758 Гершон Пепо Регина, 1919 - 1943, домаќинка 24
759 Гершон Пепо Паломба, 1942 - 1943 1
760 Голштајн Бахар Јаков, 1884 - 1943, кројач 59
761 Гринвалд Игнат Ото, 1895 - 1943, Дрогерист 48
762 Гринвалд Ото Берта , 1900 - 1943, домаќинка 43
763 Гринвалд Ото Звонимир, 1932 - 1943, ученик 11
764 Давид Давид Буена, 1931 - 1943, ученичка 12
765 Давид Давид Ребека, 1934 - 1943, ученичка 9
766 Давид Исак Буена, 1877 - 1943, домаќинка 66
767 Давид Исак Давид, 1900 - 1943, трговец 43
768 Давид Давид Вида, 1903 - 1943, домаќинка 40
769 Давид Давид Матика, 1926 - 1943, кројачка 17
770 Давид Давид Исак, 1928 - 1943, 15
771 Данити Биња Матилда, 1880 - 1943, кројачка 63
772 Данон Шимон Садо, 1891 - 1943, трговец 52
773 Данон Аврам Тончи, 1900 - 1943, кројачка 43
774 Данон Аврам Аврам, 1934 - 1943, ученик 9
775 Даса Јосиф Арон, 1910 - 1943, трговец 33
776 Даса Арон Матилда, 1913 - 1943, домаќинка 30
777 Даса Јосиф Јаков, 1909 - 1943, службеник 34
778 Даса Јаков Матилда, 1913 - 1943, домаќинка 30
779 Даса Јаков Рејка, 1934 - 1943 9
780 Даса Јаков Луна, 1938 - 1943 5
781 Даса Јосиф Реика, 1866 - 1943, домаќинка 77
782 Даса Јосеф Моис, 1901 - 1943, трговец 42
783 Даса Моис Буена, 1907 - 1943, домаќинка 36
784 Даса Моис Јосеф, 1931 - 1943, ученик 12
785 Даса Моис Марух, 1934 - 1943, ученик 9
786 Даса Моис Јаков, 1938 - 1943 5
787 Даса Јосиф Саламон, 1887 - 1943, трговец 56
788 Даса Саламон Рашел, 1897 - 1943, домаќинка 46
789 Даса Саламон Јосиф, 1922 - 1943, трговец 21
790 Демајо Јосиф Алберт, 1916 - 1943, трговски помошник 27
791 Демајо Алберт Матилда, 1923 - 1943, домаќинка 20
792 Демајо Бењамин Јосиф, 1880 - 1943, кондураџија 63
793 Демајо Јосиф Регина, 1900 - 1943, домаќинка 43
794 Демајо Јосиф Бењамин, 1920 - 1943, трговски помошник 23
795 Демајо Јосиф Исак, 1923 - 1943, трговски помошник 20
796 Демајо М. Лиза, 1917 - 1943, кројачка 26
797 Демајо М. Јошко, 1937 - 1943 6
798 Демајо Јосиф Сабетај, 1908 - 1943, трговски помошник 35
799 Демајо Сабетај Сара, 1916 - 1943, домаќинка 27
800 Демајо Сабетај Оро, 1936 - 1943, 7
801 Демајо Сабетај Јосиф, 1937 - 1943 6
802 Буко Сара Демајо, 1866 - 1943 77
803 Демајо Израел Сара, 1879 - 1943 64
804 Демајо Јосиф Сара, 1927 - 1943 16
805 Демајо Јосиф Стела, 1930 - 1943 13
806 Демајо Јосиф Туника, 1932 - 1943 11
807 Демајо Јосиф Рејна, 1938 - 1943 5
808 Демајо Јосиф Мирјам, 1940 - 1943 3
809 Дојч Сигмон Јосиф, 1905 - 1943 38
810 Дојч Јосиф Жанета, 1909 - 1943, домаќинка 34
811 Дојч Јосиф Руж, 1938 - 1943 5
812 Езер Мика Флора, 1907 - 1943, домаќинка 36
813 Езер Мика Нислим, 1929 - 1943 14
814 Езер Мика Нина, 1936 - 1943 7
815 Елазар Манахе Нисим, 1921 - 1943, кино оператор 22
816 Елазар Менахе Регина, 1925 - 1943, кројачка 18
817 Елиезер Јосиф Исак, 1896 - 1943, трговец 47
818 Елиезер Исак Алберт, 1914 - 1943, електричар 29
819 Елиезер Јаков Јосиф, 1897 - 1943, јорганџија 46
820 Елиезер Јосиф Матилда, 1902 - 1943, домаќинка 41
821 Елиезер Јосиф Јаков, 1925 - 1943 18
822 Елиезер Јосиф Диана, 1927 - 1943, ученичка 16
823 Ергас Мошон Аврам, 1898 - 1943, трговец 45
824 Eргаc Аврам Рашел, 1905 - 1943, домаќинка 38
825 Ергас Аврам Рена, 1925 - 1943, кројачка 18
826 Ергас Аврам Моис, 1929 - 1943, ученик 14
827 Ергас Аврам Сара, 1931 - 1943, ученичка 12
828 Ергас Аврам Луна, 1939 - 194З 4
829 Ергас Саламон Аврам, 1894 - 1943, стаклар 49
830 Ергас Аврам Дудун, 1904 - 1943, домаќинка 39
831 Ергас Аврам Елвира, 1928 - 1943, ученичка 15
832 Ергас Аврам Давид, 1931 - 1943, ученик 12
833 Ергас Саламон Исак, 1890 - 1943, трговски помошник 53
834 Ергас Исак Формоза , 1907 - 1943, домаќинка 36
835 Ергас Аврам Јосиф, 1897 - 1943, кројач 46
836 Ергас Јосиф Естреа, 1914 - 1943, домаќинка 29
837 Ергас Аврам Мушон, 1860 - 1943, трговец 83
838 Eprac Мушон Рејна, 1865 - 1943, домаќинка 78
839 Ергас Исак Мушон, 1861 - 1943 82
840 Ергас Мушон Луна, 1861 - 1943 82
841 Eprac Дарио Руча, 1894 - 1943 49
842 Ергас Џисто Сара, 1904 - 1943 39
843 Ергас Џисто Луна, 1934 - 1943 9
844 Ергас Исак Мушон, 1871- 1943 72
845 Ергас Мушон Луна, 1881 - 1943 62
846 Ергас Дарио Руша, 1894 - 1943 49
847 Ергас Џисто Сара, 1904 - 1943 39
848 Ергас Џисто Луна, 1934 - 1943 9
849 Ергас Мушон Пепо, 1900 - 1943, трговец 43
850 Ергас Пепо Матилда, 1904 - 1943, домаќинка 39
851 Ергас Пепо Аврам, 1927 - 1943, ученик 16
852 Ергас Пепо Моис, 1929 - 1943, ученик 14
853 Ергас Пепо Луна, 1933 - 1943, ученичка 10
854 Ашер Здравко Матилда, 1914 - 1943 29
855 Ергас Аврам Саломон, 1865 - 1943, трговец 78
856 Ергас Саломон Рахел, 1881 - 1943, домаќинка 62
857 Ергас Саломон Хаим, 1913 - 1943, трговец 30
858 Ергас Саломон Јосеф, 1914 - 1943, трговец 29
859 Ергас Саломон Паломба, 1921 - 1943 22
860 Ергас Саломон Елвриа, 1923 - 1943 20
861 Ергас Саломон Самуел, 1921 - 1943, трговец 22
862 Ергас Саломон Сол , 1926 - 1943, домаќинка 17
863 Ергас Саломон Стела, 1929 - 1943, домаќинка 14
864 Косил Аврам Стреја, 1936 - 1943 7
865 Ешкенази Јосиф Дудун, 1883 - 1943, домаќинка 60
866 Ешкенази Хаим Естер, 1916 - 1943, домаќинка 27
867 Ешкенази Хаим Пинхас, 1937 - 1943 6
868 Ешкенази Моше Мазлијах, 1896 - 1943, трговец 47
869 Ешкенази Мазлијах Матилда, 1908 - 1943, домаќинка 35
870 Ешкенази Мазлијах Хаим, 1924 - 1943, трговец 19
871 Ешкенази Мазлијах Моше, 1926 - 1943 17
872 Ешкенази Мазлијах Рејна, 1929 - 1943 14
873 Ешкенази Мазлијах Јаков, 1930 - 1943 13
874 Ешкенази Мазлијах Естер, 1932 - 1943 11
875 Ешкенази Мазлијах Сабетај, 1934 - 1943 9
876 Ешкенази Менахем Мордохај, 1903 - 1943 40
877 Ешкенази Мордохај Вида, 1909 - 1943 34
878 Ешкенази Мордохај Менахем, 1939 - 1943 4
879 Ешкенази Мордохај Сара, 1935 - 1943, ученичка 8
880 Ешкенази Менахем Нисим , 1895 - 1943 48
881 Ешкенази Менахем Мушон, 1898 - 1943, трговец 45
882 Ешкенори Мушон Ирена, 1904 - 1943 39
883 Калдерон Моис Бјанка, 1875 - 1943 68
884 Ешкенази Давид Нафтали, 1900 - 1943, работник 43
885 Ешкенази Нафтали Сара, 1907 - 1943, домаќинка 36
886 Ешкенази Нафтали Амбатија , 1930 - 1943 13
887 Ешкенази Нафтали Давид, 1934 - 1943 9
888 Ешкенази Нафтали Интоф, 1936 - 1943 7
889 Ешкенази Бехар Рако, 1904 - 1943, службеник 39
890 Ешкенази Рако Сара, 1906 - 1943, домаќинка 37
891 Ешкенази Рако Мазал, 1934 - 1943, ученичка 9
892 Ешкенази Рако Менахем, 1933 - 1943, ученик 10
893 Жакен Алберт Жак, 1871 - 1943, стоматолог 72
894 Закај Хаим Мушон, 1870 - 1943, трговец 73
895 Закај Мушон Мазел , 1875 - 1943, домаќинка 68
896 Зараја Хаим Израел, 1903 - 1943, трговец 40
897 Зараја Израел Марие, 1908 - 1943, домаќинка 35
898 Зараја Израел Паула, 1933 - 1943, ученичка 10
899 Зараја Израел Емрико, 1937 - 1943 6
900 Зараја Хаим Исак, 1893 - 1943, работник 50
901 Зараја Хаим Пасерда, 1866 - 1943, домаќинка 77
902 Зоненшајн Лунас Леопол, 1914 - 1943, службеник 29
903 Зоненшајн Леопол Матилда, 1917 - 1943, кројачка 26
904 Зоненшајн Леопол Емилиј А, 1940 - 1943 3
905 Израел Јаков Јосеф, 1902 - 1943, трговец 41
906 Израел Јосеф Сара, 1900 - 1943, домаќинка 43
907 Израел Јосеф Јаков, 1930 - 1943, ученик 13
908 Израел Јосеф Аврам, 1934 - 1943, ученик 9
909 Израел Јосеф Руфел, 1937 - 1943 6
910 Израел Самуел Јошко, 1901 - 1943, работник 42
911 Израел Јосиф Моша, 1914 - 1943, кројач 29
912 Ишах Исак Аврам, 1897 - 1943, кројач 46
913 Ишах Аврам Матилда, 1908 - 1943, домаќинка 35
914 Ишах Аврам Оро, 1932 - 1943 11
915 Ишах Мати Аврам, 1917 - 1943, работник 26
916 Ишах Аврам Сол, 1919 - 1943, домаќинка 24
917 Ишах Аврам Мати, 1942 - 1943 1
918 Ишах Перес Аврам, 1914 - 1943, работник 29
919 Ишах Аврам Мери, 1919 - 1943, домаќинка 24
920 Ишах Аврам Вено, 1937 - 1943 6
921 Ишах Аврам Дасја, 1942 - 1943 1
922 Ишах Исак Елисо, 1876 - 1943, трговец 67
923 Ишах Елисо Берта, 1897 - 1943, домаќинка 46
924 Ишах Елисо Рафаел, 1915 - 1943, трговец 28
925 Ишах Елисо Матилда, 1922 - 1943, домаќинка 21
926 Имах Аврам Исак, 1884 - 1943, работник 59
927 Имах Исак Рејна, 1893 - 1943, домаќинка 50
928 Имах Исак Сарина, 1922 - 1943 21
929 Имах Исак Мошон, 1926 - 1943 17
930 Имах Исак Аврам, 1930 - 1943 13
931 Имах Б. Исак, 1921 - 1943 22
932 Ишак Исак Викторија, 1921 - 1943, домаќинка 22
933 Имах Исак Леон, 1940 - 1943 3
934 Имах Јаков Исак, 1870 - 1943, кројач 73
935 Ишах Исак Оро, 1873 - 1943, домаќинка 70
936 Ишах Перес Јаков, 1900 - 1943 43
937 Ишах Јаков Клара, 1905 - 1943 38
938 Ишах Јаков Џоја, 1934 - 1943 9
939 Ишах Јаков Јуда, 1942 - 1943 1
940 Ишах Аврам Мати, 1888 - 1943 55
941 Ишах Мати Ребека, 1892 - 1943, домаќинка 51
942 Ишах Мати Јосеф, 1919 - 1943, трговец 24
943 Ишах Мати Јуда, 1921 - 1943 22
944 Ишах Мати Авадија, 1929 - 1943, работник 14
945 Ишах Мати Моси, 1929 - 1943, трговски помошник 14
946 Ишах Мати Исак, 1928 - 1943, трговски помошник 15
947 Ишах Мати Лезер, 1928 - 1943, ученик 15
948 Ишах Мати Саломон, 1937 - 1943 6
949 Ишах Исак Мајер, 1893 - 1943, кројач 50
950 Ишах Мајер Стреја, 1901 - 1943, домаќинка 42
951 Јакар Исак Аврам, 1897 - 1943, предузимач 46
952 Јакар Аврам Естер, 1900 - 1943, домаќинка 43
953 Јакар Аврам Исак, 1920 - 1943, работник 23
954 Јакар Аврам Моше, 1926 - 1943 17
955 Јакар Аврам Ора, 1923 - 1943, работник 20
956 Јакар Аврам Хаим, 1937 - 1943 6
957 Јакар Јак Аврам, 1907 - 1943, молер 36
958 Јакар Аврам Бинута, 1908 - 1943, домаќинка 35
959 Јакар Аврам Стреја, 1935 - 1943 8
960 Јакар Аврам Јаков, 1933 - 1943 10
961 Јакар Аврам Јаков, 1868 - 1943 75
962 Јакар Јаков Естер, 1878 - 1943 65
963 Јакар Јаков Давид, 1922 - 1943, молер 21
964 Јакар Јаков Матуша, 1922 - 1943 21
965 Јакар Јаков Сабетај, 1927 - 1943, бербер 16
966 Јакар Исак Јосиф, 1911 - 1943, кројач 32
967 Јакар Јосиф Ребека, 1917 - 1943, домаќинка 26
968 Јакар Јосиф Адела, 1942 - 1943 1
969 Јакар Исак Оро, 1877 - 1943, домаќинка 66
970 Јакар Сабити Меркадо, 1899 - 1943, машинобравар 44
971 Јакар Меркадо Џулија, 1906 - 1943, домаќинка 37
972 Јакар Аврам Саломон, 1880 - 1943, трговец 63
973 Јакар Саломон Џентил , 1885 - 1943 58
974 Јакар Саломон Алберт, 1913 - 1943 30
975 Јакар Алберт Стреја, 1915 - 1943, кројачка 28
976 Јакар Алберт Џентил, 1936 - 1943 7
977 Јаков Самуел Аврам, 1889 - 1943, трговец 54
978 Јаков Исак Сима, 1914 - 1943, службеник 29
979 Јосиф Елиезер Јосиф, 1900 - 1943, трговец 43
980 Јосиф Јосиф Алегра, 1912 - 1943, домаќинка 31
981 Јосиф Јосиф Елезер, 1936 - 1943 7
982 Јосиф Елезер Рејна, 1879 - 1943, домаќинка 64
983 Јосиф Елезер Бела, 1919 - 1943, домаќинка 24
984 Јуда С. Алегри, 1920 - 1943, работник 23
985 Јуда С. Вивнвиница, 1893 - 1943, домаќинка 50
986 Јуда Саломон Бенвенута, 1883 - 1943, домаќинка 60
987 Јуда Саломон Алегра, 1918 - 1943 25
988 Јушах Исак Јаков, 1885 - 1943, кројач 58
989 Јушах Јаков Ана, 1913 - 1943, домаќинка 30
990 Јушах Јаков Рафаел, 1910 - 1943, кројач 33
991 Кадмон Давид Роберт, 1895 - 1943, трговец 48
992 Кадмон Роберт Мица, 1895 - 1943, домаќинка 48
993 Кадмон Роберт Давид. 1924 - 1943 19
994 Кадмон Роберт Фани, 1929 - 1943 14
995 Какон Сасон Јаков, 1895 - 1943, трговец 48
996 Калдерон Мајер Аврам, 1901 - 1943, папучар 42
997 Калдерон Аврам Ернеста, 1898 - 1943, домаќинка 45
998 Калдерон Аврам Мајер, 1926 - 1943 17
999 Калдерон Аврам Буена, 1929 - 1943, кројачка 14
1000 Калдерон Аврам Јафа, 1935 - 1943 8
1001 Калдерон Рахамин Аврам, 1914 - 1943, градинар 29
1002 Калдерон Аврам Рашела, 1918 - 1943, домаќинка 25
1003 Калдерон Аврам Сара, 1942 - 1943 1
1004 Калдерон Исак Алберт, 1921 - 1943, работник 22
1005 Калдерон Алберт Сара, 1922 - 1943, домаќинка 21
1006 Калдерон Алберт Грација, 1934 - 1943 9
1007 Калдерон Моис Арон, 1916 - 1943, кројач 27
1008 Калдерон Аврам Хасон, 1923 - 1943, домаќинка 20
1009 Калдерон Аврам Бети, 1924 - 1943, кројачка 19
1010 Калдерон Аврам Матилда, 1930- 1943, ученичка 13
1011 Коен Рафаел Аврам, - 1943 /
1012 Коен Аврам Верта, 1904 - 1943 39
1013 Коен Аврам Рашел, 1934 - 1943 9
1014 Коен Аврам Матилда, 1937 - 1943 6
1015 Калдерон Исак Грација, 1890 - 1943, домаќинка 53
1016 Калдерон Исак Естерина, 1925 - 1943, фризерка 18
1017 Калдсрон Исак Стреја, 1927 - 1943, ученичка 16
1018 Калдерон Аврам Давид, 1925 - 1943, работник 18
1019 Калдерон Мазаинах Давид, 1883 - 1943, работник 60
1020 Калдерон Давид Сол, 1884 - 1943, домаќинка 59
1021 Калдерон Давид Моис, 1912 - 1943, работник 31
1022 Калдерон Давид Клара, 1920 - 1943, кројачка 23
1023 Калдерон Давид Естерина, 1925 - 1943, кројачка 18
1024 Калдерон Давид Стреја, 1931 - 1943, ученичка 12
1025 Калдерон Давид Натан, 1922 - 1943, работник 21
1026 Калдерон Шабен Ели, 1889 - 1943, кројач 54
1027 Калдерон Ели Жана, 1906 - 1943, домаќинка 37
1028 Калдерон Ели Моша, 1927 - 1943, столар 16
1029 Калдерон Ели Сара, 1929 - 1943, кројачка 14
1030 Калдерон Ели Стела, 1934 - 1943 9
1031 Калдерон Давид Јаков, 1909 - 1943, кондураџија 34
1032 Калдерон Јаков Сол, 1915 - 1943, домаќинка 28
1033 Калдерон Јаков Рејна, 1932 - 1943, ученичка 11
1034 Калдерон Јаков Муслиш, 1935 - 1943 8
1035 Калдерон Сабетај Јаков, 1907 - 1943, бравар 36
1036 Калдерон Јаков Грација , 1912 - 1943, домаќинка 31
1037 Калдерон Јаков Сабета, 1935 - 1943 8
1038 Сапорта Аврам Мирјам, 1924 - 1943, готвачка 19
1039 Сапорта Аврам Менахем, 1925 - 1943 18
1040 Сапорта Аврам Ecтep, 1934 - 1943 9
1041 Калдерон Хаим Јаков, 1920 - 1943 23
1042 Калдерон Јаков Рашел, 1922 - 1943 21
1043 Калдерон Перас Јантоф, 1912 - 1943 31
1044 Калдерон Перес Лика, 1918 - 1943, домаќинка 25
1045 Калдерон Перес Рејна, 1942 - 1943 1
1046 Калдерон Исак Јермија, 1908 - 1943, работник 35
1047 Калдерон Јермија Бојана, 1908 - 1943, домаќинка 35
1048 Калдерон Јермија Луна, 1930 - 1943, ученичка 13
1049 Калдерон Јермија Грација, 1931 - 1943, ученичка 12
1050 Калдерон Јермија Стела, 1935 - 1943, ученичка 8
1051 Калдерон Јермија Исак, 1935 - 1943, ученик 8
1052 Калдерон Моше Јосеф, 1886 - 1943, кројач 57
1053 Калдерон Јосеф Дона, 1890 - 1943, домаќинка 53
1054 Калдерон Јосеф Израел, 1910 - 1943, трговски помошник 33
1055 Калдерон Јосеф Мешулам, 1920 - 1943, трговски помошник 23
1056 Калдерон Јосеф Клара, 1927 - 1943, домаќинка 16
1057 Калдерон Маир Луна, 1880 -1943 63
1058 Калдерон Маир Исак, 1921 - 1943 22
1059 Калдерон Маир Јосиф, 1924 - 1943, кројач 19
1060 Калдерон Маир Мирјам, 1925 - 1943, работник 18
1061 Калдерон Јаков Ментеш, 1903 - 1943, службеник 40
1062 Калдерон Ментеш Жана, 1905 -1943, домаќинка 38
1063 Калдерон Ментеш Викторија , 1925 - 1943, кројачка 18
1064 Калдерон Ментеш Јаков, 1927 - 1943, ученик 16
1065 Калдерон Ментеш Луна, 1934 - 1943, ученичка 9
1066 Калдсрон Ментеш Рако, 1934 - 1943, ученик 9
1067 Калдерон Јосиф Моис, 1916 -1943, кројач 27
1068 Калдерон Моис Сарина, 1917 - 1943, домаќинка 26
1069 Калдерон Моис Леа, 1939 - 1943 4
1070 Калдерон А. Мордохај, 1912 - 1943, работник 31
1071 Калдерон Мордохај Амада, 1913 - 1943, домаќинка 30
1072 Калдерон Мордохај Мирјам, 1935 - 1943 8
1073 Калдерон Мордохај Моше, 1937 - 1943 6
1074 Калдерон Мордохај Аврам, 1883 - 1943 60
1075 Калдерон Хаим Мушон, 1875 - 1943, трговец 68
1076 Калдерон Мушон Доминика, 1887 - 1943, домаќинка 56
1077 Калдерон Мушон Хаим, 1910 - 1943, инженер 33
1078 Калдерон Мушон Рахамин, 1913 - 1943, трговски помошник 30
1079 Калдерон Мушон Јешуа, 1920 - 1943, студент 23
1080 Калдерон Јаков Паломба, 1889 - 1943 54
1081 Калдерон Јаков Жамила, 1923 - 1943, 20
1082 Калдерон Ермија Перес, 1883 - 1943, трговец 60
1083 Калдерон Перес Стреја, 1903 - 1943, домаќинка 40
1084 Калдерон Перес Исак, 1925 - 1943 18
1085 Калдерон Перес Eстepa, 1926 - 1943, домаќинка 17
1086 Калдерон Сабитај Рахамин, 1887 - 1943, трговец 56
1087 Калдерон Рахамин Сара, 1887 - 1943, домаќинка 56
1088 Калдерон Рахамин Милка, 1866 - 1943, домаќинка 77
1089 Калдерон Самуел Рашел, 1881 - 1943, домаќинка 62
1090 Калдерон Јосиф Сабитај, 1906 - 1943, 37
1091 Калдерон Менахем Хари, 1900 - 1943, домаќинка 43
1092 Калдерон Менахем Вида, 1930 - 1943, ученичка 13
1093 Калдерон Менахем Луна, 1933 - 1943, ученичка 10
1094 Калдерон Менахем Алегра, 1935 - 1943, ученичка 8
1095 Калдерон Менахем Бела, 1937 - 1943 6
1096 Калдерон Менахем Јосиф, 1939 - 1943 4
1097 Калдерон Рахамин Сабитај, 1912 - 1943, трговец 31
1098 Калдерон Сабитај Ина, 1921 - 1943, домаќинка 22
1099 Калдерон Сабитај Сара, 1942 - 1943 1
1100 Калдерон Хаим Салион, 1873 - 1943, трговец 70
1101 Калдерон Ш. Сара, 1885 - 1943, домаќинка 58
1102 Калдерон Ш. Моис, 1913 - 1943 30
1103 Калдерон Ш. Мари, 1920 - 1943 23
1104 Калдерон Јаков Хаим, 1900 - 1943 43
1105 Калдерон Хаим Стреја, 1903 - 1943, домаќинка 40
1106 Калдерон Хаим Саломон, 1922 - 1943, домаќинка 21
1107 Калдерон Хаим Лазо, 1927 - 1943 16
1108 Калдерон Хаим Моис, 1934 - 1943 9
1109 Калдерон Хаим Конориби, 1932 - 1943 11
1110 Калдерон Хаим Сара, 1933 - 1943 10
1111 Калдерон Хаим Нисим, 1935 - 1943 8
1112 Калдерон Хаим Ребека, 1941 - 1943 2
1113 Калдерон Хаим Давико, 1942 - 1943 1
1114 Калдерон Јаков Хаим, 1906 - 1943, кројач 37
1115 Калдерон Хаим Сapa, 1909 - 1943, домаќинка 34
1116 Калдерон Хаим Јаков, 1934 - 1943 9
1117 Калдерон Хаим Вида, 1937 - 1943 6
1118 Калдерон Хаим Саломон, 1940 - 1943 3
1119 Калми Саломон Елиезер, 1894 - 1943, фризер 49
1120 Калми Елиезер Хана, 1900 - 1943, домаќинка 43
1121 Калми Елиезер Бела , 192.2 - 1943, домаќинка 21
1122 Калми Елиезер Естер, 1931 - 1943, ученичка 12
1123 Калми Елиезер Исак, 1933 - 1943, ученик 10
1124 Калми Саломон Моша, 1904 - 1943, службеник 39
1125 Калми Моше Бинута, 1901 - 1943 42
1126 Калми Моше Јаков, 1928 - 1943 15
1127 Калми Моше Лепка, 1932 - 1943 11
1128 Калми Моше Беа, 1941 - 1943 2
1129 Калми Моше Леа, 1942 - 1943 1
1130 Калми Лезер Саломон, 1868 - 1943 75
1131 Калми Саломон Стреја, 1877 - 1943, домаќинка 66
1132 Калми Саломон Сак, 1902 - 1943 41
1133 Калми Саломон Пизма, 1915 - 1943, кројачка 28
1134 Калми Саломон Аврам, 1910 - 1943 33
1135 Калми Аврам Ана, 1913 - 1943, домаќинка 30
1136 Калми Аврам Јаков, 1934 - 1943, ученик 9
1137 Камхи Исак Аврам, 1902 - 1943, кројач 41
1138 Камхи Аврам Естер, 1904 - 1943, домаќинка 39
1139 Камхи Аврам Исак, 1929 - 1943, ученик 14
1140 Камхи Аврам Леон, 1933 - 1943, ученик 10
1141 Камхи Аврам Рејна, 1941 - 1943 2
1142 Камхи Јуда Аврам, 1865 - 1943 78
1143 Камхи Аврам Џулија, 1936 - 1943, домаќинка 7
1144 Ала.Џем Моше Алегрг, 1903 - 1943, домаќинка 40
1145 Камхи Мајер Аврам, 1883 - 1943, трговец 60
1146 Камхи Аврам Естер, 1885 - 1943 58
1147 Камхи Аврам Дука, 1922 - 1943, кројачка 21
1148 Камхи Аврам Луна, 1925 - 1943 18
1149 Камхи Аврам Самуел, 1928 - 1943 15
1150 Камхи Сабитај Аврам, 1872 - 1943, работник 71
1151 Камхи Аврам Оро, 1885 - 1943, домаќинка 58
1152 Сион Јосиф Сарина, 1915 - 1943, домаќинка 28
1153 Сион Аврам Луиза, 1919 - 1943, работничка 24
1154 Камхи Аврам Ашер, 1924 - 1943, кондураџија 19
1155 Камхи Јосиф Алберт, 1911 - 1943, трговец 32
1156 Камхи Алберт Амада, 1924 - 1943, домаќинка 19
1157 Камхи Алберт Клара , 1941 - 1943 2
1158 Камхи Хаим Алберт, 1910 - 1943 33
1159 Камхи Алберт Леа, 1915 - 1943 28
1160 Камхи Алберт Стела, 1937 - 1943 6
1161 Камхи Хаим Рашел , 1877 - 1943 66
1162 Камхи Мордохај Барух, 1909 - 1943, кројач 34
1163 Камхи Барух Рашела, 1913 - 1943, кројачка 30
1164 Камхи Барух Дуду, 1940 - 1943 3
1165 Камхи Барух Мордохај, 1935 - 1943 8
1166 Камхи Барух Бордохај, 1875 - 1943 68
1167 Камхи Мордохај Дудун, 1872 - 1943, домаќинка 71
1168 Камхи Мордохај Давид, 1917 - 1943, Крзнар 26
1169 Камхи Бохор Јаков, 1897 - 1943, трговец 46
1170 Камхи Јаков Рејна, 1898 - 1943, кројачка 45
1171 Камхи Јаков Бенцион, 1906 - 1943, работник 37
1172 Камхи Бенцион Рашел, 1913 - 1943, домаќинка 30
1173 Камхи Бенцион Буника, 1934 - 1943, ученичка 9
1174 Камхи Бенцион Јаков, 1935 - 1943 8
1175 Камхи Бенцион Ребека, 1937 - 1943 6
1176 Камхи Бенцион Буена, 1867 - 1943, домаќинка 76
1177 Камхи Хаим Бенцион, 1881 - 1943, трговец 62
1178 Камхи Бенцион Буена, 1880 - 1943, домаќинка 63
1179 Камхи Бенцион Мушка, 1925 - 1943 18
1180 Камхи Бенцион Хаим, 1927 - 1943, ученик 16
1181 Камхи Бенцион Алегра, 1927 - 1943, ученичка 16
1182 Камхи Шак Бинута, 1898 - 1943, домаќинка 45
1183 Камхи Шак Рашел, 1926 - 1943 17
1184 Камхи Шак Сарина, 1929 - 1943 14
1185 Камхи Давид Бохор, 1892 - 1943 51
1186 Камхи Бохор Алегра, 1894 - 1943, домаќинка 49
1187 Камхи Бохор Јосиф, 1924 - 1943, работник 19
1188 Камхи Бохор Давид, 1926 - 1943, работник 17
1189 Камхи Бохор Рејна, 1928 - 1943, кројачка 15
1190 Камхи Лезер Давид, 1887 - 1943, кројач 56
1191 Камхи Давид Ребека, 1898 - 1943, домаќинка 45
1192 Камхи Давид Зумбул, 1926 - 1943, кројачка 17
1193 Камхи Давид Бела, 1933 - 1943, ученичка 10
1194 Камхи Давид Рејна, 1935 - 1943, ученичка 8
1195 Камхи Давид Сара, 1923 - 1943, кројачка 20
1196 Камхи Хаим Естер, 1873 - 1943, домаќинка 70
1197 Камхи Дарио Израел, 1883 - 1943, агент 60
1198 Камхи Израел Леа, 1896 - 1943, домаќинка 47
1199 Камхи Израел Дарио, 1914 - 1943, службеник 29
1200 Камхи Ментеш Исак, 1911 - 1943, угостител 32
1201 Камхи Исах Викторија , 1916 - 1943, кројачка 27
1202 Камхи Исак Ментеш, 1937 43 6
1203 Камхи Хаим Исак, 1888 - 1943, трговец 55
1204 Камхи Исак Верица, 1895 - 1943 48
1205 Камхи Исак Дијаманти, 1923 - 1943, домаќинка 20
1206 Камхи Исак Хаим, 1924 - 1943, ученик 19
1207 Камхи Исак Јаков, 1928 - 1943, ученик 15
1208 Камхи Хаим Исак, 1898 - 1943 45
1209 Камхи Исак Диана, 1901 - 1943 42
1210 Камхи Исак Дона, 1935 - 1943 8
1211 Камхи Исак Хаим , 1939 - 1943 4
1212 Камхи Јосиф Јаков, 1905 - 1943 38
1213 Камхи Јаков Луна, 1909 - 1943, домаќинка 34
1214 Камхи Јаков Сунхула, 1935 - 1943 8
1215 Камхи Јаков Ермија, 1936 - 1943 7
1216 Камхи Јаков Рејна, 1939 - 1943 4
1217 Камхи Маркадо Јосиф, 1880 - 1943, трговец 63
1218 Камхи Јосиф Ернеста, 1885 - 1943, домаќинка 58
1219 Камхи Јосиф Арон, 1911 - 1943, службеник 32
1220 Камхи Мишел Јосиф, 1867 - 1943, трговец 76
1221 Камхи Јосиф Клара, 1880 - 1943, домаќинка 63
1222 Камхи Јосиф Сабитај, 1913 - 1943 30
1223 Камхи Јосиф Хаим, 192.0 - 1943, службеник 23
1224 Камхи Самуел Јосеф, 1892 - 1943, кројач 51
1225 Камхи Јосеф Лела, 1900 - 1943, кројачка 43
1226 Камхи Јосеф Самуел, 1930 - 1943, ученик 13
1227 Камхи Менахем Јуда, 1876 - 1943, трговец со жито 67
1228 Камхи Јуда Дона, 1893 - 1943, домаќинка 50
1229 Камхи Јуда Вела, 1925 - 1943 18
1230 Камхи Гавриел Леон, 1916 - 1943, работник 27
1231 Камхи Гавриле Луна, ? - 1943, кројачка /
1232 Камхи Гавриле Султана, 1893 - 1943, домаќинка 50
1233 Камхи Аврам Лизо, 1908 - 1943, кројач 35
1234 Камхи Лизо Ернеста, 1915 - 1943, домаќинка 28
1235 Камхи Лизо Сол, 1940 - 1943 3
1236 Камхи Хаим Мануел, 1902 - 1943 41
1237 Камхи Мануел Клара, 1920 - 1943 23
1238 Камхи Мануел Рашел, 1939 - 1943 4
1239 Камхи Давид Ментеш, 1922 - 1943, работник 21
1240 Камхи Давид Естер, 1915 - 1943, домаќинка 28
1241 Камхи А. Мишел, 1889 - 1943, претприемач 54
1242 Камхи Мишел Мирјам, 1900 - 1943, домаќинка 43
1243 Камхи А. Масалто, 1850 - 1943 93
1244 Камхи Мајер Мишел, 1885 - 1943 58
1245 Камхи Мишел Џулија, 1885 - 1943, кројачка 58
1246 Камхи Мишел Мајер, 1924 - 1943, работник 19
1247 Камхи Мишел Аврам, работник /
1248 Камхи Мишел Естер, 1933 - 1943, ученичка 10
1249 Камхи Мишел Мирјам, 1936 - 1943, ученичка 7
1250 Камхи Мишел Јосиф, 1930 - 1943, ученик 13
1251 Камхи Мишел Берта, 1939 - 1943 4
1252 Камхи Хаим Моис, 1900 - 1943 43
1253 Камхи Аврам Исак, 1900 - 1943, трговец 43
1254 Камхи Исак Алегра, 1904 - 1943 39
1255 Камхи Исак Дуника, 1926 - 1943 17
1256 Камхи Исак Аврам, 1929 - 1943 14
1257 Камхи Хаим Мери, 1910 - 1943 33
1258 Камхи Хаим Рикула, 1879 - 1943 64
1259 Камхи Арон Мордохај, 1912 - 1943, аптекар 31
1260 Камхи Мордохај Матика, 1914 - 1943 29
1261 Бераха Челебон Дудун, 1919 - 1943 24
1262 Камхи Мордохај Арон, 1942 - 1943 1
1263 Камхи Меркадо Рахамин, 1889 - 1943, 54
1264 Кaмxи Рахамин Клара, 1897 - 1943, домаќинка 46
1265 Камхи Рахамин Арон, 1927 - 1943, ученик 16
1266 Камхи Рахамин Моис, 1928 - 1943, ученик 15
1267 Камхи Арон Регина, 1905 - 1943, домаќинка 38
1268 Камхи Арон Алберт, 1929 - 1943, ученик 14
1269 Камхи Арон Луси, 1932 - 1943, ученичка 11
1270 Камхи Јаков Севи, 1902 - 1943, продавзач 41
1271 Камхи Севи Естер, 1907 - 1943, домаќинка 36
1272 Камхи Севи Јаков, 1927 - 1943, ученик 16
1273 Камхи Севи Ехаскел, 1931 - 1943, ученик 12
1274 Камхи Јаков Зумбула, 1837 - 1943, домаќинка 106
1275 Камхи Јаков Саломон, 1917 - 1943, продавач 26
1276 Камхи Мајер Саломон, 1902 - 1943, трговец 41
1277 Камхи Саломон Рејна, 1906 - 1943 37
1278 Камхи Саломон Мајер, 1927 - 1943 16
1279 Камхи Саломон Јаков, 1931 - 1943 12
1280 Камхи Аврам Самуел, 1893 - 1943, кројач 50
1281 Камхи Самуел Зумбул, 1888 - 1943 55
1282 Камхи Самуел Авизај, 1898 - 1943, трговец 45
1283 Камхи Самуел Сока, 1904 - 1943, домаќинка 39
1284 Камхи Самуел Мазалто, 1928 - 1943, кројачка 15
1285 Камхи Самуел Џоја, 1929 - 1943, кројачка 14
1286 Камхи Самуел Бела, 1930 - 1943, ученичка 13
1287 Камхи Самуел Самуел, 1933 - 1943, ученик 10
1288 Камхи Бенцион Самуел, 1914 - 1943, инженер - агроном 29
1289 Камхи Самуел Буена, 1919 - 1943, домаќинка 24
1290 Камхи Меркадо Сара, 1878 - 1943, домаќинка 65
1291 Камхи Давид Хаим, 1902 - 1943, трговец 41
1292 Камхи Хаим Бела, 1906 - 1943, домаќинка 37
1293 Камхи Хаим Јаков, 1930 - 1943, ученик 13
1294 Камхи Хаим Давид, 1931 - 1943, ученик 12
1295 Камхи Хаим Ида, 1932 - 1943, ученичка 11
1296 Камхи Кутиел Хаим, 1906 - 1943, кројач 37
1297 Камхи Хаим Естерина, 1916 - 1943, домаќинка 27
1298 Камхи Хаим Сол, 1938 - 1943 5
1299 Камхи Хаим Маир, 1942 - 1943 1
1300 Капуано Саламон Гедаља, 1907 - 1943, трговец 36
1301 Капуано Гедаља Оро, 1911 - 1943 32
1302 Капуано Гедаља Берта, 1940 - 1943 3
1303 Капуано Исак Јаков, 1919 - 1943, работник 24
1304 Капуано Исак Саломон, 1925 - 1943 18
1305 Карио Хаим Аврам, 1902 - 1943, кожар 41
1306 Карио Аврам Флора, 1903 - 1943 40
1307 Карио Аврам Сињор, 1937 - 1943 6
1308 Карио Аврам Хаим, 1939 - 1943 4
1309 Карио Леон Бенцион, 1908 - 1943, кожар 35
1310 Карио Бенцион Лујза, 1915 - 1943 28
1311 Карио Бенцион Блашuа, 1935 - 1943 8
1312 Карио Бенцион Мирет, 1938 - 1943 5
1313 Карио Јосеф Леон, 1888 - 1943, стаклар 55
1314 Карио Леон Амада, 1886 - 1943, домаќинка 57
1315 Карио Леон Јосеф, 1926 - 1943 17
1316 Карио Леон Давид, 1930 - 1943 13
1317 Карио Леон Јешуа, 1932 - 1943 11
1318 Карио Леон Матилда, 1926 - 1943 17
1319 Карио Нафтали Леон, 1876 - 1943, трговец 67
1320 Карио Леон Букица, 1892 - 1943 51
1321 Карио Леон Хаим, 1918 - 1943 25
1322 Карио Леон Нафтали, 1921 - 1943 22
1323 Карио Леон Рифка, 1922 - 1943 21
1324 Конфино Нисим Естер, 1921 - 1943 22
1325 Карио Саботај Леон, 1869 - 1943, трговец 74
1326 Карио Леон Клара, 1873 - 1943, домаќинка 70
1327 Карио Исак Ребека, 1912 - 1943 31
1328 Карио Исак Леон, 1935 - 1943 8
1329 Карио Јосиф Лијао, 1913 - 1943 30
1330 Карио Лијао Ребека, 1910 - 1943, домаќинка 33
1331 Карио Лијао Матилда, 1939 - 1943 4
1332 Карио Гавриел Мирја, 1900 - 1943, домаќинка 43
1333 Карио Давид Нисим, 1909 - 1943 34
1334 Карио Нисим Алегра, 1921 - 1943 22
1335 Карио Давид Роза, 1881 - 1943 62
1336 Карио Леон Саломон, 1909 - 1943, квалификуван работник 34
1337 Карио Саломон Грациј А, 1910 - 1943, кројачка 33
1338 Карио Саломон Лили, 1940 - 1943 3
1339 Карио Исак Сарина, 1895 - 1943, домаќинка 48
1340 Карио Исак Мирјам, 1927 - 1943 16
1341 Карио Исак Мориу, 1934 - 1943, ученик 9
1342 Карио Јарухам Стреја, 1918 - 1943 25
1343 Карио Јерухам Рахамин, 1942 - 1943 1
1344 Касуто Хаим Аврам, 1868 - 1943 75
1345 Касуго Аврам Клара, 1881 - 1943 62
1346 Касуто Аврам Пепо, 1907 - 1943 36
1347 Касуто Аврам Моис, 1911 - 1943 32
1348 Касуто Аврам Џилда, 1913 - 1943 30
1349 Касуто Аврам Виктор, 1891 - 1943, службеник 52
1350 Касуто Виктор Луна, 1900 - 1943 43
1351 Касуто Виктор Шалом, 1924 - 1943 19
1352 Касуто Виктор Рубен, 1929 - 1943 14
1353 Касорла Хаим Леон, 1907 - 1943, кројач 36
1354 Касорла Леон Сара, 1907 - 1943, кројачка 36
1355 Касорла Леон Естер, 1929 - 1943, кројачка 14
1356 Касорла Леон Рашела, 1932 - 1943, ученичка 11
1357 Касорла Мулија Моис, 1910 - 1943, книжар 33
1358 Касорла Моис Бела, 1920 - 1943, домаќинка 23
1359 Касорла Моис Рахамин, 1943 - 1943 помало од година
1360 Касорла Јосиф Мулија, 1859 - 1943, трговец 84
1361 Касорла Мулија Сара, 1870 - 1943, домаќинка 73
1362 Касорла Муља Нисим, 1888 - 1943, аптекарски помошник 55
1363 Касорла Нисим Шaнa, 1893 - 1943, домаќинка 50
1364 Касорла Рафаел Овадија, 1882 - 1943, кројач 61
1365 Касорла Овадија Луна, 1895 - 1943, домаќинка 48
1366 Касорла Овадија Вида, 1920 - 1943, кројачка 23
1367 Касорла Овадија Буена, 1929 - 1943, ученичка 14
1368 Касорла Овадија Барух, 1931 - 1943, ученик 12
1369 Касорла Овадија Рафаел, 1933 - 1943, ученик 10
1370 Касорла Овадија Паломба, 1939 - 1943 4
1371 Касорла Овадија Салватор, 1914 - 1943, службеник 29
1372 Касорла Овадија Естер, 1889 - 1943, домаќинка 54
1373 Касорла Овадија Гавриел, 1919 - 1943, работник 24
1374 Касорла Овадија Саломон, кројач /
1375 Касорла Овадија Сара, 1926 - 1943, кројачка 17
1376 Касорла Перес Сара, 1864 - 1943 79
1377 Катахан Хаим Мери, 1912 - 1943, кројачка 31
1378 Каталан Хаим Јарко, 1934 - 1943 9
1379 Каталан Хаим Рејна, 1939 - 1943 4
1380 Каталан Хаим Јаков, 1927 - 1943 16
1381 Каталон Нисим Регина, 1900 - 1943, домаќинка 43
1382 Каталон Исак Сабетај, 1881 - 1943, трговец 62
1383 Каталон Сабетај Рашела, 1895 - 1943, домаќинка 48
1384 Каталон Сабетај Исак, 1926 - 1943, службеник 17
1385 Катаривас Јуда Аврам, 1887 - 1943 56
1386 Катаривас Аврам Сунхула, 1883 - 1943 60
1387 Катаривас Аврам Хаим, 1918 - 1943, електричар 25
1388 Катаривас Аврам Леон, 1920 - 1943 23
1389 Катаривас Јуда Рахамин, 1880 - 1943, бифеџија 63
1390 Катаривас Хаскел Аврам, 1907 - 1943, трговец 36
1391 Катаривас Аврам Регина, 1921 - 1943, домаќинка 22
1392 Катаривас Аврам Алис, 1942 - 1943 1
1393 Катаривас Хако Давид, 1899 - 1943 44
1394 Катаривас Давид Луча, 1909 - 1943 34
1395 Катаривас Давид Леон, 1929 - 1943 14
1396 Катаривас Давид Давид, 1930 - 1943 13
1397 Катаривас Давид Марсел, 1933 - 1943 10
1398 Катаривас Давид Шулика, 1938 - 1943 5
1399 Катаривас Давид Викторија, ? - 1943 /
1400 Катаривас Давид Конорте, 1939 - 1943 4
1401 Катаривас Јаков Здравко, 1901 - 1943, електричар 42
1402 Катаривас Здравко Гизела, 1907 - 1943, кројачка 36
1403 Катаривас Јаков Исак, 1884 - 1943, трговец 59
1404 Катаривас Исак Сол, 1900 - 1943, домаќинка 43
1405 Катаривас Исак Јаков, 1923 - 1943, трговски помошник 20
1406 Катаривас Исак Сара, 1927 - 1943 16
1407 Катаривас Исак Жана, 1929 - 1943 14
1408 Катаривас Исак Шалом, 1933 - 1943 10
1409 Катаривас Јуда Јосиф, 1887 - 1943 56
1410 Катаривас Јосиф Рејна, 1896 - 1943 47
1411 Катаривас Јосиф Леон, 1912 - 1943, трговски помошник 31
1412 Катаривас Јосиф Гавриел, 1929 - 1943, ученик 14
1413 Катаривас Хаскел Јосеф, 1901 - 1943 42
1414 Катаривас Јосеф Алегра, 1906 - 1943, домаќинка 37
1415 Катаривас Јосеф Бела, 1927 - 1943, ученичка 16
1416 Катаривас Јосеф Хаим, 1933 - 1943, ученик 10
1417 Катаривас Јосеф Хаскел, 1939 - 1943 4
1418 Катаривас Хаскел Мушон, 1877 - 1943, трговец 66
1419 Катаривас Мушон Дона, 1880 - 1943, домаќинка 63
1420 Катаривас Мушон Леон, 1916 - 1943, студент 27
1421 Катаривас Исак Нисим, 1879 - 1943, кројач 64
1422 Катаривас Нисим Венеција, 1885 - 1943, кројачка 58
1423 Катаривас Нисим Мери, 1921 - 1943 22
1424 Катаривас Хаскел Саломон, 1909 - 1943 34
1425 Катаривас Саломон Рикета, 1907 - 1943, домаќинка 36
1426 Катаривас Саломон Алегра, 1929 - 1943, ученичка 14
1427 Катаривас Саломон Хаскел, 1932 - 1943, ученик 11
1428 Катаривас Јаков Хаим, 1887 - 1943 56
1429 Катаривас Хаим Сара, 1882 - 1943 61
1430 Катаривас Јаков Анита, 1914 - 1943 29
1431 Мусафија Јаков Грација, 1915 - 1943 28
1432 Катаривас Мушон Хаскел, 1909 - 1943, адвокат 34
1433 Катаривас Хаскел Лими, 1920 - 1943, домаќинка 23
1434 Катаривас Хаскел Моше, 1941 - 1943 2
1435 Кафандари Аврам Рејна, ? - 1943 /
1436 Кацуано Саломон Исак, 1883 - 1943, работник 60
1437 Кацуано Исак Естерина, 1901 - 1943, домаќинка 42
1438 Квартлер Саломон Адолф, 1884 - 1943, службеник 59
1439 Квартлер Адолф Хенриета, 1887 - 1943, домаќинка 56
1440 Квартлер Адолф Рихард, 1917 - 1943, студент 26
1441 Квартлер Адолф Амалија, 1920 - 1943, студентка 23
1442 Коен Ј. Аврам, 1895 - 1943, трговец 48
1443 Коен Аврам Џоја, 1900 - 1943, домаќинка 43
1444 Коен Аврам Исак, 1926 - 1943, механичар 17
1445 Коен Јаков Аврам, 1922 - 1943 21
1446 Коен Аврам Викторија, 1922 - 1943, домаќинка 21
1447 Коен Аврам Алегра, 1942 - 1943 1
1448 Коен Јаков Аврам, 1869 - 1943, трговец 74
1449 Коен Аврам Матилда, 1883 - 1943, домаќинка 60
1450 Коен Аврам Рејна, 1919 - 1943 24
1451 Коен Јуда Аврам, 1911 - 1943, електричар 32
1452 Коен Аврам Викторија, 1917 - 1943 26
1453 Коен Аврам Јуда, 1938 - 1943 5
1454 Коен Нахијан Аврам, 1896 - 1943, инженер 47
1455 Коен Аврам Матилда, 1898 - 194З, домаќинка 45
1456 Коен Аврам Бојана, 1925 - 1943, ученичка 18
1457 Коен Аврам Нахијан, 1929 - 1943, ученик 14
1458 Коен Рахамин Аврам, 1906 - 194З, земјоделец 37
1459 Коен Аврам Дудун, 1907 - 1943, домаќинка 36
1460 Коен Аврам Рашела, 1920 - 1943, учителка 23
1461 Коен Аврам Рахамин, 1932 - 1943, ученик 11
1462 Коен Аврам Естерина, 1937 - 1943 6
1463 Коен Аврам Саломон, 1935 - 1943, ученик 8
1464 Коен Аврам Исак, 1942 - 1943 1
1465 Коен Јосиф Абрахам, 1875 - 1943, работник 68
1466 Коен Абрахам Рашел, 1893 - 1943, домаќинка 50
1467 Коен Абрахам Бењамин, 1923 - 1943 20
1468 Коен Абрахам Бела, 1931 - 1943, ученичка 12
1469 Ково Саломон Алберт, 1900 - 1943, службеник 43
1470 Ково Алберт Фортуна, 1906 - 1943, домаќинка 37
1471 Ково Самуел Естер, 1867 - 1943, домаќинка 76
1472 Коен Ашер Алисон, 1933 - 1943, ученичка 10
1473 Коен Јохан Исак, 1877 - 1943, трговец 66
1474 Коен Исак Мазалто, 1881 - 1943, домаќинка 62
1475 Пинхас Јуда Пинхас, 1869 - 1943 74
1476 Коен Рахаман Арон, 1890 - 1943, кројач 53
1477 Коен Арон Стреја, 1897 - 1943 46
1478 Коен Самуел Арон, 1901 - 194З 42
1479 Коен Арон Сара, 1910 - 1943, домаќинка 33
1480 Коен Арон Самуел , 1933 - 1943, ученик 10
1481 Коен Исак Aшep, 1906 - 1943 37
1482 Коен Ашер Вида, 1909 - 1943, кројачка 34
1483 Коен Ашер Исак, 1930 - 1943, ученик 13
1484 Коен Јосиф Барух, 1871 - 194З, кондураџија 72
1485 Коен Барух Дука, 1887 - 1943, домаќинка 56
1486 Коен Барух Јосиф, 1908 - 1943, помошник 35
1487 Коен Барух Бенвенисти, 1913 - 1943, помошник 30
1488 Коен Барух Исак, 1917 - 1943 26
1489 Коен Аврам Бенвенисти, 1908 - 1943 35
1490 Коен Аврам Естер, 1922 - 1943, домаќинка 21
1491 Коен Јаков Витал, 1908 - 1943, фирмописец 35
1492 Коен Витал Рашела, 1922 - 1943, домаќинка 21
1493 Коен Витал Жак, 1942 - 1943 1
1494 Коен Исак Давид, 1850 - 1943 93
1495 Коен Давид Венезија, 1865 - 1943, домаќинка 78
1496 Коен Давид Нисим, 1898 - 194З, фотограф 45
1497 Коен Давид Јаков, 1901 - 1943, службеник 42
1498 Коси Јаков Булиса, 1910 - 1943, домаќинка 33
1499 Коен Јаков Давид, 1936 - 1943 7
1500 Коен Р. Давид, 1887 - 1943 56
1501 Коен Давид Хана, 1882 - 1943, домаќинка 61
1502 Коен Давид Лијао, 192 2- 1943 21
1503 Коен Давид Самуел, 1924 - 1943 19
1504 Коен Давид Вида, 1925 - 1943, кројачка 18
1505 Коен Аврам Даниел, 1894 - 1943, машински инженер 49
1506 Коен Даниел Хана, 1910 - 1943, домаќинка 33
1507 Коен Даниел Рафаел, 1936 - 1943, ученик 7
1508 Коен Аврам Рафаел, 1937 - 1943, ученик 6
1509 Коен Рафаел Рашел, 1875 - 1943 68
1510 Коен Арон Дарио, 1912 - 1943, кондураџија 31
1511 Коен Дарио Естер, 1915 - 1943, домаќинка 28
1512 Коен Дарио Арон, 1938 - 1943, ученик 5
1513 Коен Дарио Сарина, 1941 - 1943 2
1514 Коен Видал Дарио, 1901 - 1943, трговец 42
1515 Коен Дарио Стела, 1917 - 1943, домаќинка 26
1516 Коен Дарио Видал, 1941 - 194З 2
1517 Коен Аврам Елијао, 1888 - 1943, трговец 55
1518 Коен Елијао Дудуни, 1890 - 1943, домаќинка 53
1519 Коен Елијао Алберто, 1919 - 1943, ученик 24
1520 Коен Елијао Алфонзо, 1922 - 1943, ученик 21
1521 Леви Саба Сара, 1926 - 1943, домаќинка 17
1522 Коен Јоханан Елијачи, 1912 - 1943, инженер по хемија 31
1523 Коен Елијачи Есnеранса, 1914 - 1943, домаќинка 29
1524 Коен Парие Ида, 1874 - 1943, домаќинка 69
1525 Коен Парие Исак, 1910 - 1943 33
1526 Коен Јоханан Азраел, 1903 - 1943, кројач 40
1527 Коен Изриел Сара, 1912 - 1943, домаќинка 31
1528 Коен Азриел Јоханан, 1932 - 1943, ученик 11
1529 Коен Азриел Шемаја, 1936 - 1943 7
1530 Коен Давид Исак, 1877 - 1943, Слаткар 66
1531 Коен Исак Рашел, 1883 - 1943, домаќинка 60
1532 Коен Исак Давид, 1913 - 1943, електричар 30
1533 Коен Моис Исак, 1887 - 1943, приватен службеник 56
1534 Коен Исак Роза, 1889 - 1943, домаќинка 54
1535 Коен Исак Јосиф, 1915 - 1943, приватен службеник 28
1536 Коен Исак Матилда, 1920 - 1943 23
1537 Варсаио Јосиф Сунхула, 1861 - 1943, домаќинка 82
1538 Коен Самуел Исак, 1895 - 1943 48
1539 Коен Исак Викторија, 1922 - 1943, домаќинка 21
1540 Коен Исак Алберт, 1926 - 1943, работник 17
1541 Коен Исак Самуил, 1924 - 1943, ученик 19
1542 Коен Арон Јаков, 1874 - 1943, трговец 69
1543 Коен Бити Јаков, 1901 - 1943, Трукер 42
1544 Коен Јаков Сол, 1903 - 1943, домаќинка 40
1545 Коен Јаков Бенвенисти, 1928 - 1943, ученик 15
1546 Коен Јаков Ќтела, 1935 - 1943, ученик 8
1547 Коен Елазар Јаков, 1897 - 1943, трговец 46
1548 Коен Јаков Сол, 1900 - 1943, домаќинка 43
1549 Коси Јаков Елазар, 1914 - 1943 29
1550 Коен Јаков Флора, 1925 - 1943, ученичка 18
1551 Коен Јаков Степа, 1927 - 1943, ученичка 16
1552 Коен Коен Јаков, 1871 - 1943, трговец 72
1553 Коен Јаков Мазалто, 1891 - 1943, домаќинка 52
1554 Коен Р. Јаков, 1908 - 1943, трговец 35
1555 Коен Јаков Дудун, 1918 - 1943, домаќинка 25
1556 Коен Јаков Рахамин, 1939 - 1943 4
1557 Коен Самуел Јаков, 1924 - 1943, Камено-Резец 19
1558 Коен Кутиел Јафа, 1893 - 1943, домаќинка 50
1559 Коен Кутиеп Јосеф, 1925 - 1943 18
1560 Коен Кутиеп Матилда, 1927 - 1943 16
1561 Коен Кутиел Пинхас, 1933 - 1943 10
1562 Коен Хаим Јосеф, 1915 - 1943 28
1563 Коен Јосиф Ана, 1921 - 1943, домаќинка 22
1564 Коен Аврам Јосиф, 1914 - 1943, работник 29
1565 Коен Јосиф Роза, 1918 - 1943, домаќинка 25
1566 Коен Гавриел Јосиф, 1883 - 1943 60
1567 Коен Јосиф Џоја, 1896 - 1943, домаќинка 47
1568 Коен Јосиф Бланка, 1921 - 1943 22
1569 Коен Јосиф Рене, 1924 - 1943 19
1570 Конфино Елмор Јосиф, 1862 - 1943 81
1571 Конфино Јосиф Роза, 1887 - 1943 56
1572 Конфино Јосиф Јонтоф, 1920 - 1943 23
1573 Коен Авран Јуда, 1868 - 1943 75
1574 Коен Јуда Мазал, 1872 - 1943 71
1575 Коен Јуда Моси, 1923 - 1943, електричар 20
1576 Леви Јаков Алегри, 1916 - 1943, домаќинка 27
1577 Коен Ј. Лазар, ? - 1943 /
1578 Коен Лазар Естер, 1907 - 1943, домаќинка 36
1579 Коен Лазар Рејна, 1924 - 1943, кројачка 19
1580 Коен Лазар Аврам, 1925 - 1943, Кон,Цураџија 18
1581 Конфино Јонтоф Лазар, 1901 - 1943 42
1582 Конфино Лазар Сара, 1906 - 1943, кројачка 37
1583 Конфино Лазар Јантоф, 1932 - 1943 11
1584 Конфино Лазар Анбатија, 1936 - 1943 7
1585 Конфино Јосиф Лазар, 1918 - 1943, механичар 25
1586 Конфино Лазар Дона, 1915 - 1943 28
1587 Конфино Лазар Јосиф, 1942 - 1943 1
1588 Коен Мушон Лезер, 1915 - 1943, помошник 28
1589 Коен Лезер Алегри, 1921 - 1943, домаќинка 22
1590 Коен Лезер Клара, 1942 - 1943 1
1591 Коен Ј. Мајер, 1907 - 1943 36
1592 Коен Мајер Сињора, 1906 - 1943, домаќинка 37
1593 Коен Мајер Рејна, 1929 - 1943 14
1594 Коен Мајер Моис, 1941 - 1943 2
1595 Коен Јаков Мируча, 1893 - 1943, домаќинка 50
1596 Коен Јаков Самуеп, 1925 - 1943 18
1597 Коен Бенвенисте Моис, 1915 - 1943, издавач на книги 28
1598 Коен Моис Џулија. 1918 - 1943, домаќинка 25
1599 Коен Моис Бенвенисто, 1942 - 1943 1
1600 Коен Беивенисто Стреја, 1883 - 1943, домаќинка 60
1601 Коен Видал Моис, 1898 - 1943, трговец 45
1602 Коен Моис Јулија, 1903 - 1943, домаќинка 40
1603 Коен Моис Видал, 1926 - 1943, ученик 17
1604 Коен Моис Саломон, 1929 - 1943, ученик 14
1605 Хазан Саломон Сол, 1922 - 1943, домаќинка 21
1606 Коен Јаков Моис, 1920 - 1943, бравар 23
1607 Коен Моис Peгинa, 1922 - 1943, домаќинка 21
1608 Коен Моис Јаков, 1942 - 1943 1
1609 Коен Јосиф Моис, 1909 - 1943, службеник 34
1610 Коен Јосиф Рејна, 1884 - 1943 59
1611 Коен Маир Моис, 1909 - 1943, кројач 34
1612 Коен Моис Ребека, 1914 - 1943 29
1613 Коен Моис Маир, 1934 - 1943, ученик 9
1614 Коен Моис Исак, 1939 - 1943 4
1615 Коен Мајер Моис, 1921 - 1943, кројач 22
1616 Коен Мајер Вашанија, 1926 - 1943, кројачка 17
1617 Коен Аврам Мушoн, 1866 - 1943 77
1618 Коен Мушон Аврам, 1910 - 1943, кројач 33
1619 Коен Самуел Мушон, 1914 - 1943, молер 29
1620 Коен Мушон Јулија, 1916 - 1943, домаќинка 27
1621 Коен Јосеф Самуел, 1865 - 1943, молер 78
1622 Коен Самуел Бохора, 1869 - 1943, домаќинка 74
1623 Коен Гавриел Нисим, 1885 - 1943, банкарски службеник 58
1624 Коен Нисим Дудун, 1897 - 1943, домаќинка 46
1625 Јосиф Сабетај Давид, 1912 - 1943, Геометар 31
1626 Коен Давид Бланка, 1921 - 1943, домаќинка 22
1627 Хаим Јосиф Барух, 1919 - 1943, кројач 24
1628 Хаим Барух Сара, 1923 - 1943, домаќинка 20
1629 Коен Мајер Нисим, 1911 - 1943, кројач 32
1630 Коен Нисим Сол, 1916 - 1943, домаќинка 27
1631 Коен Нисим Мајер, 1936 - 1943 7
1632 Коен Нисим Мазалто, 1940 - 1943 3
1633 Коен Нисим Буена, 1941 - 1943 2
1634 Коен Аврам Рахамин, 1874 - 1943, работник 69
1635 Коен Рахамин Рашела, 1884 - 1943, домаќинка 59
1636 Коен Рахамин Вида, 1905 - 1943 38
1637 Коен Д. Рахамин, 1913- 1943 30
1638 Коен Рахамин Ернеста, 1920 - 1943, домаќинка 23
1639 Коен Рахамин Давид, 1937 - 1943 6
1640 Коен Давид Рашела, 1895 - 1943, плетачка 48
1641 Коен Јосиф Рајна, 1906 - 1943, кројачка 37
1642 Коен Јосиф Саломон, 1931 - 1943, ученик 12
1643 Коен Видал Салватор, 1913 - 1943, трговец 30
1644 Коен Салватор Сара, 1918 - 1943, домаќинка 25
1645 Коен Салватор Дези, 1940 - 1943 3
1646 Коен Јохан Саломон, 1878 - 1943, трговец 65
1647 Коен Саломон Дудун, 1884 - 1943, домаќинка 59
1648 Коен Самуел Саломон, 1889 - 1943, градинар 54
1649 Коен Саломон Сунхула, 1882 - 1943, домаќинка 61
1650 Коен Саломон Викторија, 1912 - 1943, студент 31
1651 Коен Саломон Дука, 1917 - 1943, студент 26
1652 Коен Саломон Самуел, 1922 - 1943, кројач 21
1653 Коен Саломон Исак, 1925 - 1943, ученик 18
1654 Коен Давид Сара, 1870 - 1943, домаќинка 73
1655 Коен Исак Симантов, 1920 - 1943, електротехничар 23
1656 Коен Исак Вида, 1895 - 1943, домаќинка 48
1657 Коен Симантов Сара, 1922 - 1943, кројачка 21
1658 Коси Аврам Хаим, 1871 - 1943 72
1659 Коси Хаим Рахел, 1879 - 1943 64
1660 Коси Хаим Вида, 1905 - 1943 38
1661 Коси Хаим Сабат, 1922 - 1943 21
1662 Коен Б. Хаим, 1886 - 1943, трговец 57
1663 Коен Хаим Бинута, 1899 - 1943, домаќинка 44
1664 Коен Б. Сара, 1850 - 1943 93
1665 Коен Бохор Хаим, 1888 - 1943, кројач 55
1666 Коен Хаим Естер, 1898 - 1943, кројачка 45
1667 Коен Хаим Манахе, 1929 - 1943 14
1668 Коен Хаим Исак, 1933 - 1943, ученик 10
1669 Коен Видал Хаин, 1892 - 1943 51
1670 Коен Хаим Рашел, 1901 - 1943, домаќинка 42
1671 Коен Хаим Видал, 1929 - 1943, ученик 14
1672 Коен Хаим Самуел, 1931 - 1943 12
1673 Коен Хаим Оро, 1934 - 1943 9
1674 Коен Хаим Ели, 1935 - 1943 8
1675 Коен Јаков Хаим, 1881 - 1943, пензионер 62
1676 Коен Хаим Букица, 1887 - 1943, домаќинка 56
1677 Коен Хаим Џоја, 1919 - 1943 24
1678 Коен Хаим Рашела, 1931 - 1943, ученичка 12
1679 Колономос Ментеш Матилда, 1877 - 1943, домаќинка 66
1680 Колономос Ментеш Виктор, 1911 - 1943, трговец 32
1681 Колономос Ментеш Исак, 1913 - 1943, Шофер 30
1682 Колономос Јусе Лидија, 1880 - 1943, домаќинка 63
1683 Колономос Мајер Стреја, 1904 - 1943 39
1684 Колономос Мајер Ифтар, 1924 - 1943, работник 19
1685 Колономос Мајер Клара, 1939 - 1943 4
1686 Конфино Рафаел Лазар, 1892 - 1943, трговец 51
1687 Конфорти Хаим Алберт, 1910 - 1943, помошник аптекар 33
1688 Конфорти Алберт Сарица, 1917 - 1943, домаќинка 26
1689 Конфорти Алберт Нико, 1937 - 1943 6
1690 Коифорти Хаим Науми, 1880 - 1943, домаќинка 63
1691 Конфорти Пафтали Бенко, 1886 - 1943, службеник 57
1692 Конфорти Бенко Оро, 1901 - 1943 42
1693 Конфорти Самуел Марсел, 1913 - 1943, трговец 30
1694 Конфорти Марсел Рашел, 1919 - 1943, домаќинка 24
1695 Конфорти Марсел Самуел, 1940 - 1943 3
1696 Конфорти Садо Матилда, 1904 - 1943 39
1697 Конфорти Садо Сами, 1924 - 1943 19
1698 Конфорти Садо Елвира, 1928 - 1943 15
1699 Конфорти Садо Алегра, 1939 - 1943 4
1700 Конфорти Садо Давид, 1937 - 1943 6
1701 Конфорти Саломон Сабетај, 1877 - 1943, трговец 66
1702 Конфорти Сабетај Рашела, 1881 - 1943, домаќинка 62
1703 Конфорти Сабетај Леа, 1924 - 1943, ученичка 19
1704 Конфорти Сабетај Саломон, 1920 - 1943, трговец 23
1705 Кортас Исак Паломба, 1880 - 1943 63
1706 Кортас Бохор Исак, 1917 - 1943 26
1707 Коси Хаим Аврам, 1910 - 1943 33
1708 Коси Аврам Рашела, 1909 - 1943, домаќинка 34
1709 Коси Аврам Хаин, 1928 - 1943, ученик 15
1710 Коси Хаим Мушон, 1911 - 1943 32
1711 Коси Мушон Естер, 1911 - 1943 32
1712 Коси Мушон Хаим, 1940 - 1943 3
1713 Коси Мушон Аврам, 1941 - 1943 2
1714 Краус Фердо Етел, 1898 - 1943, домаќинка 45
1715 Краус Фердо Ото, 1927 - 1943, ученик 16
1716 Куноди Зигфрид Ребека, 1901 - 1943, домаќинка 42
1717 Куноди Зигфрид Ернестина, 1922 - 1943, службеник 21
1718 Куноди Зигфрид Марио, 1925 - 1943, ученик 18
1719 Лазар Ефраим Давид, 1915 - 1943, работник 28
1720 Лазар Давид Сара, 1920 - 1943, кројачка 23
1721 Лазар Давид Елиезер, 1880 - 1943, работник 63
1722 Лазар Елиезер Рашела, 1894 - 1943 49
1723 Лазар Елиезер Хаим, 1914 - 1943, трговски помошник 29
1724 Лазар Хаим Паломба, 1917 - 1943 26
1725 Лазар Хаим Ребека, 1942 - 1943 1
1726 Лазар Елиезер Давид, 1917 - 1943, трговски помошник 26
1727 Лазар Елиезер Мордохај, 1923 - 1943, работник 20
1728 Лазар Елиезер Грација, 1925 - 1943, кројачка 18
1729 Лазар Мордохај Ефраим, 1897 - 1943, трговец 46
1730 Лазар Ефраим Флора, 1884 - 1943, домаќинка 59
1731 Лазар Ефраим Мордохај, 1921 - 1943 22
1732 Лазар Давид Израел, 1890 - 1943, трговец 53
1733 Лазар Израел Естер, 1895 - 1943, домаќинка 48
1734 Лазар Израел Алегри, 1924 - 1943, кројачка 19
1735 Лазар Израел Бела, 1927 - 1943, ученичка 16
1736 Лазар Израел Ребека, 1930 - 1943, ученичка 13
1737 Монтиљас Арон Манто, 1919 - 1943, молер 24
1738 Лазар Давид Исак, 1896 - 1943, трговски помошник 47
1739 Лазар Исак Елиса, 1900 - 1943, кројачка 43
1740 Лазар Исак Нисим, 1920 - 1943, трговски помошник 23
1741 Лазар Исак Давид, 1923 - 1943, стаклар 20
1742 Лазар Исак Иосиф, 1926 - 1943 17
1743 Лазар Давид Ишајо, 1861 - 1943, стаклар 82
1744 Лазар Ишајо Дона, 1871 - 1943, домаќинка 72
1745 Лазар Ишајо Давид, 1896 - 1943, стаклар 47
1746 Лазар Нисим Јаков, 1876 - 1943, кројач 67
1747 Лазар Јаков Моис, 1912 - 1943, кројач 31
1748 Лазар Јаков Сара, 1923 - 1943 20
1749 Лазар Самуел Јосиф, 1892 - 1943, Парфимер 51
1750 Лазар Јосиф Кор, 1911 - 1943, домаќинка 32
1751 Лазар Јосиф Самуел, 1926 - 1943 17
1752 Лазар Јосиф Моис, 1932 - 1943 11
1753 Лазар Јосиф Фирмија, 1936 - 1943 7
1754 Лазар Јосиф Алиса, 1937 - 1943 6
1755 Лазар Мордохај Менахем, 1879 - 1943, кондураџија 64
1756 Лазар Менахем Естерина, 1887 - 1943, домаќинка 56
1757 Лазар Менахем Шалон, 1917 - 1943, книговезец 26
1758 Лазар Мордохај Менахем, 1868 - 1943, работник 75
1759 Лазар Менахем Реја, 1888 - 1943, домаќинка 55
1760 Лазар Ишајо Мошо, 1907 - 1943, стаклар 36
1761 Лазар Мошо Стела, 1911 - 1943, домаќинка 32
1762 Лазар Мошо Дона, 1940 - 1943 3
1763 Лазар Мордохај Мушон, 1864 - 1943, трговец 79
1764 Лазар Мошон Сабетај, 1889 - 1943, трговец 54
1765 Лазар Сабетај Мирјам, 1896 - 1943, домаќинка 47
1766 Лазар Сабетај Самуел, 1924 - 1943, трговец 19
1767 Лазар Сабетај Мошон, 1926 - 1943 17
1768 Лазар Давид Саломон, 1878 - 1943, трговец 65
1769 Лазар Саломон Рикула , 1880 - 1943, домаќинка 63
1770 Лазар Саломон Буена, 1920 - 1943 23
1771 Лазар Симон Хана, 1922 - 1943 21
1772 Лазар Саломон Давид, 1924 - 1943 19
1773 Лазар Лаломон Самуел, 1924 - 1943 19
1774 Лазар Јаков Стела, 1928 - 1943 15
1775 Лазар Јаков Менахем, 1933 - 1943 10
1776 Лазар Јаков Лиезер, 1935 - 1943 8
1777 Лазар Јаков Саломон, 1908 - 1943, кројач 35
1778 Лазар Саломон Сарина, 1907 - 1943 36
1779 Лазар Јаков Хаим, 1900 - 1943, кројач 43
1780 Лазар Јаков Винка, 1900 - 1943 43
1781 Ланде Саломон Јосиф, 1894 - 1943, службеник 49
1782 Ланде Јосиф Клара, 1901 - 1943, домаќинка 42
1783 Ланде Јосиф Фина, 1928 - 1943, ученичка 15
1784 Ланде Саломон Лоте, 1898 - 1943, домаќинка 45
1785 Леон Исак Аврам, 1896 - 1943, службеник 47
1786 Леон Аврам Мирјам, 1904 - 1943, домаќинка 39
1787 Леон Аврам Дона, 1925 - 1943, ученичка 18
1788 Леон Аврам Рејна, 1930 - 1943, ученичка 13
1789 Леон Аврам Исак, 1938 - 1943 5
1790 Леви Менахем Аврам, 1921 - 1943, столар 22
1791 Леви Аврам Грација, 1922 - 1943, кројачка 21
1792 Леви Мушон Аврам, 1889 - 1943, трговец 54
1793 Леви Аврам Бишу, 1897 - 1943, домаќинка 46
1794 Леви Аврам Менахем, 1923 - 1943, ученик 20
1795 Леви Аврам Рикула, 1919 - 1943 24
1796 Леви Аврам Бесалеј, 1938 - 1943 5
1797 Леви Јаков Алберт, 1901 - 1943, книжар 42
1798 Леви Алберт Дона, 1910 - 1943, домаќинка 33
1799 Леви Аберт Жана, 1929 - 1943, ученичка 14
1800 Леви Алберт Јаков, 1931 - 1943, ученик 12
1801 Леви Алберт Деа, 1939 - 1943, 4
1802 Леви Јаков Дона, 1866 - 1943, домаќинка 77
1803 Леви Јаков Шак, 1918 - 1943, работник 25
1804 Леви Хаим Алберт, 1911 - 1943, трговец 32
1805 Леви Алберт Хенриета, 1915 - 1943, домаќинка 28
1806 Леви Алберт Џоја, 1942 - 1943 1
1807 Леви Руфел Бинута, 1913 - 1943, кројачка 30
1808 Леви Руфе Бора, 1902 - 1943, помошник 41
1809 Леви Бора Стреја, 1910 - 1943 33
1810 Леви Бора Моша, 1933 - 1943 10
1811 Леви Х. Б. Бријан, 1897 - 1943, трговец 46
1812 Леви Деси, 1907 - 1943, домаќинка 36
1813 Леви Исак Давид, 1880 - 1943, кројач 63
1814 Леви Давид Рашел, 1893 - 1943, домаќинка 50
1815 Леви Давид Исак, 1912 - 1943, кројач 31
1816 Леви Давид Менахем, 1925 - 1943, помошник 18
1817 Леви Давид Пресиса, 1931 - 1943, ученичка 12
1818 Ле.Ви Давид Сарина, 1934 - 1943, ученичка 9
1819 Леви Давид Јаков, 1935 - 1943, ученик 8
1820 Леви Моша Давид, 1911 - 1943, кондураџија 32
1821 Леви Давид Џоја, 1914 - 1943 29
1822 Леви Давид Сара, 1937 - 1943 6
1823 Леви Давид Оро, 1942 - 1943 1
1824 Леви Моше Дарио, 1915 - 1943, работник 28
1825 Леви Рудолф Ернест, 1904 - 1943, доктор 39
1826 Леви Ернест Ребека, 1909 - 1943, домаќинка 34
1827 Леви Ернест Јулијана, 1936 - 1943 7
1828 Леви Рудолф Сосија, 1898 - 1943, домаќинка 45
1829 Леви Мушон Жак, 1884 - 1943, трговец 59
1830 Леви Жак Малвина, 1900 - 1943, домаќинка 43
1831 Леви Жак Ашер, 1921 - 1943, ученик 22
1832 Леви Жак Адела, 1924 - 1943, ученичка 19
1833 Леви Хаим Жак, 1911 - 1943, работник 32
1834 Леви Жак Жули, 1920 - 1943, домаќинка 23
1835 Леви Жак Хаим, 1942 - 1943 1
1836 Леви Исак Захарија, 1912 - 1943, столар 31
1837 Леви Захарија Естер, 1917 - 1943, кројачка 26
1838 Леви Захарија Исак, 1936 - 1943 7
1839 Леви Захарија Ели, 1940 - 1943 3
1840 Леви Јаков Исак, 1904 - 1943 39
1841 Леви Исак Рашел , 1915 - 1943, домаќинка 28
1842 Леви Јаков Рикета, 1885 - 1943 58
1843 Леви Моше Исак, 1906 - 1943, трговец 37
1844 Леви Исак Регина, 1908 - 1943, домаќинка 35
1845 Леви Исак Нина, 1937 - 1943 6
1846 Леви Исак Јаков, 1870 - 1943, работник 73
1847 Леви Јаков Регина, 1881 - 1943, домаќинка 62
1848 Леви Јаков Хилда, 1919 - 1943, Домакин.Ка 24
1849 Леви Јаков Бењамин, 1906 - 1943 37
1850 Леви Јаков Исак, 1900 - 1943, службеник 43
1851 Леви Нахман Јаков, 1898 - 1943 45
1852 Леви Јаков Хана, 1895 - 1943, домаќинка 48
1853 Леви Јаков Нахман, 1921 - 1943, столар 22
1854 Леви Јаков Мирјам, 1923 - 1943, кројачка 20
1855 Леви Јаков Ивизај, 1925 - 1943, столар 18
1856 Леви Јаков Естер, 1928 - 1943, ученичка 15
1857 Леви Јаков Барух, 1933 - 1943 10
1858 Леви Исак Јосиф, 1903 - 1943, работник 40
1859 Леви Јосиф Викторија, 1911 - 1943, кројачка 32
1860 Леви Јосиф Лиза, 1935 - 1943, ученичка 8
1861 Леви Јосиф Рашела, 1939 - 1943 4
1862 Леви Хаим Јуда, 1903 - 1943, работник 40
1863 Леви Јуда Марина, 1911 - 1943, кројачка 32
1864 Леви Јуда Ребека, 1939 - 1943 4
1865 Леви Мушон Леон, 1915 - 1943, шивач на кошули 28
1866 Леви Леон Алегра, 1922 - 1943, домаќинка 21
1867 Леви Аврам Лиачи, 1909 - 1943, молер 34
1868 Леви Лиачи Рашела, 1909 - 1943, домаќинка 34
1869 Леви Лиачи Аврам, 1931 - 1943, ученик 12
1870 Леви Лиачи Рејна, 1936 - 1943, ученичка 7
1871 Леви Самуел Мануел, 1905 - 1943, помошник 38
1872 Леви Мануел Шана, 1907 - 1943, домаќинка 36
1873 Леви Мануел Рашел, 1939 - 1943 4
1874 Леви Давид Менахем, 1869 - 1943, работник 74
1875 Леви Менахем Сунхула, 1871 - 1943, домаќинка 72
1876 Леви Бенциони Михаило, 1907 - 1943, службеник 36
1877 Леви Михаило Матилда, 1913 - 1943, службеник 30
1878 Леви Михаило Бенцион, 1941 - 1943 2
1879 Калдерон Јаков Вида, 1873 - 1943 70
1880 Леви Јосиф Моис, 1922 - 1943, кројач 21
1881 Леви Јосиф Моис, 1916 - 1943, трговски помошник 27
1882 Леви Моис Естер, 1866 - 1943, домаќинка 77
1883 Леви Јосиф Мориц, 1880 - 1943, трговец 63
1884 Леви Мориц Сара, 1890 - 1943, Домакинха 53
1885 Леви Мориц Давид, 1926 - 1943 17
1886 Леви Давид Мошо, 1871 - 1943 72
1887 Леви Мошо Оро, 1889 - 1943 54
1888 Леви Мошо Јосеф, 1920 - 1943 23
1889 Леви Аврам Нисим, 1918 - 1943 25
1890 Леви Аврам Паломба, 1921 - 1943, домаќинка 22
1891 Леви Јосиф Нисим, 1897 - 1943, инженер 46
1892 Леви Хуго Павел, 1908 - 1943, трговец 35
1893 Леви Павел Деси, 1914 - 1943, домаќинка 29
1894 Леви Павел Мари, 1937 - 1943 6
1895 Леви Xyro Олга, 1882 - 1943 61
1896 Леви Бохор Пинхас, 1897 - 1943, трговец 46
1897 Леви Пинхас Рејна, 1895 - 1943 48
1898 Леаи Исак Јосиф, 1910 - 1943 33
1899 Леви Јосиф Алегра, 1920 - 1943 23
1900 Леви Јосиф Исак, 1942 - 1943 1
1901 Леви Шарло Рака, 1905 - 1943, инженер 38
1902 Леви Шарло Ана, 1880 - 1943, домаќинка 63
1903 Леви Шарло Клара, 1909 - 1943, кројачка 34
1904 Леви Јаков Рахамин, 1901 - 1943, трговец 42
1905 Леви Рахамин Мери, 1905 - 1943, домаќинка 38
1906 Леви Рахамин Јаков, 1934 - 1943, ученик 9
1907 Леви Рахамин Видал, 1937 - 1943 6
1908 Леви Рафаел Ребека. 1910 - 1943, домаќинка 33
1909 Леви Рафаел Алби, 1937 - 1943 6
1910 Леви Менахем Руфел, 1902 - 1943, кондураџија 41
1911 Леви Руфел Естерина, 1930 - 1943 13
1912 Леви Мушон Руфел, 1911 - 1943, кондураџија 32
1913 Леви Руфел Алегра, 1917 - 1943 26
1914 Леви Руфел Оро, 1938 - 1943 5
1915 Леви Руфел Рашела, 1941 - 1943 2
1916 Леви Хаим Руфел, 1876 - 1943, самостоен службеник 67
1917 Леви Руфел Софија, 1880 - 1943, домаќинка 63
1918 Леѕи Руфел Самуел, 1905 - 1943, службеник 38
1919 Леви Руфел Салватор, 1916 - 1943, квалификуван работник 27
1920 Леви Исак Сабетај, 1910 - 1943, бравар 33
1921 Леви Сабетај Луна, 1919 - 1943, домаќинка 24
1922 Леви Сабетај Викторина, 1941 - 1943 2
1923 Леви Јосиф Сабетај, 1901 - 1943, кондураџија 42
1924 Леви Сабетај Естер, 1903 - 1943, домаќинка 40
1925 Леви Сабетај Рашел, 1924 - 1943, кројачка 19
1926 Леви Сабетај Елвира, 1934 - 1943, ученичка 9
1927 Леви Давид Саломон, 1905 - 1943, трговец 38
1928 Леви Саломон Естер, 1913 - 1943, домаќинка 30
1929 Леви Саламон Мирјам, 1940 - 1943 3
1930 Леви Аврам Самуел, 1900 - 1943, трговец 43
1931 Леви Самуел Алегра, 1906 - 1943, домаќинка 37
1932 Леви Аврам Естар, 1879 - 1943, домаќинка 64
1933 Леви Самуел Аврам, 1926 - 1943 17
1934 Леви Самуел Естера, 1928 - 1943 15
1935 Леви Аврам Самуел, 1905 - 1943, трговец 38
1936 Леви Самуел Рашела, 1922 - 1943 21
1937 Леви Самуел Аврам, 1936 - 1943 7
1938 Леви Самуел Арон, 1938 - 1943 5
1939 Леви Бохор Сара, 1867, домаќинка 76
1940 Леви Јаков Сара, 1924, Куќна помошничка 19
1941 Леви Леон Сара, 1907 - 1943 36
1942 Леви Леон Сандре, 194.0 - 1943 3
1943 Леви Јаков Џилда, 1912 - 1943, домаќинка 31
1944 Леви Јаков Клара, 1939 - 1943 4
1945 Леви Луда Џоја, 1886 - 1943, домаќинка 57
1946 Сорфик Јосиф Сара, 1895 - 1943, домаќинка 48
1947 Леви А. Хаим, 1901 - 1943, трговец 42
1948 Леви Хаим Перла, 1908 - 1943, домаќинка 35
1949 Леви Хаим Амор, 1930 - 1943 13
1950 Леви Хаим Алегра, 1939 - 1943 4
1951 Леви Бохор Хаим, 1878 - 1943, трговец 65
1952 Леви Бохор Рикула, 1884 - 1943, домаќинка 59
1953 Леви Бохор Давид, 1919 - 1943, Трг. помошник 24
1954 Леви Бохор Матилда, 1922 - 1943, кројачка 21
1955 Леви Бохор Дора, 1924 - 1943, домаќинка 19
1956 Леви Бохор Пава, 1927 - 1943, кројачка 16
1957 Леви Давид Xaим, 1855 - 1943 88
1958 Леви Хаим Јаков, 1899 - 1943 44
1959 Леви Јаков Рашел, 1906 - 1943 37
1960 Леви Јаков Клара, 1933 - 1943, ученичка 10
1961 Леви Јаков Маргита, 1938 - 1943 5
1962 Леви Јаков Хаим, 1894 - 1943, трговец 49
1963 Леви Хаим Веља, 1902 - 1943, домаќинка 41
1964 Леви Хаим Морис, 1927 - 1943, ученик 16
1965 Леви Хаим Мирјам, 1930 - 1943, ученичка 13
1966 Леон Хаим Јаков, 1892 - 1943 51
1967 Леон Јаков Регина, 1893 - 1943 50
1968 Леон Јаков Хаим, 1924 - 1943 19
1969 Леон Јаков Ашер, 1925 - 1943, ученик 18
1970 Леон Јаков Морено, 1932 - 1943, ученик 11
1971 Леон Јаков Леа, 1900 - 1943, домаќинка 43
1972 Леон Јаков Исак, 1923 - 1943, ученик 20
1973 Леон Јаков Јосиф, 1925 - 1943, ученик 18
1974 Леон Јаков Дина, 1928 - 1943, ученичка 15
1975 Леон Исак Лиава, 1894 - 1943, трговец 49
1976 Леон Лиава Буена, 1897 - 1943, домаќинка 46
1977 Леон Лиава Исак, 1921 - 1943 22
1978 Леон Лиава Дина, 1925 - 1943, ученичка 18
1979 Леон Диава Дези, 1927 - 1943, ученичка 16
1980 Лоја Мушон Леон, 1892 - 1943 51
1981 Лоја Леон Рејна, 1905 - 1943 38
1982 Луф Сина Роза, 1894 - 1943, домаќинка 49
1983 Руф Сина Вилма, 1929 - 1943 14
1984 Маза Калман Јосиф, 1909 - 1943, работник 34
1985 Маза Јосиф Рашела, 1913 - 1943, кројачка 30
1986 Маза Јосиф Аврам, 1938 - 1943 5
1987 Камхи Јосиф Самуел, 1908 - 1943, работник 35
1988 Мајер Бенцион Аврам, 1901 - 1943, кројач 42
1989 Мајер Аврам Леон, 1904 - 1943, кројачка 39
1990 Мајер Аврам Бенцион, 1931 - 1943, ученик 12
1991 Мајер Аврам Сол, 1933 - 1943, ученичка 10
1992 Мајер Бенцион Марко, 1889 - 1943, кројач 54
1993 Мајер Марко Верга, 1892 - 1943, кројачка 51
1994 Мајер Марко Сол, 1924 - 1943, кројачка 19
1995 Леви Моше Флора, 1908 - 1943, домаќинка 35
1996 Мајер Бегнион Сула, 1868 - 1943, домаќинка 75
1997 Мајо Израел Сима, 1911 - 1943, трговец 32
1998 Мајо Сима Лора, 1920 - 1943 23
1999 Мајо Сима Буена, 1939 - 1943 4
2000 Касуто Сава Рашел, 1894 - 1943 49
2001 Касуто Сава Ида, 1928 - 1943 15
2002 Мандил Шeмaja Ана, 1885 - 1943, домаќинка 58
2003 Мандил Бити Берта, 1908 - 1943, домаќинка 35
2004 Мандил Бити Езра, 1935 - 1943, ученик 8
2005 Мандил Бити Рајна, 1938 - 1943 5
2006 Мануел Јешуа Давид, 1909 - 1943 34
2007 Мануел Давид Сара, 1917 - 1943 26
2008 Мануел Давид Матилда, 1939 - 1943 4
2009 Мануел Давид Ханика, 1942 - 1943 1
2010 Мануел Давид Леон, 1942 - 1943 1
2011 Мандил Нисим Езра, 1908 - 1943, помошник аптекар 35
2012 Мандил Езра Лела, 1920 - 1943, домаќинка 23
2013 Мандил Израил Јаков, 1912 - 1943 31
2014 Израил Јаков Флора, 1915 - 1943, домаќинка 28
2015 Мандил Јаков Израил, 1936 - 1943 7
2016 Мандил Јаков Џинтил , 1937 - 1943 6
2017 Мандил Јаков Леон, 1938 - 1943 5
2018 Мандил Исак Јаков, 1925 - 1943, Бојаџија 18
2019 Мандил Исак Кемал, 1933 - 1943 10
2020 Мандил Јосиф Јаков, 1897 - 1943, трговец 46
2021 Мандил Јосиф Рашел, 1907 - 1943, домаќинка 36
2022 Мандил Јаков Стреа, 1927 - 1943 16
2023 Мандил Јаков Јосиф, 1930 - 1943, ученик 13
2024 Мандил Нисим Јосиф, 1905 - 1943, Козметичар 38
2025 Мандил Јосиф Пилса, 1914 - 1943, домаќинка 29
2026 Мандил Јосиф Писим, 1935 - 1943 8
2027 Мандил Јосиф Моше, 1939 - 1943 4
2028 Манасас Јаков Меркадо, 1919 - 1943, работник 24
2029 Манашас Меркадо Алегра, 1919 - 1943 24
2030 Мандил Давид Моше, 1884 - 1943, кондураџија 59
2031 Мандил Моше Матилда, 1893 - 1943, домаќинка 50
2032 Мандил Исак Нетика, 1907 - 1943, домаќинка 36
2033 Мандил Исак Ирена, 1935 - 1943, ученичка 8
2034 Мандил Исак Селма, 1936 - 1943, ученичка 7
2035 Мандил Јаков Рафаел, 1915 - 1943, трговец 28
2036 Мандил Рафаел Регина, 1918 - 1943, домаќинка 25
2037 Мандил Јосиф Рахамин, 1888 - 1943, трговец 55
2038 Мандил Paxaмин Луна, 1897 - 1943, домаќинка 46
2039 Мандил Нисим Рахамин, 1904 - 1943, кондураџија 39
2040 Мандил Нисим Сара, 1877 - 1943, домаќинка 66
2041 Мандил Јаков Сима, 1906 - 1943, Музичар 37
2042 Мандил Сима Ана, 1919 - 1943 24
2043 Марио Хаим Берта, 1883 - 1943, домаќинка 60
2044 Марио Хаим Ленка, 1919 - 1943, домаќинка 24
2045 Марио Хаим Финика, 1922 - 1943, домаќинка 21
2046 Масот Израел Моис, 1918 - 1943 25
2047 Масот Израел Марија, 1891 - 1943 52
2048 Масот Израел Хаим, 1918 - 1943 25
2049 Масот Израел Симха, 1924 - 1943 19
2050 Масот Израел Исак, 1926 - 1943 17
2051 Масот Арон Ора, 1899 - 1943 44
2052 Масот Арон Сарика, 1933 - 1943 10
2053 Маталон Ј. Давид, 1890 - 1943, кројач 53
2054 Маталон Давид Рашела, 1900 - 1943, домаќинка 43
2055 Маталон Бохор Јуда, 1913 - 1943, кројач 30
2056 Маталон Јешуа Рафаел, 1924 - 1943, ученик 19
2057 Маталон М. Јуда, 1884 - 1943 59
2058 Маталон Јуфа Флора, 1881 - 1943, домаќинка 62
2059 Маталон Јуда Естер, 1917 - 1943, домаќинка 26
2060 Мачоро Миша Рафаило, 1942 - 1943 1
2061 Мачоро Миша Дези, 1921 - 1943, домаќинка 22
2062 Мачоро Израел Рафаел, 1911 - 1943, службеник 32
2063 Мачоро Рафаел Стреја, 1910 - 1943, службеник 33
2064 Мачоро Менахем Матилда, 1908 - 1943 35
2065 Меворах С. Шемаја, 1886 - 1943, Трговrец 57
2066 Меворах Шемаја Луна, 1901 - 1943, домаќинка 42
2067 Меворах Шемаја Саломон, 1927 - 1943, ученик 16
2068 Меворах Шемаја Јосиф, 1937 - 1943 6
2069 Меворах Шемаја Сара, 1923 - 1943, кројачка 20
2070 Меворах Шемаја Рашела, 1925 - 1943, кројачка 18
2071 Меворах Шемаја Рикула, 1901 - 1943 42
2072 Меламед Даниел Леон, 1883 - 1943, трговец 60
2073 Меламед Леон Рашела, 1892 - 1943, домаќинка 51
2074 Меламен Моис Рашел, 1918 - 1943, домаќинка 25
2075 Меламед Леон Ана, 1923 - 1943, трговски помошник 20
2076 Меламед Леон Моис, 1927 - 1943, трговски помошник 16
2077 Менахем Јосиф Аро, 1880 - 1943, домаќинка 63
2078 Менахем Менахем Aшep, 1879 - 1943, работник 64
2079 Менахем Ашер Алегра, 1903 - 1943, домаќинка 40
2080 Менахем Саломон Јосиф, 1916 - 1943, шофер 27
2081 Менахем Јосиф Мари, 1919 - 1943, домаќинка 24
2082 Менахем Јосиф Саломон, 1942 - 1943 1
2083 Менахем Менахем Леон, 1881 - 1943, работник 62
2084 Менахем Менахем Алегра, 1885 - 1943, домаќинка 58
2085 Менахем Менахем Шарло, 1918 - 1943 25
2086 Менахем Леон Руфо, 1925 - 1943, ученик 18
2087 Менахем Исак Моис, 1910 - 1943, службеник 33
2088 Менахем Моис Луна, 1912 - 1943, домаќинка 31
2089 Менахем Моис Берти, 1937 - 1943 6
2090 Менахем Мордохај Моис, 1884 - 1943, службеник 59
2091 Менахем Моис Селда , 1910 - 1943, домаќинка 33
2092 Менахем Моис Рашел, 1921 - 1943 22
2093 Менахем Исак Рахамин, 1893 - 1943, трговец 50
2094 Менахем Рахамин Алегра, 1898 - 1943, домаќинка 45
2095 Менахем Рахамин Исак, 1930 - 1943, ученик 13
2096 Менахем Давид Ребека, 1894 - 1943, домаќинка 49
2097 Менахем Давид Самуел, 1924 - 1943, ученик 19
2098 Менахем Моис Сабетај, 1932 - 1943, ученик 11
2099 Менахем Моис Саломон, 1935 - 1943 8
2100 Израел Бохор Јонтов, 1873 - 1943 70
2101 Конфорти Мордохај Вида, ? - 1943 /
2102 Менахем Саломон Ханула, 1901 - 1943, домаќинка 42
2103 Менахем Саломон Дијаманти, 1924 - 1943, кројачка 19
2104 Мешулам Овадија Ели, 1917 - 1943, кондураџија 26
2105 Мешулам Овадија Дудуни, 1896 - 1943, домаќинка 47
2106 Мешулам Овадија Дарио, 1919 - 1943, кондураџија 24
2107 Мешулам Овадија Мајер, 1923 - 1943, кондураџија 20
2108 Мешулам Овадија Естерина, 1926 - 1943, кројачка 17
2109 Мешулам Овадија Јосиф, 1932 - 1943, ученик 11
2110 Мешулам Сабетај Исак, 1906 - 1943, болничар 37
2111 Мешулам Исак Буена, 1911 - 1943, домаќинка 32
2112 Мешулај Елијао Јаков, 1910 - 1943, болничар 33
2113 Мешулај Елијао Дијаманти, 1916 - 1943 27
2114 Мешулај Елијао Вида, 1936 - 1943 7
2115 Мешулам Јаков Леон, 1910 - 1943, работник 33
2116 Мешулам Леон Луна, 1912 - 1943, домаќинка 31
2117 Мешулам Леон Сара, 1936 - 1943 7
2118 Мешулам Леон Регина, 1938 - 1943 5
2119 Мешулам Самуел Нисим, 1878 - 1943, кројач 65
2120 Мешулам Нисим Буена, 1881 - 1943, домаќинка 62
2121 Мешулам Нисим Дора, 1922 - 1943, кројачка 21
2122 Мешулам Нисим Рикула, 1932 - 1943, ученичка 11
2123 Мешулам Нисим Јосиф, 1906 - 1943, кројач 37
2124 Мешулам Јосиф Ернеста, 1908 - 1943, домаќинка 35
2125 Мешулам Јосиф Нисим, 1930 - 1943, Учени К 13
2126 Мешулам Јосиф Мајер, 1925 - 1943, ученик 18
2127 Мешулам Јосиф Аврам, 1940 - 1943 3
2128 Мизрахи Рахамин Давид, 1907 - столар 36
2129 Мизрахи Давид Берта, 1919 - домаќинка 24
2130 Мизрахи Давид Рејна, 1941 2
2131 Мизрахи Аврам Исак, 1892 - 1943, службеник 51
2132 Мизрахи Исак Сулча, 1894 - 1943, домаќинка 49
2133 Мизрахи Исак Нина, 1923 - 1943, кројачка 20
2134 Мизрахи Давид Исак, 1888 - 1943, келнер 55
2135 Мизрахи Исак Мазал, 1905 - 1943, домаќинка 38
2136 Мизрахи Исак Шана, 1925 - 1943 18
2137 Мизрахи Исак Хаим, 1924 - 1943, помошник 19
2138 Мизрахи Исак Мазал 1878 - 1943, домаќинка 65
2139 Мизрахи Лезер Исак, 1912 - 1943, кондураџија 31
2140 Мизрахи Исак Рашела, 1915 - 1943, домаќинка 28
2141 Мизрахи Исак Исирода, 1940 - 1943 3
2142 Мизрахи Хаим Исак, 1871 - 1943, кафеџија 72
2143 Мизрахи Исак Бинута, 1886 - 1943, домаќинка 57
2144 Мизрахи Хаил Исак, 1889 - 1943, трговец 54
2145 Мизрахи Исак Клара, 1899 - 1943, домаќинка 44
2146 Мизрахи Исак Куна, 1920 - 1943, кројачка 23
2147 Мизрахи Исак Матилда, 1924 - 1943, кројачка 19
2148 Мизрахи Исак Хаим, 1927 - 1943, ученик 16
2149 Мизрахи Хаим Сара, 1869 - 1943, домаќинка 74
2150 Мизрахи Е. Јосиф, 1914 - 1943, радиотехничар 29
2151 Мизрахи Јосиф Вида, 1925 - домаќинка 18
2152 Мизрахи Јосиф Елиезер, 1942 - 1943 1
2153 Мизрахи Самуел Јосиф, 1875 - 1943, работник 68
2154 Мизрахи Јосиф Естер, 1883 - 1943, домаќинка 60
2155 Мизрахи Хаим Јуда, 1880 - 1943, трговски помошник 63
2156 Мизрахи Јуда Султана, 1890 - 1943, домаќинка 53
2157 Мизрахи Јуда Хаим, 1921 - 1943, ученик 22
2158 Мизрахи Јуда Давид, 1932 - 1943, ученик 11
2159 Мизрахи Хаим Грација, 1838 - 1943 105
2160 Мизрахи Јосиф Леа, 1870 - 1943, домаќинка 73
2161 Мизрахи Јосиф Алберт, 1906 - 1943, службеник 37
2162 Мизрахи Моин Моис, 1886 - 1943, прекупувач 57
2163 Мизрахи Моис Зумбул, 1894 - 1943, домаќинка 49
2164 Мизрахи Моис Самуел, 1915 - 1943 28
2165 Мизрахи Самуел Естер, 1918 - 1943, домаќинка 25
2166 Мизрахи Моис Хаим, 1922 - 1943 21
2167 Мизрахи Самуел Ципора, 1942 - 1943 1
2168 Мизрахи Јуда Морис, 1894 - 1943, трговец 49
2169 Мизрахи Морис Рена, 1911 - 1943, домаќинка 32
2170 Мизрахи Морис Клара, 1931 - 1943 12
2171 Мизрахи Лезер Моша, 1907 - 1943, кондураџија 36
2172 Мизрахи Моша Флора, 1912 - 1943, домаќинка 31
2173 Мизрахи Моша Лезер, 1929 - 1943, ученик 14
2174 Мизрахи Моша Анушка, 1936 - 1943 7
2175 Мизрахи Хаим Рахамин, 1897 - 1943, трговец 46
2176 Мизрахи Рахамин Рејна, 1878 - 1943, домаќинка 65
2177 Мизрахи Јосиф Рејна, 1879 - 1943, домаќинка 64
2178 Мизрахи Јосиф Рашела, 1904 - 1943 39
2179 Мизрахи Јосиф Хаим, 1912 - 1943, трговски службеник 31
2180 Мизрахи Јосиф Џулика, 1917 - 1943 26
2181 Мизрахи Хаил Саломон, 1869 - 1943, текстилец 74
2182 Мизрахи Саломон Рејна, 1887 - 1943, домаќинка 56
2183 Мизрахи Саломон Џилда, 1912 - 1943, Служ Беник 31
2184 Мизрахи Саломон Естер, 1925 - 1943, ученичка 18
2185 Мизрахи Саломон Сара, 1899 - 1943, домаќинка 44
2186 Мизрахи Саломон Сулика, 1922 - 1943, кројачка 21
2187 Мизрахи Саломон Бехако, 1924 - 1943, кондураџија 19
2188 Мизрахи Саломон Естерина, 1926 - 1943, кројачка 17
2189 Мизрахи Елиезер Хаим, 1908 - 1943, лаборант 35
2190 Мизрахи Хаим Плата, 1909 - 1943, домаќинка 34
2191 Мизрахи Хаим Елиезер, 1937 - 1943 6
2192 Леви Хананел Самуел, 1877 - 1943 66
2193 Леви Самуел Рашела, 1888 - 1943, домаќинка 55
2194 Мизрахи Елиезер Хана, 1891 - 1943, домаќинка 52
2195 Мизрахи Елија Хаим, 1896 - 1943 47
2196 Мизрахи Хаим Хана, 1893 - 1943, домаќинка 50
2197 Мизрахи Хаим Хендри, 1913 - 1943 30
2198 Мизрахи Хаим Исак, 1917 - 1943 26
2199 Мизрахи Ибрахим Хаим, 1885 - 1943, работник 58
2200 Мизрахи Хаим Сара, 1900 - 1943, домаќинка 43
2201 Мизрахи Хаим Абрахим, 1916 - 1943, кондураџија 27
2202 Мизрахи Хаим Ментеш, 1918 - 1943, работник 25
2203 Мизрахи Ментеш Ципора, 1922 - 1943, домаќинка 21
2204 Мизрахи Хаим Јосеф, 1931 - 1943, работник 12
2205 Мизрахи Ментеш Формоза, 1924 - 1943 19
2206 Мизрахи Хаим Јаков, 1927 - 1943, работник 16
2207 Мизрахи Рахамин Хаим, 1901 - 1943, градинар 42
2208 Мизрахи Хаим Рашел, 1904 - 1943, домаќинка 39
2209 Мизрахи Хаим Рако, 1925 - 1943, пекар 18
2210 Мизрахи Хаим Рејна, 1927 - 1943, ученичка 16
2211 Мизрахи Хаим Грација, 1933 - 1943, ученичка 10
2212 Митуалем Самуел Митуалем, 1886 - 1943 57
2213 Митуалем Митуалем Клара , 1896 - 1943, домаќинка 47
2214 Моло Саул Иси, 1894 - 1943, забен техничар 49
2215 Моло Иси Рина, 1912 - 1943, домаќинка 31
2216 Моло Иси Раул, 1936 - 1943, ученик 7
2217 Молхо Моис Алберт, 1916 - 1943, трговец 27
2218 Молхо Алберт Алиса, 1917 - 1943, домаќинка 26
2219 Молхо Алберт Џоја, 1942 - 1943 1
2220 Молхо Лијаче Моис, 1880 - 1943, трговец 63
2221 Молхо Моис Џоја, 1880 - 1943, домаќинка 63
2222 Карасо Јосеф Рејна, 1860 - 1943 83
2223 Молхо Нахман Хана, 1889 - 1943, домаќинка 54
2224 Молхо Пахман Марсел, 1911 - 1943, службеник 32
2225 Монтиас Самуел Јаков, 1895 - 1943, трговец 48
2226 Монтиас Јаков Булиса, 1908 - 1943 35
2227 Монтиас Јаков Рашина, 1926 - 1943 17
2228 Монтиас Јаков Марика, 1927 - 1943 16
2229 Монтиас Јаков Арон., 1933 - 1943 10
2230 Бераха Челебон Мирјам, 1881 - 1943 62
2231 Монтија Менахем Саламон, 1911 - 1943, работник 32
2232 Монтија Лаломон Паломба, 1914 - 1943, домаќинка 29
2233 Монтија Саламон Менахем, 1939 - 1943 4
2234 Мордо С. Мордо, 1883 - 1943, бравар 60
2235 Мордо Мордо Бела, 1888 - 1943, домаќинка 55
2236 Мордо Мордо Саламон, 1919 - 1943, помошник 24
2237 Мордо Мордо Леон, 1921 - 1943 22
2238 Мордо Мордо Исак 1930 - 1943, ученик 13
2239 Мopдo Мордо Марика, 1925 - 1943 18
2240 Морел Хаим Перла, 1890 - 1943, домаќинка 53
2241 Морел Хаим Моше, 1924 - 1943, работник 19
2242 Морено Хаим Алберт, 1906 - 1943, трговец 37
2243 Морено Јосиф Исак, 1893 - 1943, трговец 50
2244 Морено Исак Роза, 1900 - 1943, домаќинка 43
2245 Морено Исак Ребека, 1929 - 1943 14
2246 Морено Јосиф Бембо, 1875 - 1943, домаќинка 68
2247 Морено Лидо Исак, 1877 - 1943, трговец 66
2248 Морено Исак Матилда, 1887 - 1943, домаќинка 56
2249 Морено Хаим Јосиф, 1902 - 1943, кројач 41
2250 Морено Јосиф Сарина, 1916 - 1943, домаќинка 27
2251 Морено Хаим Лијаче, 1897 - 1943, трговец 46
2252 Морено Лијаче Дона, 1909 - 1943, домаќинка 34
2253 Морено Лијаче Хаим, 1928 - 1943, ученик 15
2254 Морено Лијаче Естер, 1934 - 1943, ученик 9
2255 Морено Јосиф Моис, ? - 1943 /
2256 Морено Моис Естер, ? - 1943 /
2257 Моше Саламон Јаков, 1870 - 1943 73
2258 Моше Јаков Рикула, 1880 - 1943, домаќинка 63
2259 Моше Јаков Саламон, 1913 - 1943, помошник 30
2260 Моше Јаков Моис, 1920 - 1943, студент 23
2261 Моше Јаков Буена, 1922 - 1943, студент 21
2262 Моше Јаков Матилда, 1925 - 1943, ученичка 18
2263 Моше Јаков Рашел, 1929 - 1943, ученичка 14
2264 Мошулам Самуел Јаков, 1888 - 1943, трговец 55
2265 Мешулам Јаков Матилда, 1888 - 1943, кројачка 55
2266 Леви Леон Бука, 1884 - 1943, домаќинка 59
2267 Мусафија Јаков Јосиф, 1892- 1943, службеник 51
2268 Мусафија Јаков Исак, 1880 - 1943 63
2269 Мусафија Јаков Салватор, 1883 - 1943 60
2270 Мусафија Салватор Матилда, 1899 - 1943, домаќинка 44
2271 Мусафија Салватор Јаков, 1924 - 1943, ученик 19
2272 Мусафија Салватор Естер, 1926 - 1943, ученичка 17
2273 Наваро Елиезер Давид, 1900 - 1943, работник 43
2274 Наваро Давид Естер, 1910 - 1943, домаќинка 33
2275 Навон Давид Ефаим, 1916 - 1943, работник 27
2276 Навон Кутиел Моис, 1908 - 1943, трговец 35
2277 Навон Моис Сол, 1915 - 1943, домаќинка 28
2278 Навон Моис Алегра, 1941 - 1943 2
2279 Натан Моше Арон, 1881 - 1943, кожар 62
2280 Натан Арон Матилда, 1886 - 1943, домаќинка 57
2281 Натан Арон Моше, 1917 - 1943, кожар 26
2282 Натан Арон Јорухан, 1919 - 1943, кожар 24
2283 Натан Арон Самуел, 1922 - 1943, ученик 21
2284 Натан М. Базаел, 1908 - 1943, кројач 35
2285 Натан Б. Естерина, 1918 - 1943, домаќинка 25
2286 Натан Б. Ханула, 1882 - 1943, домаќинка 61
2287 Натан М. Давид, 1902 - 1943, кројач 41
2288 Натан Давид Паломба, 1915 - 1943, домаќинка 28
2289 Натан Давид Матилда, 1937 - 1943 6
2290 Натан Давид Јуда, 1907 - 1943, продавач 36
2291 Нахмијас Јермија Аврам, 1903 - 1943, касап 40
2292 Нахмијас Аврам Дуна, 1906 - 1943, домаќинка 37
2293 Нахмијас Аврам Сара, 1929 43 14
2294 Нахмијас Аврам Јермија, 1931 - 1943 12
2295 Нахмијас Аврам Марсел, 1935 - 1943 8
2296 Нахмијас Елијас Алберт, 1907 - 1943, трговец 36
2297 Нахмијас Алберт Сол, 1908 - 1943, домаќинка 35
2298 Нахмијас Алберт Менттеш, 1930 - 1943 13
2299 Нахмијас Алберт Елико, 1932 - 1943 11
2300 Нахмијас Јосеф Давид, 1911 - 1943, трговски помошник 32
2301 Нахмијас Давид Ана, 1913 - 1943, домаќинка 30
2302 Нахмијас Давид Јосеф, 1937 - 1943 6
2303 Нахмијас Аврам Елијао, 1871 - 1943, касап 72
2304 Нахмијас Елијао Рашел, 1878 - 1943 65
2305 Нахмијас Јешуа Исак, 1893 - 1943, трговец 50
2306 Нахмијас Исак Бојана, 1897 - 1943, домаќинка 46
2307 Нахмијас Исак Јешуа, 1926 - 1943, студент 17
2308 Нахмијас Исак Леон, 1927 - 1943, ученик 16
2309 Нахмијас А. Јермија , 1878 - 1943, касап 65
2310 Нахмијас Јермија Сара, 1883 - 1943, домаќинка 60
2311 Нахмијас Давид Јосиф, 1880 - 1943, трговец 63
2312 Нахмијас Јосиф Естери.На, 1884 - 1943, домаќинка 59
2313 Нахмијас Јосиф Рашел , 1927 - 1943, кројачка 16
2314 Нахмијас Јосиф Леон, 1914 - 1943, трговски помошник 29
2315 Нахмијас Јосиф Алберт, 1925 - 1943, трговски помошник 18
2316 Нахмијас Јосиф Буена, 1925 - 1943, кројачка 18
2317 Нахмијас Давид Буена, 1860 - 1943 83
2318 Нахмијас Витал Paшeл, 1910 - 1943, домаќинка 33
2319 Нахмијас Витал Јешуа, 1935 - 1943 8
2320 Нахмијас Aшep Сара, 1876 - 1943, домаќинка 67
2321 Нахмијас Хана Џоја, 1883 - 1943, домаќинка 60
2322 Нахмијас Хана Изабел А, 1912 - 1943, домаќинка 31
2323 Нахмијас Хана Ернеста, 1913 - 1943, домаќинка 30
2324 Нафтали Аврам Хети, 1895 - 1943, домаќинка 48
2325 Нафтали Аврам Рахина , 1921 - 1943 22
2326 Нафтали Аврам Рахела, 1922 - 1943 21
2327 Нахан Јулиус Ернест, 1897 - 1943, стоматолог 46
2328 Нахан Ернест Адела, 1895 - 1943, кројачка 48
2329 Нахан Ернест Ида, 1930 - 1943, ученичка 13
2330 Нахан Ернест Маргот, 1932 - 1943 11
2331 Нисан Давид Мушон, 1878 - 1943, работник 65
2332 Нисан Мушон Рикула, 1883 - 1943, домаќинка 60
2333 Нисан Мушон Леон, 1919 - 1943, кондураџија 24
2334 Нисан Мушон Регина, 1923 - 1943, кројачка 20
2335 Нисан Мушон Синто, 1926 - 1943, кондураџија 17
2336 Нисим Исак Давид, 1877 - 1943, трговец 66
2337 Нисим Давид Булиеда, 1830 - 1943, домаќинка 113
2338 Швицер Вилхелм Едита, 1937 - 1943 6
2339 Нисим Мушон Давид, 1910 - 1943, кондураџија 33
2340 Нисиm Давид Паломба, 1912 - 1943, домаќинка 31
2341 Нисим Давид Сарика, 1940 - 1943 3
2342 Нисим Давид Ребека, 1936 - 1943 7
2343 Нисим Хаим Естерина, 1900 - 1943, домаќинка 43
2344 Нисим Хаим Регина, 1919 - 1943, кројачка 24
2345 Нисим Хаим Исак, 1923 - 1943, ученик 20
2346 Нисим Хаим Нисим, 1929 - 1943, ученик 14
2347 Јосеф Нисим Естер, 1880 - 1943, домаќинка 63
2348 Нусбаум Мориц Муња, 1896 - 1943, инженер - агроном 47
2349 Осоел И. Израел, 1885 - 1943, работник 58
2350 Пардо Јуда Аврам, 1910 - 1943, работник 33
2351 Пардо Аврам Сара, 1914 - 1943, домаќинка 29
2352 Пардо Аврам Леон , 1935 - 1943 8
2353 Пардо Аврам Мордохај, 1936 - 1943 7
2354 Пардо Мавар Бохор, 1883 - 1943, трговец 60
2355 Пардо Бохор Џентил, 1879 - 1943, домаќинка 64
2356 Пардо Вохор Лиза, 1919 - 1943, кројачка 24
2357 Пардо Јаков Булиса, 1863 - 1943, кројачка 80
2358 Пардо Мајер Давид, 1897 - 1943, трговец 46
2359 Пардо Давид Лора, 1915 - 1943, домаќинка 28
2360 Пардо Давид Мила, 1937 - 1943 6
2361 Пардо Давид Марсел, 1940 - 1943 3
2362 Пардо Давид Виктор, 1911 - 1943, трговец 32
2363 Пардо Мајер Милка, 1887 - 1943, домаќинка 56
2364 Пардо Хаим Дебора, 1902 - 1943, домаќинка 41
2365 Пардо Хаим Сабина, 1924 - 1943, домаќинка 19
2366 Пардо Хаим Ј Аков, 1925 - 1943, кондураџија 18
2367 Пардо Бохер Елијао, 1900 - 1943, кројач 43
2368 Пардо Елијао Алегра, 1901 - 1943, домаќинка 42
2369 Пардо Елијао Жак, 1921 - 1943, Фирмописец 22
2370 Пардо Елијао Шемаја, 1924 - 1943, кројач 19
2371 Пардо Елијао Орета, 1926 - 1943, кројачка 17
2372 Пардо Елијао Давид, 1928 - 1943, кројач 15
2373 Пардо Бохор Жак, 1911 - 1943, трговец 32
2374 Пардо Жак Алегра, 1918 - 1943, домаќинка 25
2375 Пардо Жак Лили, 1934 - 1943, ученичка 9
2376 Пардо Жак Аврам, 1938 - 1943 5
2377 Пардо Јосиф Исак, 1866 - 1943, трговец 77
2378 Пардо Пинхас Исак, 1907 - 1943, трговец 36
2379 Пардо Пинхас Леонора, 1914 - 1943, домаќинка 29
2380 Пардо Пинхас Кате, 1939 - 1943 4
2381 Пардо Рафаел Јаков, 1924 - 1943, ученик 19
2382 Пардо Исак Ментеш, 1910 - 1943, кројач 33
2383 Пардо Ментеш Стела, 1920 - 1943, домаќинка 23
2384 Пардо Ментеш Исо, 1924 - 1943 19
2385 Пардо Мајер Моис, 1885 - 1943 58
2386 Пардо Моис Сунхула , 1865 - 1943, домаќинка 78
2387 Пардо Моис Мајер, 1922 - 1943, ученик 21
2388 Пардо Моис Естер, 1930 - 1943, ученичка 13
2389 Пардо Маир Пинхас, 1907 - 1943, трговец 36
2390 Пардо Пинхас Дудун, 1918 - 1943, домаќинка 25
2391 Пардо Пинхас Мила, 1940 - 1943 3
2392 Пардо Јаков Саломон, 1902 - 1943, трговец 41
2393 Пардо Саломон Ребека, 1903 - 1943, домаќинка 40
2394 Пардо Саломон Гита, 1930 - 1943 13
2395 Пардо Саломон Бети, 1936 - 1943 7
2396 Пардо Јаков Хаим, 1900 - 1943, работник 43
2397 Пардо Хаим Риктета, 1905 - 1943, домаќинка 38
2398 Пардо Јаков Џоја, 1902 - 1943, кројачка 41
2399 Леви Бора Берта, 1929 - 1943 14
2400 Леви Бора Венци, 1932 - 1943, ученик 11
2401 Пепо Moшe Менахем, 1896 - 1943, службеник 47
2402 Пепо Менахем Сара, 1909 - 1943, домаќинка 34
2403 Песо Давид Бењамин, 1903 - 1943, работник 40
2404 Песо Бењамин Мирјам , 1913 - 1943, домаќинка 30
2405 Песо Бењамин Матилда, 1937 - 1943 6
2406 Песо Јаков Виктор, 1916 - 1943, кројач 27
2407 Хасон Јаков Шимаја, 1891 - 1943, кондураџија 52
2408 Хасон Шимаја Бу Ена, 1908 - 1943, домаќинка 35
2409 Хасон Шимаја Сабетај, 1922 - 1943, кројач 21
2410 Хасон Шимаја Рашела, 1925 - 1943, кројачка 18
2411 Хасон Шимаја Сол, 1933 - 1943 10
2412 Песо Бохор Јосиф, 1915 - 1943, фризер 28
2413 Песо Јосиф Ребека, 1919 - 1943, домаќинка 24
2414 Песо Јосиф Хана, 1938 - 1943 5
2415 Песо Јосиф Грација, 1940 - 1943 3
2416 Песо Моше Јосиф, 1907 - 1943, службеник 36
2417 Песо Јосиф Сол, 1905 - 1943 38
2418 Песо Јосиф Моис, 1929 - 1943, ученик 14
2419 Песо Јосиф Дан, 1931 - 1943, ученик 12
2420 Песо Јосиф Јаков, 1932 - 1943, ученик 11
2421 Песо Јосиф Давц 1934 - 1943, ученик 9
2422 Песо Јосиф Ребека, 1936 - 1943 7
2423 Песо Јосиф Саломон, 1937 - 1943 6
2424 Песо Аврам Леон, 1860 - 1943, бравар 83
2425 Морено Мордохај Арон, 1887 - 1943, кројач 56
2426 Морено Арон Мира, 1897 - 1943, домаќинка 46
2427 Мордохај Арон Морено, 1921 - 1943, работник 22
2428 Морено Арон Луча, 1919 - 1943, кројачка 24
2429 Морено Арон Јаков, 1928 - 1943, бравар 15
2430 Морено Арон Паломба, 1932 - 1943, ученичка 11
2431 Песо Јосиф Менахем, 1888 - 1943, работник 55
2432 Песо Менахем Рашел, 1900 - 1943, домаќинка 43
2433 Песо Менахем Ерна, 1920 - 1943 23
2434 Песо Менахем Пепо, 1922 - 1943, кондураџија 21
2435 Песо Менахем Само, 1925 - 1943, кондураџија 18
2436 Песо Менахем Анрико, 1927 - 1943, кондураџија 16
2437 Песо Менахем Буна, 1929 - 1943 14
2438 Песо Менахем Луна, 1931 - 1943 12
2439 Песо Менахем Саул, 1936 - 1943 7
2440 Песо Самуел Мирјам, 1894 - 1943, домаќинка 49
2441 Песо Самуел Маир, 1922 - 1943, кондураџија 21
2442 Песо Самуел Тамара, 1927 - 1943, кројачка 16
2443 Песо Самуел Саломон, 1930 - 1943, ученик 13
2444 Песо Самуел Конорти, 1932 - 1943, ученик 11
2445 Песо Сабетај Моис, 1913 - 1943, работник 30
2446 Песо Моис Матилда, 1918 - 1943, домаќинка 25
2447 Песо Моис Рејна, 1941 - 1943 2
2448 Песо Самуел Сабетај, 1869 - 1943 74
2449 Песо Сабетај Лиа, 1875 - 1943, домаќинка 68
2450 Песо Сабетај Руфел, 1911 - 1943, кројач 32
2451 Песо Руфел Матилда, 1912 - 1943, домаќинка 31
2452 Песо Сабетај Самуел, 1917 - 1943, кројач 26
2453 Песо Руфел Саломон, 1934 - 1943 9
2454 Песо Руфел Сабетај, 1939 - 1943 4
2455 Пијаде Даниел Јаков, 1890 - 1943, трговец 53
2456 Пијаде Јаков Џилда, 1898 - 1943, домаќинка 45
2457 Пијаде Јаков Даниел, 1923 - 1943 20
2458 Пијаде Јаков Нисим, 1924 - 1943 19
2459 Пијаде Јаков Дона, 1926 - 1943 17
2460 Пискер Леополд Адолф, 1904 - 1943 39
2461 Пискер Адолф Фани, 1910- 1943, домаќинка 33
2462 Пискер Адолф Леа, 1931 - 1943 12
2463 Пискер Адолф Жозефина, 1941 - 1943 2
2464 Полак Ј. Александер, 1903 - 1943, Шофер 40
2465 Полак Александер Естерина, 1911 - 1943, кројачка 32
2466 Полак Александер Цецелија, 1930 - 1943, ученичка 13
2467 Полак Александер Јулиус, 1868 - 1943, машинист 75
2468 Полгар Џонат Максо, 1881 - 1943, Ветеринар 62
2469 Полгар Максо Елза , 1896 - 1943, домаќинка 47
2470 Рафаел Јаков Буена, 1879 - 1943, домаќинка 64
2471 Рафаел Јаков Сами, 1913 - 1943, Хемичарка 30
2472 Рафаел Јаков Исак, 1885 - 1943, трговец 58
2473 Рафаел Исак Инес, 1896 - 1943, домаќинка 47
2474 Рафаел Исак Леа, 1929 - 1943, ученичка 14
2475 Рафаел Самуел Моис, 1884 - 1943 59
2476 Рафаел Моис Матилда, 1898 - 1943, домаќинка 45
2477 Рафаел Моис Саломон, 1930- 1943, ученик 13
2478 Рафаел Јаков Пепо, 1905 - 1943, трговец 38
2479 Рафаел Пепо Сара, 1910 - 1943, кројачка 33
2480 Рафаел Пепо Леа, 1935 - 1943, ученичка 8
2481 Рафаел Пепо Рита, 1936 - 1943 7
2482 Рафаел Пепо Јаков, 1940 - 1943 3
2483 Рафаел Хаим Paшeл, 1873 - 1943, домаќинка 70
2484 Рафаел Рафаел Буча, 1905 - 1943, домаќинка 38
2485 Рафаел Рафаел Рашел, 1927 - 1943, ученичка 16
2486 Рафаел Рафаел Хаим, 1931 - 1943, ученик 12
2487 Рафаел Рафаел Ребека, 1932 - 1943, ученичка 11
2488 Рафаел Нахман Рашела, 1922 - 1943, домаќинка 21
2489 Рафаел Нахман Хаим, 1933 - 1943 10
2490 Рафаел Хаман Сарина, 1936 - 1943 7
2491 Рафаел Саломон Сара, 1914 - 1943, домаќинка 29
2492 Ребах Хаим Даниел, 1865 - 1943, трговец 78
2493 Ребах Даниел Рашела, 1869 - 1943, домаќинка 74
2494 Реваш Јаков Синтов, 1889 - 1943 54
2495 Реваш Синтов Вука, 1899 - 1943, кројачка 44
2496 Реваш Синтов Дудуна 1922 - 1943, кројачка 21
2497 Роберт Карло Егон, 1880 - 1943, директор 63
2498 Роза Давид Хаим, 1889 - 1943, стаклар 54
2499 Роза Хаим Сара, 1905 - 1943, домаќинка 38
2500 Роза Хаим Дано, 1923 - 1943, помошник 20
2501 Роза Хаим Пепи, 1927 - 1943, помошник 16
2502 Роза Хаим Бино, 1937 - 1943 6
2503 Рубен Јосиф Аврам, 1879 - 1943 64
2504 Рубен Аврам Матилда, 1897 - 1943, домаќинка 46
2505 Рубен Аврам Исак, 1916 - 1943, техничар 27
2506 Рубен Аврам Јосиф, 1924 - 1943, техничар 19
2507 Рубен Аврам Хаим, 1926 - 1943, ученик - гравер 17
2508 Рубен Аврам Сара, 1932 - 1943, ученичка 11
2509 Рубен Моше Аврам, 1868 - 1943, трговец 75
2510 Рубен Аврам Булиса, 1875 - 1943, домаќинка 68
2511 Рубен Менахем Ана, 1903 - 1943, домаќинка 40
2512 Рубен Менахем Елвира, 1928 - 1943, ученичка 15
2513 Рубен Менахем Давид, 1909 - 1943, службеник 34
2514 Рубен Менахем Естер, 1858 - 1943, домаќинка 85
2515 Рубен Исак Јосиф, 1887 - 1943, пензионер 56
2516 Рубен Јосеф Луна, 1906 - 1943, домаќинка 37
2517 Анѓело Исак Афр., 1931 - 1943, ученик 12
2518 Рубен Јосеф Исак, 1939 - 1943 4
2519 Рубен Јосеф Хаскел, 1941 - 1943 2
2520 Рубен Исак Јосиф, 1875 - 1943, трговец 68
2521 Рубен Јосиф Паломба, 1880 - 1943, домаќинка 63
2522 Рубен Јосиф Исак, 1906 - 1943, трговец 37
2523 Рубен Исак Рашела, 1916 - 1943 27
2524 Рубен Исак Јосиф, 1935 - 1943, ученик 8
2525 Рубен Јосиф Аврам, 1918 - 1943, трговец 25
2526 Рубен Аврам Сузана, 1918 - 1943, домаќинка 25
2527 Рубен Исак Мануел, 1889 - 1943, трговец 54
2528 Рубен Мануел Реј На, 1894 - 1943, домаќинка 49
2529 Рубен Мануел Дано, 1918 - 1943, службеник 25
2530 Рубен Моше Нисим, 1881 - 1943 62
2531 Рубен Нисим Милка, 1884 - 1943, домаќинка 59
2532 Рубен Нисим Бојана , 1924 - 1943, ученичка 19
2533 Рубен Нисим Џилда, 1927 - 1943 16
2534 Рубен Менахем Саломон, 1904 - 1943 39
2535 Рубен Саломон Алегра, 1911 - 1943, домаќинка 32
2536 Рубен Саломон Менахем, 1935 - 1943, ученик 8
2537 Рубен Саломон Жак, 1937 - 1943 6
2538 Рубен Менахем Синтов, 1887 - 1943 56
2539 Рубен Синтов Сарина, 1901 - 1943, домаќинка 42
2540 Рубен Синтсв Менахем, 1923 - 1943, фотограф 20
2541 Рубен Синтов Елија, 1926 - 1943, кондураџија 17
2542 Рубен Синтов Тамара, 1929 - 1943 14
2543 Рубен Аврам Хаим, 1903 - 1943, трговец 40
2544 Рубен Хаим Сара, 1911 - 1943, домаќинка 32
2545 Рубен Хаим Менахем, 1935 - 1943 8
2546 Рубен Хаим Верга, 1937 - 1943 6
2547 Ишах Ф. Естреа, 1927 - 1943 16
2548 Рубис Меркадо Аврам, 1893 - 1943, угостител 50
2549 Рубис Аврам Рикула, 1896- 1943, домаќинка 47
2550 Рубис Аврам Салватор, 1921 - 1943, ученик 22
2551 Рубис Аврам Бела, 1923 - 1943, кројачка 20
2552 Рубис Елијао Меркадо, 1865 - 1943, угостител 78
2553 Рубис Израел Алегра, 1920 - 1943, домаќинка 23
2554 Рубиса Израел Стреја, 1939 - 1943 4
2555 Рубиса Израел Естер, 1942 - 1943 1
2556 Рубиса Исак Израел, 1918 - 1943 25
2557 Рубиса Јаков Исак, 1896 - 1943 47
2558 Рубиса Исак Сунхула, 1906 - 1943, домаќинка 37
2559 Рубиса Исак Лиза, 1925 - 1943, кројачка 18
2560 Рубиса Лијао Јуда, 1880 - 1943, носач 63
2561 Рубиса Јуда Грација, 1894 - 1943, домаќинка 49
2562 Рубиса Јуда Рејна, 1925 - 1943, кројачка 18
2563 Рубиса Јуда Марика, 1927 - 1943, кројачка 16
2564 Рубиса Исак Пепо, 1924 - 1943 19
2565 Рубиса Пепо Роза, 1923 - 1943 20
2566 Русо А. Исак, 1916 - 1943, трговец 27
2567 Русо Исак Стреа, 1920 - 1943, домаќинка 23
2568 Русо Исак Сол, 1930 - 1943 13
2569 Русо Исак Рахамин, 1940 - 1943 3
2570 Русо Барух Исак, 1882 - 1943 61
2571 Русо Исак Цулија, 1897 - 1943, домаќинка 46
2572 Русо Исак Овација, 1925 - 1943 18
2573 Русо Исак Самуел, 1928 - 1943, ученик 15
2574 Русо Исак Леон, 1931 - 1943, ученик 12
2575 Русо Барух Јаков, 1902 - 1943, работник 41
2576 Русо Јаков Сарина, 1910 - 1943, домаќинка 33
2577 Русо Јаков Барух, 1929 - 1943, ученик 14
2578 Русо Јаков Паломба, 1933 - 1943, ученик 10
2579 Русо Јаков Јосиф, 1941 - 1943 2
2580 Русо Барух Султана, 1880 - 1943, домаќинка 63
2581 Русо Барух Лезер, 1896 - 1943, фризер 47
2582 Русо Лезер Рашел, 1901 - 1943, домаќинка 42
2583 Русо Лезер По.Лина, 1926 - 1943, кројачка 17
2584 Русо Лезер Јосиф, 1931 - 1943 12
2585 Сабани Мошон Рахамин, 1903 - 1943, службеник 40
2586 Сабани Рахамин Рашела, 1910 - 1943 33
2587 Садија Емануел Аврам, 1887 - 1943, работник 56
2588 Садија Аврам Ребека, 1894 - 1943, домаќинка 49
2589 Садија Аврам Сара, 1926 - 1943 17
2590 Садија Аврам Емануел, 1921 - 1943, ученик 22
2591 Садија Аврам Леон, 1923 - 1943, ученик 20
2592 Садија Аврам Саламон, 1934 - 1943, ученик 9
2593 Садија Мануел Јаков, 1858 - 1943 85
2594 Садија Јаков Лиа, 1868 - 1943 75
2595 Садија Јаков Мушон, 1897 - 1943 46
2596 Садија Мушон Диа, 1894 - 1943, домаќинка 49
2597 Садија Јаков Јосиф, 1891 - 1943 52
2598 Садија Јосиф Матилда, 1900 - 1943, домаќинка 43
2599 Садија Јосиф Јаков, 1920 - 1943, столар 23
2600 Садија Јосиф Лико, 1926 - 1943, ученик 17
2601 Садија Јосиф Моше, 1930 - 1943, ученик 13
2602 Садија Јосиф Верга, 1933 - 1943, ученичка 10
2603 Садија Јосиф Леа, 1937 - 1943 6
2604 Садија Јаков Мануел, 1895 - 1943 48
2605 Садија Мануел Рашел, 1900 - 1943, домаќинка 43
2606 Садија Мануел Рако, 1920 - 1943, кондураџија 23
2607 Садок Симон Ида, 1890 - 1943, домаќинка 53
2608 Садок Симон Видал , 1923 - 1943, трговски помошник 20
2609 Садок Јоханан Мордохај, 1891 - 1943, службеник 52
2610 Садок Мордохај Беа, 1897 - 1943, домаќинка 46
2611 Садок Мордохај Јоханан, 1924 - 1943, ученик 19
2612 Сајферт Хое Филип, 1877 - 1943, учител 66
2613 Сајферт Филип Ана, 1886 - 1943, домаќинка 57
2614 Сајферт Филип Розина, 1914 - 1943, Учи Телка 29
2615 Леви Хаим Регина, 1914 - 1943, учителка 29
2616 Сал Арон Симто, 1888 - 1943, продавач 55
2617 Сал Симто Дудун, 1902 - 1943, домаќинка 41
2618 Сал Симто Арон, 1942 - 1943 1
2619 Менахем Венцион Перла, 1925 - 1943, продавачка 18
2620 Салтиел Моис Аврам, 1908 - 1943 35
2621 Салтиел Аврам Рашел, 1912 - 1943, кројачка 31
2622 Салтиел Аврам Мирјам, 1936 - 1943 7
2623 Салтиел Аврам Моис, 1877 - 1943, трговец 66
2624 Салтиел Моис Луна, 1915 - 1943, кројачка 28
2625 Салтиел Исак, 1870- 1943, трговец 73
2626 Салтиел Матилда, 1880 - 1943, домаќинка 63
2627 Салтиел Моше Јаков, 1900 - 1943 43
2628 Салтиел Јаков Оро, 1906 - 1943, домаќинка 37
2629 Салтиел Јаков Регина, 1962 - 1943, кројачка /
2630 Салтиел Јаков Амбатија, 1930 - 1943 13
2631 Салтиел Јаков Синтов, 1933 - 1943 10
2632 Салтиел Ј. Мориц, 1910 - 1943, работник 33
2633 Салтиел Мориц Сара, 1915 - 1943, домаќинка 28
2634 Салтиел Мориц Матилда, 1939 - 1943 4
2635 Салтиел Мориц Дона, 1941 - 1943 2
2636 Салтиел Салвадор, 1892 - 1943, трговец 51
2637 Салтиел Дона, 1898 - 1943, домаќинка 45
2638 Салтино Барух Паломба, 1881 - 1943, домаќинка 62
2639 Салтино Барух Пепо, 1906 - 1943, трговец 37
2640 Салтино Барух Хаим, 1909 - 1943 34
2641 Салтино Барух Леон, 1913 - 1943 30
2642 Сапорта Менахем Аврам, 1895 - 1943 48
2643 Салорта Аврам Дудун, 1897 - 1943, домаќинка 46
2644 Сапорта Менахем Исак, 1892 - 1943, кројач 51
2645 Салорта Исак Рејна, 1907 - 1943, кројачка 36
2646 Саnорта Исак Менахем, 1931 - 1943, ученик 12
2647 Салорта Исак Естер, 1935 - 1943, ученичка 8
2648 Сапорта Меркадо Јаков, 1886 - 1943 57
2649 Сапорта Јаков Бикторија, 1886 - 1943, домаќинка 57
2650 Сапорта Јаков Видал, 1917 - 1943, учител 26
2651 Сапорта Јаков Моис, 1920 - 1943. студент 23
2652 Сапорта Јаков Мирјам, 1922 - 1943, кројачка 21
2653 Сапорта Јаков Исак, 1925 - 1943, Електро механичар 18
2654 Сапорта Присјадо Јосеф, 1903 - 1943, трговец 40
2655 Салорта Јосеф Естер, 1905 - 1943, домаќинка 38
2656 Сапорта Меркадо Менахем, 1878 - 1943, трговец 65
2657 Саnорта Менахем Рашел, 1895 - 1943, домаќинка 48
2658 Сапорта Менахем Хаим, 1920 - 1943, електричар 23
2659 Сапорта Менахем Барух, 1922 - 1943, трговец 21
2660 Салорта Менахем Мирјам, 1925 - 1943, кројачка 18
2661 Сапорта Менахем Естер, 1927 - 1943, кројачка 16
2662 Сапорта Присјадо Паломба, 1880 - 1943, домаќинка 63
2663 Сапорта Хаим Хаим, 1922 - 1943, кројач 21
2664 Салорта Хаим Лора, 1923 - 1943, кројачка 20
2665 Сарфати Јосиф Давид, 1879 - 1943, службеник 64
2666 Сарфати Давид Рикета , 1894 - 1943, домаќинка 49
2667 Сарфати Давид Јосиф, 1921 - 1943 22
2668 Сарфати Давид Исак, 1924 - 1943 19
2669 Сарфати Јосиф Исак, 1894 - 1943, трговски помошник 49
2670 Сарфати Исак Лиза, 1909 - 1943, домаќинка 34
2671 Сарфати Исак Јосиф, 1942 - 1943 1
2672 Сарфати Аврам Кутиел, 1882 - 1943, кројач 61
2673 Сарфати Кутиел Сулха, 1890 - 1943, домаќинка 53
2674 Сарфати Кутиел Виктор, 1920 - 1943, кројач 23
2675 Сарфати Кутиел Сол , 1931 - 1943, ученичка 12
2676 Сарфати Кутиел Моис, 1914 - 1943, кројач 29
2677 Сарфати Моис Естер, 1917 - 1943, кројач 26
2678 Сарфати Моис Кутиел, 1942 - 1943 1
2679 Сарфати Мушон Менахем, 1912 - 1943, службеник 31
2680 Сарфати Менахем Стела, 1921 - 1943, домаќинка 22
2681 Сарфати Менахем Моша, 1942 - 1943 1
2682 Сарфати Менахем Мордохај, 1883 - 1943 60
2683 Сарфати Мордохај Буен.А, 1890 - 1943, домаќинка 53
2684 Сарфати Мордохај Менахем, 1930 - 1943, ученик 13
2685 Сарфати Мордохај Сабетај, 1932 - 1943, ученик 11
2686 Сарфати Менахем Мушон, 1872 - 1943, кројач 71
2687 Сарфати Мушон Клара, 1878 - 1943, домаќинка 65
2688 Сарфати Мушон Ана, 1917 - 1943 26
2689 Сарфати Мушон Рашела, 1920 - 1943 23
2690 Сарфати Мушон Регина, 1924 - 1943 19
2691 Сарфати Исак Саломон, 1882 - 1943, кафеџија 61
2692 Сарфати Саломон Сол, 1908 - 1943, домаќинка 35
2693 Сарфати Саломон Јаков, 1924 - 1943, келнер 19
2694 Сарфати Саломон Исак, 1931 - 1943 12
2695 Сарфати Сал Амон Леон, 1933 - 1943 10
2696 Сарфати Јосиф Саломон, 1877 - 1943, пензионер 66
2697 Сарфати Саломон Паулина, 1902 - 1943, домаќинка 41
2698 Сарфати Саломон Душан, 1927 - 1943, ученик 16
2699 Сарфати Саломон Мирјам, 1929 - 1943, ученичка 14
2700 Сасиб Моше Натан, 1871 - 1943, трговец 72
2701 Сасон Натан Леа, 1887 - 1943, домаќинка 56
2702 Барух Јосиф Ана, 1913 - 1943, домаќинка 30
2703 Сасон Бохор Аврам, 1918 - 1943 25
2704 Сасон Аврам Луча, 1920 - 1943, домаќинка 23
2705 Сасон Аврам Саламон, 1912 - 1943 31
2706 Сасон Моше Аврам, 1880 - 1943 63
2707 Сасон Аврам Дона, 1887 - 1943, домаќинка 56
2708 Сасон Аврам Моис, 1918 - 1943, трговец 25
2709 Сасон Аврам Јосиф, 1922 - 1943, трговец 21
2710 Сасон Јосиф Бахар, 1883 - 1943 60
2711 Сасон Јосиф Оро, 1898 - 1943, домаќинка 45
2712 Сасон Јосиф Јосиф, 1926 - 1943 17
2713 Сасон Јосиф Мирјам, 1928 - 1943 15
2714 Сасон Натан Давид, 1911 - 1943, цинкограф 32
2715 Сасон Конорте Дарио, 1908 - 1943, трговец 35
2716 Коен Аврам Морис, 1905 - 1943, трговец 38
2717 Коен Морис Рашел, 1918 - 1943, домаќинка 25
2718 Рубен Менахем Алберт, 1925 - 1943, ученик 18
2719 Сасон Моше Исак, 1869 - 1943, службеник 74
2720 Сасон Исак Рашела, ? - 1943, домаќинка /
2721 Сасон Исак Моис, 1921 - 1943 22
2722 Сасон Исак Несима, 1923 - 1943 20
2723 Сасон Исак Дудуна, ? - 1943 /
2724 Сасон Исак Вида, 1922 - 1943 21
2725 Албахари Аврам Алегри , 1910 - 1943, домаќинка 33
2726 Сасон Моше Јаков, 1880 - 1943 63
2727 Сасон Јаков Естер, 1885 - 1943, домаќинка 58
2728 Сасон Јаков Рашел , 1923 - 1943 20
2729 Сасон Натан Јосиф, 1907 - 1943, трговски помошник 36
2730 Сасон Јосиф Сара, 1910 - 1943 33
2731 Сасон Јосиф Таке, 1938 - 1943 5
2732 Сасон Конорте Моис, 1906 - 1943, трговец 37
2733 Сасон Моис Лили, 1912 - 1943, домаќинка 31
2734 Сасон Конорте Џамила, 1877 - 1943, домаќинка 66
2735 Сасон Натан Моис, 1901 - 1943, трговец 42
2736 Сасон Моис Џоја, 1905 - 1943, домаќинка 38
2737 Сасон Моис Натан, 1936 - 1943 7
2738 Сасон Бењамин Рахамин, 1896 - 1943 47
2739 Сасон Рахамин Сара, 1896 - 1943, домаќинка 47
2740 Сасон Лијаче Регина, 1897 - 1943, домаќинка 46
2741 Сасон Лијаче Моис, 1926 - 1943, ученик 17
2742 Сасон Лијаче Хана, 1928 - 1943, ученичка 15
2743 Сасон Лијаче Стела, 1930 - 1943, ученичка 13
2744 Сасон Лијаче Јосиф, 1932 - 1943, ученик 11
2745 Сасон Моше Саламон, 1881 - 1943, трговец 62
2746 Сасон Саламон Синхула, 1891 - 1943, домаќинка 52
2747 Сасон Саломон Рашела, 1920 - 1943, домаќинка 23
2748 Сасон Саломон Ребека, 1924 - 1943, кројачка 19
2749 Сасон Хаим Фермода, 1896 - 1943, домаќинка 47
2750 Сасон Хаим Бела, 1914 - 1943 29
2751 Сасон Хаим Бењамин, 1916 - 1943, службеник 27
2752 Сасон Хаим Дона, 1920 - 1943, кројачка 23
2753 Сасон Хаим Оро, 1921 - 1943, кројачка 22
2754 Сасон Натан Џоја, 1919 - 1943, кројачка 24
2755 Сахарија Давид Биши, 1887 - 1943, банковен службеник 56
2756 Сахарија Виши Винка, 1901 - 1943, кројачка 42
2757 Сахарија Виши Нора, 1929 - 1943, ученичка 14
2758 Сахарија Виши Давид, 1934 - 1943, ученик 9
2759 Сероро Јосиф Габриел, 1869 - 1943, трговец 74
2760 Сероро Габриел Сунхула, 1893 - 1943, домаќинка 50
2761 Сероро Габриел Грација, 1920 - 1943 23
2762 Сероро Габриел Естерина, 1922 - 1943 21
2763 Сероро Габриел Дози, 1924 - 1943, ученичка 19
2764 Сероро Габриел Леа, 1926 - 1943, ученичка 17
2765 Сереро Габриел Јосиф, 1906 - 1943, трговец 37
2766 Сереро Јосиф Сол, 1911 - 1943, домаќинка 32
2767 Сереро Јосиф Грација, 1939 - 1943 4
2768 Сидес Јаков Даниел, 1879 - 1943 64
2769 Сидес Даниел Сара, 1897 - 1943, домаќинка 46
2770 Сидес Даниел Јаков , 1920 - 1943, кондураџија 23
2771 Сидес Даниел Рема, 1923 - 1943, кројачка 20
2772 Сидес Даниел Моис, 1926 - 1943 17
2773 Сидес Емануел Менахем, 1891 - 1943, службеник 52
2774 Сидес Менахем Рашела, 1909 - 1943, домаќинка 34
2775 Сидес Менахем Емануел, 1934 - 1943 9
2776 Сидес Емануел Сунхула, 1940 - 1943 3
2777 Сидес Мишел Саломон, 1912 - 1943 31
2778 Сидес Саломон Перла, 1922 - 1943 21
2779 Симон Ешуа Алегра, 1890 - 1943, домаќинка 53
2780 Симон Ешуа Викторија, 1921 - 1943 22
2781 Сион Исак Аврам, 1903 - 1943 40
2782 Сион Аврам Алегра, 1909 - 1943, домаќинка 34
2783 Сион Аврам Жак, 1932 - 1943 11
2784 Сион Аврам Мордохај, 1938 - 1943 5
2785 Сион Менахем Аврам, 1901 - 1943, работник 42
2786 Сион Аврам Луна, 1901 - 1943, работник 42
2787 Сион Аврам Хаим , 1932 - 1943, ученик 11
2788 Сион Аврам Матилда, 1934 - 1943, ученичка 9
2789 Сион Аврам Хана, 1936 - 1943, ученичка 7
2790 Сион Аврам Мушон, 1938 - 1943 5
2791 Сидон Саломон Аврам, 1889 - 1943 54
2792 Сидон Аврам Дона, 1894 - 1943, домаќинка 49
2793 Сидон Аврам Саломон, 1922 - 1943 21
2794 Сидон Аврам Грација, 1923 - 1943, кројачка 20
2795 Сидон Аврам Алегри, 1925 - 1943, кројачка 18
2796 Сион Јосиф Алберт, 1916 - 1943 27
2797 Сион Алберт Естер, 1922 - 1943, домаќинка 21
2798 Сион Алберт Матилда, 1942 - 1943 1
2799 Сион Јуда Алберт, 1910 - 1943, трговски помошник 33
2800 Сион Јуда Рашел, 1864 - 1943, домаќинка 79
2801 Сион Шимон Алберт, 1916 - 1943, службеник 27
2802 Сион Алберт Викторија, 1917 - 1943, домаќинка 26
2803 Сион Алберт Шимон, 1914 - 1943 29
2804 Сион Самуел Алегра, 1913 - 1943 30
2805 Сион Самуел Рашел, 1934 - 1943 9
2806 Сион Самуел Бити, 1939 - 1943 4
2807 Сион Меркадо Барух, 1879 - 1943, работник 64
2808 Сион Барух Дудун, 1897 - 1943, домаќинка 46
2809 Сион Барух Џоја, 1919 - 1943, домаќинка 24
2810 Сион Барух Аврам, 1924 - 1943, кројач 19
2811 Сион Барух Моушон, 1926 - 1943, работник 17
2812 Сион А. Бенцион, 1913 - 1943, кројач 30
2813 Сион Бенцион Матилда, 1914 - 1943 29
2814 Сион Бенцион Алберт, 1938 - 1943 5
2815 Сион Јосиф Булиса, 1880 - 1943, домаќинка 63
2816 Сион Јосиф Барух, 1920 - 1943, готвачка 23
2817 Сион Барух Алегра, 1925 - 1943, домаќинка 18
2818 Сион Барух Исак, 1918 - 1943, кондураџија 25
2819 Сион Исак Саpa, 1924 - 1943, кројачка 19
2820 Сион Аврам Гедаља, 1908 - 1943, трговец 35
2821 Сион Гедаља Естерина, 1913 - 1943, домаќинка 30
2822 Сион Гедаља Мирјам, 1930 - 1943, ученичка 13
2823 Сион Гедаља Естерина, 1934 - 1943, ученичка 9
2824 Сион Гедаља Матика, 1940 - 1943 3
2825 Сион Јуда Давид, 1918 - 1943 25
2826 Сион Давид Ребека, 1918 - 1943 25
2827 Сион Хаим Давид, 1904 - 1943, работник 39
2828 Сион Давид Рикула, 1912 - 1943, домаќинка 31
2829 Сион Давид Естер, 1933 - 1943 10
2830 Сион Давид Хаим, 1934 - 1943 9
2831 Сион Хаим Дудум, 1861 - 1943 82
2832 Сион Јосиф Естер, 1852 - 1943 91
2833 Сион Јосиф Исак, 1888 - 1943, лимар 55
2834 Сион Исак Естер, 1894 - 1943, домаќинка 49
2835 Сион Исак Аврам, 1921 - 1943, работник 22
2836 Сион Исак Давид, 1924 - 1943. работник 19
2837 Сион Исак Леон, 1929 - 1943, ученик 14
2838 Сион Јосиф Исак, 1883 - 1943, трговец со крзна 60
2839 Сион Исак Буена, 1894 - 1943, домаќинка 49
2840 Сион Исак Рашела, 1919 - 1943 24
2841 Сион Исак Саломон, 1925 - 1943 18
2842 Сион Исак Луна, 1928 - 1943 15
2843 Сион Габриел Јаков, 1887 - 1943, трговец со крзна 56
2844 Сион Јаков Естерина, 1881 - 1943, кројачка 62
2845 Сион Јаков Алберт, 1918 - 1943, кројач 25
2846 Сион Јаков Ерна, 1921 - 1943, кројачка 22
2847 Сион Јаков Јосиф, 1925 - 1943, ученик 18
2848 Сион Аврам Јосеф, 1912 - 1943, трговец 31
2849 Сион Јосеф Рашела, 1912 - 1943, домаќинка 31
2850 Сион Јосеф Лида, 1942 - 1943 1
2851 Сион Исак Јосиф, - 1943, трговец /
2852 Сион Исак Ида, 1914 - 1943, домаќинка 29
2853 Сион Јосиф Грација, ? - 1943 /
2854 Сион Јуда Јосиф, 1919 - 1943, работник 24
2855 Сион Јосиф Адела, 1921 - 1943, домаќинка 22
2856 Сион Саломон Јосиф, 1909 - 1943, трговец 34
2857 Сион Јосиф Ребека, 1911 - 1943, домаќинка 32
2858 Сион Јосиф Сара, 1930 - 1943, ученичка 13
2859 Сион Јосиф Саломон, 1936 - 1943 7
2860 Сион Давид Јуда, 1890 - 1943 53
2861 Сион Јуда Бинута, 1893 - 1943, домаќинка 50
2862 Сион Јуда Алберт, 1920 - 1943 23
2863 Сион Гавриел Леон, 1923 - 1943 20
2864 Сион Леон Ана, 1921 - 1943 22
2865 Сион Јосиф Матилда, 1894 - 1943, домаќинка 49
2866 Сион А. Јосиф, 1889 - 1943, трговец 54
2867 Сион Јосиф Јуда, 1922 - 1943 21
2868 Алкалај Јосиф Оро, 1920 - 1943 23
2869 Сион Моше Менахем, 1905 - 1943, трговски помошник 38
2870 Сион Менахем Фрида, 1911 - 1943, домаќинка 32
2871 Сион Менахем Моше, 1941 - 1943 2
2872 Сион Јуда Моис, 1904 - 1943 39
2873 Сион Моис Сарика, 1912 - 1943, домаќинка 31
2874 Сион Моис Султана, 1939 - 1943 4
2875 Сион Саломон Моис, 1911 - 1943, трговец 32
2876 Сион Моис Стела, 1919 - 1943, домаќинка 24
2877 Сион Моис Лаломон, 1937 - 1943, домаќинка 6
2878 Сион Меркадо Саломон, 1869 - 1943 74
2879 Сион Саломон Сара, 1873 - 1943 70
2880 Сион Саломон Јосиф, 1909 - 1943, трговец 34
2881 Сион Јосиф Ребека, 1911 - 1943, домаќинка 32
2882 Сион Јосиф Сара, 1930 - 1943, ученичка 13
2883 Сион Јосиф Саломон, 1936 - 1943 7
2884 Сион Јосиф Саломон, 1882 - 1943 61
2885 Сион Саломон Мазалто, 1891 - 1943, домаќинка 52
2886 Сион Аврам Пепо, 1915 - 1943, кројач 28
2887 Сион Соломон Перла, 1926 - 1943, кројачка 17
2888 Сион Пепо Перла, 1917 - 1943, домаќинка 26
2889 Сион Исак Самуел, 1919 - 1943, службеник 24
2890 Сион Самуел Вентура, 1922 - 1943, домаќинка 21
2891 Сион Самуел Исак, 1941 - 1943 2
2892 Сион Исак Перла, 1888 - 1943, домаќинка 55
2893 Сион Исак Ана, 1919 - 1943, кројачка 24
2894 Сион Хаим Самуел, 1890 - 1943, приватен службеник 53
2895 Сион Самуел Сеја, 1905 - 1943, домаќинка 38
2896 Сион Самуел Вили, 1933 - 1943, ученик 10
2897 Сион Давид Хаим, 1880 - 1943, работник 63
2898 Сион Хаим Давид, 1918 - 1943, помошник 25
2899 Сион Хаим Матилда, 1918 - 1943, кројачка 25
2900 Сион Хаим Вида, 1925 - 1943, кројачка 18
2901 Сион Хаим Бела, 1928 - 1943, кројачка 15
2902 Сион Хаим Алберт, 1930 - 1943, ученик 13
2903 Сион Давид Хаим, 1909 - 1943, работник 34
2904 Сион Хаим Бела, 1917 - 1943 26
2905 Сион Xaим Давид, 1942 - 1943 1
2906 Сион Јаков Хенри, 1914 - 1943, трговец 29
2907 Сион Хенри Амбатија, 1923 - 1943, кројачка 20
2908 Сион Хенри Јаков, 1942 - 1943 1
2909 Сирес Саломон Мито, 1880 - 1943 63
2910 Сирес Мито Дудун, 1890 - 1943 53
2911 Сирес Мито Леон, 1922 - 1943 21
2912 Струна Јосиф Алберт, 1900 - 1943, службеник 43
2913 Струна Алберт Сарина, 1908 - 1943, домаќинка 35
2914 Струна Јосиф Саломон, 1878 - 1943, трговец 65
2915 Струна Саломон Оро, 1898 - 1943, домаќинка 45
2916 Струна Саломон Џоја, 1924 - 1943 19
2917 Струна Саломон Јосиф, 1928 - 1943, ученик 15
2918 Струна Јосиф Синтов, 1890 - 1943, трговец 53
2919 Струнса Синтов Леонора, 1898 - 1943, домаќинка 45
2920 Струнса Синтов Јосиф, 1924 - 1943, ученик 19
2921 Струнска Синтов Сара, 1930 - 1943, ученичка 13
2922 Суви Емануел Арон, 1914 - 1943, трговец 29
2923 Талви Леон Давид, 1899 - 1943, трговец 44
2924 Талви Давид Естер, 1900 - 1943, домаќинка 43
2925 Талви Давид Леон, 1924 - 1943 19
2926 Талви Давид Рејна, 1925 - 1943 18
2927 Талви Давид Доли, 1928 - 1943 15
2928 Албохер Јосиф Израел, 1883 - 1943 60
2929 Талви Хаим Исак, 1882 - 1943, трговец 61
2930 Талви Исак Сарина, 1892 - 1943, домаќинка 51
2931 Талви Хаим Сал, 1907 - 1943 36
2932 Талви Сал Мими, 1920 - 1943, домаќинка 23
2933 Талви Сал Рејна, 1942 - 1943 1
2934 Талви Давид Јаков, 1884 - 1943, трговец 59
2935 Талви Јаков Рашел, 1887 - 1943, домаќинка 56
2936 Талви Давид Јасиф, 1896 - 1943, трговец 47
2937 Талви Јосиф Ленка, 1911 - 1943, домаќинка 32
2938 Талви Јосиф Давид, 1942 - 1943 1
2939 Талви Јаков Саламон, 1905 - 1943, кондураџија 38
2940 Талви Саламон Дудун, 1910 - 1943, кројачка 33
2941 Талви Саламон Мирјам, 1934 - 1943, ученичка 9
2942 Талви Саламон Сара, 1938 - 1943 5
2943 Талви Моше Саламон, 1877 - 1943, трговец 66
2944 Талви Саламон Паломба , 1877 - 1943, домаќинка 66
2945 Талви Саламон Матилда, 1921 - 1943 22
2946 Талви Саламон Естер, 1922 - 1943 21
2947 Талви Саламон Рејна, 1930 - 1943, ученичка 13
2948 Талви Саламон Давид, 1904 - 1943, трговец 39
2949 Талви Давид Лора, 1914 - 1943, домаќинка 29
2950 Талви Давид Моше, 1934 - 1943, ученик 9
2951 Талви Давид Паломба, 1937 - 1943 6
2952 Талви Хаим Саламон, 1882 - 1943, набавувач 61
2953 Талви Саламон Оро, 1895 - 1943, домаќинка 48
2954 Талви Саломон Хави, 1907 - 1943, помошник 36
2955 Талви Хави Буена, 1912 - 1943, домаќинка 31
2956 Талви Хави Саломон, 1941 - 1943 2
2957 Талви Хави Саломон, 1866 - 1943, трговец 77
2958 Талви Саломон Самуел, 1915 - 1943, помошник 28
2959 Терни Израел Саломон, 1901 - 1943, Професор 42
2960 Терни Саломон Фрида, 1904 - 1943, домаќинка 39
2961 Русо Јаков Матилда, 1860 - 1943, домаќинка 83
2962 Русо Јаков Моси, 1906 - 1943, службеник 37
2963 Теста Мордохај Аврам, 1910 - 1943, трговски помошник 33
2964 Теста Аврам Хана, 1916 - 1943, домаќинка 27
2965 Теста Мордохај Клара, 1876 - 1943, домаќинка 67
2966 Теста Сабас Дарио, 1912 - 1943, работник 31
2967 Доса Јосиф Менахем, 1898 - 1943, трговец со зеленчук 45
2968 Доса Менахем Вида, 1918 - 1943, домаќинка 25
2969 Доса Менахем Јосиф, 1930 - 1943 13
2970 Доса Менахем Шори, 1936 - 1943 7
2971 Доса Менахем Оро, 1939 - 1943 4
2972 Теста Кухмел Луна, 1921 - 1943, готвачка 22
2973 Теста Мордохај Моис, 1904 - 1943, трговец 39
2974 Теста Моис Стреја, 1908 - 1943, домаќинка 35
2975 Теста Мордохај Рафаел, 1908 - 1943, трговец 35
2976 Теста Рафаел Хана, 1912 - 1943, домаќинка 31
2977 Теста Рафаел Мери, 1937 - 1943 6
2978 Теста Рафаел Мордохај, 1942, - 1943 1
2979 Теста Абисај Тодорос, 1914 - 1943, работник 29
2980 Теста Тодорос Рашел, 1918 - 1943 25
2981 Теста Нисим Хаим, 1872 - 1943, трговец 71
2982 Теста Хаим Лела, 1886 - 1943, домаќинка 57
2983 Теста Хаим Нисим, 1925 - 1943 18
2984 Теста Абисај Хана, 1889 - 1943 54
2985 Теста Ависај Јак, 1920 - 1943, електричар 23
2986 Теста Ависај Луна, 1926 - 1943 17
2987 Тиано Менахем Исак, 1896 - 1943 47
2988 Тиано Исак Сара, 1908 - 1943, домаќинка 35
2989 Коен Моис Буена, 1907 - 1943 36
2990 Коен Моис Бени, 1932 - 1943 11
2991 Коен Моис Вида, 1934 - 1943 9
2992 Коен Рахамин Вида, 1883 - 1943, домаќинка 60
2993 Тијано Даниел Овадија, 1876 - 1943, трговец 67
2994 Тијано Овадија Ишуа, 1909 - 1943 34
2995 Тоби Хаим Езра, 1877 - 1943, работник 66
2996 Тови Езра Алегра, 1887 - 1943, домаќинка 56
2997 Тови Езра Хаим, 1911 - 1943, трговец 32
2998 Тови Езра Рене, 1916 - 1943, кројачка 27
2999 Тоделано Мишел Алберт, 1911 - 1943 32
3000 Тоделано Алберт Матилда, 1906 - 1943 37
3001 Тоделано Алберт Исак, 1936 - 1943 7
3002 Тоделано Алберт Леа, 1942 - 1943 1
3003 Тоделано Исак Давид, 1905 - 1943, кројач 38
3004 Тоделано Давид Бикторија, 1904 - 1943, кројачка 39
3005 Тоделано Давид Естер, 1875 - 1943, домаќинка 68
3006 Тоделано Исак Мајер, 1913 - 1943, кројач 30
3007 Тоделано Јуда Сол, 1906 - 1943, кројачка 37
3008 Тоделано Јуда Дсак, 1928 - 1943, ученик 15
3009 Тоделано Јуда Стела, 1931 - 1943, ученичка 12
3010 Тоделано Јуда Јаков, 1934 - 1943, ученик 9
3011 Тоделано Мазлих Јахиел, 1911 - 1943 32
3012 Тоделано Јахјел Бикторија, 1915 - 1943 28
3013 Тоделапо Јахиел Матилда, 1936 - 1943 7
3014 Тоделано Јахиел Марсел, 1941 - 1943 2
3015 Тоделано Бохор Мико, 1887 - 1943, работник 56
3016 Тоделано Мико Дано, 1929 - 1943, ученик 14
3017 Тоделано Јосиф Моис, 1898 - 1943, кројач 45
3018 Тоделано Моис Дона, 1900 - 1943, домаќинка 43
3019 Тоделано Моис Буека, 1921 - 1943 22
3020 Тоделано Моис Јосиф, 1923 - 1943, кројач 20
3021 Тоделано Моис Симба, 1931 - 1943 12
3022 Тоделано Моис Оро, 1937 - 1943 6
3023 Тоделано Реџина, 1928 - 1943 15
3024 Туви Аврам Маир, 1907 - 1943, трговец 36
3025 Туви Маир Ребека, 1909 - 1943, домаќинка 34
3026 Туви Маир Аврам, 1940 - 1943 3
3027 Туви Саламон Хаим, 1902 - 1943, службеник 41
3028 Туви Хаим Мари, 1911 - 1943, домаќинка 32
3029 Туви Хаим Леа, 1942 - 1943 1
3030 Фараџи Рахамин Моис, 1881 - 1943, трговец 62
3031 Фараџи Моис Сунхула, 1888 - 1943, домаќинка 55
3032 Фараџи Моис Хенри, 1910 - 1943, книговезец 33
3033 Фараџи Хенри Рашел, 1920 - 1943, кројачка 23
3034 Фараџи Моис Жак, 1916 - 1943, кројач 27
3035 Фараџи Жак Рита, 1915 - 1943 28
3036 Фараџи Моис Мешулам. 1921 - 1943 22
3037 Фараџи Мешулам Рашел, 1919 - 1943 24
3038 Фараџи Моис Естер, 1927 - 1943 16
3039 Фараџи Моис Ребека, 1929 - 1943 14
3040 Фараџи Моис Видал, 1929 - 1943 14
3041 Финци Давид Јосиф, 1895 - 1943, службеник 48
3042 Финци Јосиф Мила, 1899 - 1943, домаќинка 44
3043 Финци Јосиф Давид, 1931 - 1943, ученик 12
3044 Флорентин Јаков Аврам, 1887 - 1943, трговец 56
3045 Флорентин Аврам Хана, 1900 - 1943, домаќинка 43
3046 Флорентин Аврам Јаков, 1913 - 1943, ученик 30
3047 Флорентин Аврам Грација, 1927 - 1943, ученик 16
3048 Франко Moшe Аврам, 1879 - 1943, трговец 64
3049 Франко Аврам Сол, 1885 - 1943, домаќинка 58
3050 Франко Аврам Хана, 1908 - 1943 35
3051 Франко Аврам Џоја, 1910 - 1943 33
3052 Франко Аврам Моше, 1913 - 1943 30
3053 Франко Аврам Леа, 1916 - 1943, ученичка 27
3054 Франко Аврам Јаков, 1918 - 1943, трговец 25
3055 Франко Аврам Алегра, 1923 - 1943, кројачка 20
3056 Франко Аврам Соломон, 1929 - 1943, ученик во стопанство 14
3057 Франко Лисо Давид, 1906 - 1943 37
3058 Франко Лисо Матилда, 1908 - 1943, домаќинка 35
3059 Франко Давид Лисо, 1908 - 1943 35
3060 Франко Челебон Јуда, 1870 - 1943, кондураџија 73
3061 Франко Јуда Хана, 1870 - 1943 73
3062 Франко Јуда Виктор, 1918 - 1943, механичар 25
3063 Франко Јуда Мордохај, 1921 - 1943, механичар 22
3064 Франко Јуда Рахамин, 1923 - 1943, механичар 20
3065 Франко Јуда Естер, 1926 - 1943 17
3066 Франко Јуда Мазал, 1931 - 1943 12
3067 Франко Јуда Леон, 1911 - 1943 32
3068 Франко Леон Рашел, 1914 - 1943, домаќинка 29
3069 Франко Леон Лијао, 1939 - 1943 4
3070 Франко Јуда Маир, 1914 - 1943, кондураџија 29
3071 Франко Маир Елвира, 1919 - 1943 24
3072 Франко Маир Овадија, 1940 - 1943 3
3073 Франко Маир Хана, 1941 - 1943 2
3074 Франко Јосиф Моис, 1912 - 1943, помошник 31
3075 Франко Моис Стела, 1922 - 1943 21
3076 Франко Моис Сарина. 1941 - 1943 2
3077 Франко Челебон Челебон, 1911 - 1943, работник 32
3078 Франко Челебон Рашела, 1914 - 1943 29
3079 Франко Челебон Леон, 1936 - 1943 7
3080 Франко Челебон Ана, 1942 - 1943 1
3081 Франко Лијао Шинон, 1915 - 1943, кондураџија 28
3082 Франсес Моше Самуел, 1863 - 1943 80
3083 Франсес Самуел Рашел, 1869 - 1943 74
3084 Фрицканд Макс Олга, 1892 - 1943, домаќинка 51
3085 Фрицканд Макс Злата, 1931 - 1943, ученичка 12
3086 Фројнденфелд Алфред Сара, 1900 - 1943, домаќинка 43
3087 Фројнденфелд Алфред Јешуа, 1922 - 1943, ученик 21
3088 Нахмијас Јешуа Рејна, 1888 - 1943, домаќинка 55
3089 Хазан Хаим Естер, 1915 - 1943, домаќинка 28
3090 Хазан Хаим Јаков, 1939 - 1943 4
3091 Хазан Хаим Ребека, 1940 - 1943 3
3092 Хазан Јаков Рахел, 1879 - 1943 64
3093 Хазан Јуда Луна, 1922 - 1943, домаќинка 21
3094 Хазан Самуел Саломон, 1862 - 1943, трговец 81
3095 Хазан Моше Лија, 1876 - 1943, домаќинка 67
3096 Хазан Саломон Сара, 1925 - 1943, кројачка 18
3097 Хазан Саломон Самуел, 1916 - 1943, трговец 27
3098 Хазан Самуел Лиа, 1942 - 1943 1
3099 Хаим Јосиф Масалто, 1880 - 1943, домаќинка 63
3100 Хаим Јосиф Регина, 1920 - 1943, кројачка 23
3101 Хаим Јосиф Moшe, 1906 - 1943, трговец 37
3102 Хаим Моис Естер, 1908 - 1943, домаќинка 35
3103 Хаим Моис Регина, 1932 - 1943 11
3104 Хаим Моис Јосиф, 1938 - 1943 5
3105 Хаим Јосиф Самуел, 1898 - 1943, работник 45
3106 Хаим Самуел Сара, 1900 - 1943 43
3107 Xаим Самуел Рејна, 1927 - 1943 16
3108 Хаим Самуел Јосиф, 1928 - 1943, ученик 15
3109 Хајон Мошон Бланка, 1887 - 1943, домаќинка 56
3110 Хајон Мошон Естера, 1909 - 1943, домаќинка 34
3111 Ханан Јаков Саломон, 1920 - 1943, трговец 23
3112 Ханан Јаков Сунхула, 1875 - 1943, домаќинка 68
3113 Ханен Јаков Леон, 1923 - 1943, трговец 20
3114 Ханен Јаков Алегра, 1922 - 1943, домаќинка 21
3115 Ханен Јаков Моис, 1909 - 1943, службеник 34
3116 Ханен Моис Дијаманrа, 1917 - 1943, домаќинка 26
3117 Хаим Арон Ели, 1899 - 1943, кројач 44
3118 Хаим Ели Сара, 1895 - 1943 48
3119 Хаим Ели Арон, 1920 - 1943, Бојаџија 23
3120 Хаим Ели Аврам, 1920 - 1943, механичар 23
3121 Хаим Ели Зумбул, 1922 - 1943, кројачка 21
3122 Хаим Ели Луна, 192-8 - 1943 15
3123 Хаим Самуел Рашел, 1885 - 1943, домаќинка 58
3124 Хара Рудолф Шак, 1905 - 1943 38
3125 Хара Рудолф Нети, 1901 - 1943, домаќинка 42
3126 Адут Аврам Роза, 1880 - 1943 63
3127 Хасон Дан Аврам, 1903 - 1943, трговец 40
3128 Хасон Аврам Естерина, 1906 - 1943, домаќинка 37
3129 Хасон Аврам Самуел, 1929 - 1943, ученик 14
3130 Хасон Аврам Алис, 1931 - 1943, ученичка 12
3131 Хасон Аврам Сара, 1935 - 1943, ученичка 8
3132 Хасон Аврам Дан, 1937 - 1943 6
3133 Хасон Самуел Дан, 1873 - 1943, трговец 70
3134 Хасон Дан Стео 1865 - 1943, домаќинка 78
3135 Мешулај Елија, 1939 - 1943 4
3136 Хасон Перис Аврам, 1923 - 1943, трговец 20
3137 Хасон Перис Рашел, 1914 - 1943 29
3138 Хасон Перис Ребека, 1939 - 1943 4
3139 Хасон Перис Мирјам, 1941 - 1943 2
3140 Хасон Израел Бела, 1885 - 1943, домаќинка 58
3141 Хасон Израел Луизијана, 1911 - 1943, домаќинка 32
3142 Хасон Израел Моис, 1913 - 1943, студент 30
3143 Хасон Израел Аврам, 1920 - 1943, студент 23
3144 Хасон Саломон Грација, 1883 - 1943, домаќинка 60
3145 Хасон Саломон Мерси, 1918 - 1943, кондураџија 25
3146 Хасон Јешуа, Давид, 1929 - 1943, ученик 14
3147 Хасон Давид Жак, 1919 - 1943 24
3148 Хасон Шимаја Ида, 1886 - 1943, домаќинка 57
3149 Хасон Хаим Моис, 1881 - 1943 62
3150 Хасон Моис Клара, 1890 - 1943, домаќинка 53
3151 Хасон Моис Витал, 1912 - 1943, работодател 31
3152 Хасан Моис Берта, 1923 - 1943 20
3153 Хасон Мазлиах Овадија, 1906 - 1943 37
3154 Хасон Овадија Сол, 1913 - 1943 30
3155 Хасон Давид Паломба, 1888 - 1943, готвачка 55
3156 Хасон Давид Дука, 1923 - 1943, кројачка 20
3157 Хасон Јаков Перис, 1876 - 1943 67
3158 Хасон Перис Рикула, 1880 - 1943 63
3159 Хасон Бохор Сунхула, 1868 - 1943, домаќинка 75
3160 Хасон Дан Хаим, 1909 - 1943, техничар 34
3161 Хасон Хаим Регина, 1916 - 1943, домаќинка 27
3162 Хасон Јаков Хаим, 1912 - 1943, трговец 31
3163 Хиршел Александер Шалон, 1905 - 1943, железничар 38
3164 Хиршел Шалон Вида, 1905 - 1943 38
3165 Хирwел Шалон Регина, 1927 - 1943 16
3166 Хиршел Шaлoн Естер, 1931 - 1943 12
3167 Хиршлер Хајнрих Рихард, 1886 - 1943 57
3168 Хишлер Рихард Ида, 1886 - 1943 57
3169 Хишлер Рикард Олга, 1921 - 1943 22
3170 Хули Лезер Аврам, 1907 - 1943, кафеџија 36
3171 Хули Аврам Дудун, 1913 - 1943 30
3172 Хули Аврам Лезер, 1937 - 1943 6
3173 Хули Аврам Бинута, 1940 - 1943 3
3174 Хули Лезер Бинута, 1885 - 1943 58
3175 Хули Лезер Леон, 1914 - 1943, кафеџија 29
3176 Хули Лезер Јохан, 1920 - 1943 23
3177 Хули Лезер Исак, 1923 - 1943 20
3178 Хули Самуел Аврам, 1907 - 1943, трговец 36
3179 Хули Аврам Тамара, 1910 - 1943, домаќинка 33
3180 Хули Аврам Самуел, 1936 - 1943 7
3181 Хули Аврам Барух, 1896 - 1943 47
3182 Хули Барух Савина, 1906 - 1943, домаќинка 37
3183 Хули Барух Елиезер, 1931 - 1943, ученик 12
3184 Хули Барух Алберт, 1937 - 1943 6
3185 Хули Нисим Алегра, 1908 - 1943, домаќинка 35
3186 Хули Нисим Моше, 1934 - 1943 9
3187 Хули Нисим Султана, 1934 - 1943 9
3188 Хули Самуел Бинута, 1902 - 1943, домаќинка 41
3189 Хули Самуел Дарио, 1922 - 1943, работник 21
3190 Хули Самуел Моис, 1928 - 1943, работник 15
3191 Хули Мушон Дудун, 1886 - 1943, домаќинка 57
3192 Хули Мушон Мушон, 1926 - 1943 17
3193 Хули Самуел Нисим, 1906 - 1943, трговец 37
3194 Хули А. Сабетај, 1872 - 1943, трговец 71
3195 Хули Сабетај Рејна, 1889 - 1943, домаќинка 54
3196 Хули Сабетај Џоја, 1925 - 1943 18
3197 Хули Сабетај Исак, 1914 - 1943, молер 29
3198 Хули Сабетај Јосиф, 1918 - 1943, Фирмописец 25
3199 Хули Аврам Самуел, 1869 - 1943, трговец 74
3200 Хули Самуел Дурун, 1883 - 1943, домаќинка 60
3201 Хули Самуел Јак, 1912 - 1943, трговец 31
3202 Џераси Исак Јосиф, 1893 - 1943, механичар 50
3203 Џераси Јосиф Ребека, 1902 - 1943, домаќинка 41
3204 Џераси Јосиф Викторија, 1926 - 1943 17
3205 Џераси Јосиф Исак, ? - 1943 /
3206 Џераси Исак Саул, 1896 - 1943 47
3207 Џераси Саул Мери, 1902 - 1943, домаќинка 41
3208 Џераси Саул Исак, 1933 - 1943, ученик 10
3209 Џераси Исак Вентура, 1870 - 1943, домаќинка 73
3210 Џераси Исак Мануел, 1911 - 1943, службеник 32
3211 Џераси Исак Сунхула, 1904 - 1943, домаќинка 39
3212 Саломон Јаков Бела, 1896 - 1943, домаќинка 47
3213 Саломон Јаков Лили, 1925 - 1943, кројачка 18
3214 Саломон Јаков Саломон, 1928 - 1943 15
3215 Шаги Бела Андреа, 1917 - 1943, Ветеринар 26
3216 Шаги Андреа Бела, 1918 - 1943, домаќинка 25
3217 Шаги Маурус Бела, 1879 - 1943, Ветеринар 64
3218 Шаги Бела Елена, 1890 - 1943, домаќинка 53
3219 Шаги Бела Ѓорѓи, 1913 - 1943, студент 30
3220 Шајбер Мавро Хаим, 1905 - 1943, забен техничар 38
3221 Шајбер Хаим Ела, 1911 - 1943, домаќинка 32
3222 Шајбер Хаим Јосиф, 1927 - 1943, ученик 16
3223 Шам Мајер Јаков, 1904 - 1943, трговец 39
3224 Шам Јаков Рејна, 1906 - 1943, домаќинка 37
3225 Шам Јаков Мајер, 1924 - 1943 19
3226 Шам Менахем Маир, 1872 - 1943, работник 71
3227 Шам Маир Хама, 1882 - 1943 61
3228 Шам Маир Мишел, 1912 - 1943 31
3229 Шам Маир Сулома, 1917 - 1943 26
3230 Шам Маир Рикула, 1921 - 1943, кројачка 22
3231 Шам Маир Алегра, 1923 - 1943, кројачка 20
3232 Шам Менахем Хаим, 1882 - 1943, работник 61
3233 Шам Хаим Дона, 1894 - 1943, домаќинка 49
3234 Шам Хаим Алберт, 1921 - 1943, помошник 22
3235 Шам Хаим Мери, 1923 - 1943, ученичка 20
3236 Шам Хаим Самуел, 1925 - 1943, работник 18
3237 Шам Хаим Јаков, 1934 - 1943, ученик 9
3238 Шетови Исак Моше, 1892 - 1943, кафеџија 51
3239 Шетови Моше Вида, 1900 - 1943, домаќинка 43
3240 Шетови Моше Исак, 1922 - 1943, трговски помошник 21
3241 Шетови Моше Менч, 1924 - 1943, трговски помошник 19
3242 Шетови Моше Рахел, 1927 - 1943 16
3243 Медина Мордохај Грација, 1885 - 1943, домаќинка 58
3244 Шимон Јаков Алегра, 1891 - 1943, домаќинка 52
3245 Шимон Јаков Естер, 1925 - 1943, ученичка 18
3246 Шимoн Исак Матилда, 1909 - 1943, домаќинка 34
3247 Шимон Исак Давид, 1931 - 1943, ученик 12
3248 Шимон Исак Силва, 1936 - 1943, ученичка 7
3249 Мандил Бењамин Зумбула, 1877 - 1943, домаќинка 66
3250 Шимон Барух Мирјам, 1878 - 1943, домаќинка 65
3251 Шоан Исак Едина, 1913 - 1943, кројачка 30
3252 Шоан Исак Јаков, 1936 - 1943 7
3253 Штерн Елијас Бела, 1901 - 1943 42
3254 Штерн Бела Хермина, 1909 - 1943, домаќинка 34
3255 Штерн Бела Ида, 1931 - 1943 12
3256 Штерн Бела Јудит, 1935 - 1943 8
3257 Штерн Бела Иван, 1939 - 1943 4

Бројот на депортирани Евреи од Македонија[уреди | уреди извор]

За бројот на депортираните Евреи постојат различни податоци во бугарските официјални списоци. Постојат две групи оригинални списоци за македонските Евреи направени во самиот логор непосредно пред депортацијата; бугарски, според кој во логорот во Скопје се наоѓале 1702 семејства со 7056 членови, и германски, според кои во логорот се наоѓале 1828 семејства со 7162 членови – со основни податоци. Во тајното писмо од 18 март 1943 година од А. Вите, германски конзул во Скопје, испратено до Министерството за надворешни работи во Берлин, се наведува дека се иселени 7240 Евреи.[2]

Во извештајот на Германската легација во Софија до Главната царска управа за безбедност и работи за иселувањето на Евреите од Бугарија се наведува дека се иселени 7122 лица македонски Евреи.

Евреите од Егејска Македонија и од Тракија[уреди | уреди извор]

Заедно со Евреите од Вардарскиот дел на Македонија бугарските власти депортирале и Евреи од Тракија и од Егејска Македонија. Со ова вкупниот број на депортирани Евреи во логорите на смртта од бугарските власти во текот на Втората светска војна изнесува околу 11.400.[3][5][6]

Треблинка[уреди | уреди извор]

Концентрациониот логор Треблинка, местото каде се погубени сите македонски Евреи

Сите Евреи од Македонија биле депортирани во логорот Треблинка во Полска, каде што биле задушени во гасни комори. Од Треблинка не се вратил никој. Не останал ниту еден сведок да прераскаже за стравотиите на уништувањето на еврејското население од Македонија. Документите се единствените сведоци за докажувањето на судбината на Евреите во Македонија.[2]

Според проценките, во Треблинка се убиени околу 900.000 луѓе, од кои над 750.000 Евреи. Жртвите на холокаустот во тој логор, сместен 100 километри североисточно од Варшава, биле убивани во периодот од јули 1942 до октомври 1943 година.[22]

Последици[уреди | уреди извор]

Според Јеврејски алманах издаван од Сојузот на еврјските општини во Југославија веднаш по Втората светска војна во Македонија преостанале само 419 Евреи (во октомври 1945 година).[25] Нивниот број, до април 1947 година се зголемил на 534. Потоа, како резултат на иселување на голем дел од преостанатите Евреи од Македонија Израел во 1952 година регистрирани се само 82 припадници на еврејската заедница во Македонија.[25] Денес во Македонија живеат околу 200 Евреи. Скоро сите живеат во Скопје, но има едно семејство во Штип и еден Евреин во Битола.[7]

Современи ставови во Бугарија[уреди | уреди извор]

Во Бугарија се смета дека статусот на Тракија и Македонија одиграл главна улога за судбината на Евреите таму. Иако Тракија и Македонија се дел од Санстефанска Бугарија денес се смета дека овие провинции биле освоени од германските трупи, а потоа цивилната и воената власт ѝ била предадена на Бугарија. На овој начин, Бугарија се чувствувала зависна од Германија и се однесувала многу построго кон Евреите од овие области. Од друга страна, како резултат на влијанието на бугарската црква еврејското население во границите на Стара Бугарија не било депортирано.

На Стокхолскиот меѓународен форум за холокалустот (англиски: The Stockholm International Forum on the Holocaust) кој се одржал во Стокхолм во периодот од 26 - 28 јануари 2000 година, во извештајот презентиран од <nobr>Г. Адамсон</nobr> се вели дека во погледите на холокаустот биле „евидентни националистички тенденции посебно од делегатите од Бугарија, Латвија, Унгарија и Турција.“[26] Во извештајот потоа се продолжува со анализира и критика на говорите на делегатите од овие земји. Критиките во однос на бугарската делегација се однесуваат на саможртвата на Бугарија во отпорот против нацистите. Овие гледишта во голема мерка биле пренагласувни во говорите смета Адамсон, па дури и се претерувало во истакнувањрто на добротворниот карактер на бугарскиот народ во целина.[26] На оваа конференција бугарските делегати, исто така, лажно сведочеле дека депортацијата на Евреите во одредени области надвор од границите на предвоена Бугарија не биле извршени од страна на Бугари. Во истиот говор, спротивно на доказите, било истакнувано дека бугарскиот парламент едногласно се спротивставувал на антисемитизмот.[26]

Покрај сето ова, на истата конференција Петар Стојанов побарал признание за хуманоста на Бугарија.[16] Истата година, еврејската заедница во Македонија упатила апел за утврдување на вината на царот Борис во геноцидот над Евреите.[16]

Поранешниот претседател Петар Стојанов рекол дека прогон на Евреите, во последните 700 години, се вршел кога Бугарија била под странска власт (турската или византиската власт).[18]

Поранешниот бугарски претседател Жељу Желев ги рехабилитирал воените злосторници меѓу кои и Богдан Филов, премиерот на бугарската влада од годините на фашистичкиа Бугарија и другите околу него како на пример делегатот на Комесаријатот за еврејски прашања надлежен за Скопје, Иван Захариев кој раководел со собирањето на Евреите во Монополот во Скопје и нивната депортацијата кон Треблинка.[16][27]

Во 1996 година бугарските Евреи кои живеат во САД, во чест на Борис III и спасувањето на 50.000 бугарски Евреи, подигнале шума во Израел која е наречена Бугарска шума. Како дел од истата иницијатива биле подигнати и споменици на царот, на царицата Јоана, на Димитар Пешев, на достојниците на Бугарската црква и на други заслужни личности од тоа време.[28]

Како резултат на реакциите на Израелците со македонско потекло[27], откако биле преиспитани сознанијата за депортацијата на Евреите од Македонија, Тракија и Поморавјето со наредба на претседателот на Израел, Шимон Перес, сите споменици биле отстранети.[16][27][28]

На 13 февруари 2003 година со одлука на владата на Бугарија 10 март е прогласен за Ден на холокаустот и на жртвите на кривичните дела против човештвото.[29][30] Во Бугарија овој датум истовремено се слави и како Ден на спасување на 50.000 бугарски Евреи.[31]

Како реакција на отворањето на Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија во Скопје бугарскиот историчар Георги Марков го нарекол настанот „антибугарска кампања“.[32]

Признавање на вината од страна на претседател на Бугарија[уреди | уреди извор]

Георги Прванов

Во 2008 година Георги Прванов, претседател на Бугарија од 2002 година, при посетата на Израел ја признал вината за депортацијата на Евреите од Македонија, Тракија и Поморавјето во логорите на смртта. Прванов е прв бугарски државен функционер кој јавно ја признал вината на неговата земја за учество во систематското уништување на Евреите во Втората светска војна.[27][33][34] Во врска со ова во Ерусалим тој рекол:

„Додека оправдано се гордееме со направеното за да ги спасиме Евреите, не треба да заборавиме дека во исто време во Бугарија имало антисемитски режим и не треба да бегаме од одговорноста за судбината на повеќе од 11.000 Евреи кои биле депортирани од Тракија и Македонија во логорите на смртта.“[34]

и

„Ние преземаме историската одговорност за смртта на Евреите од Тракија и Македонија.“[34]

Оваа изјава д-р Нисим Јоша, водач на македонските Евреи во Израел, ја оценува како „голем успех и чекор напред“, но додава дека неговата организација би сакала Бугарија и официјално да се извини, како што тоа го направил претседателот Жак Ширак за депортација на 75.000 француски Евреи за време на војната.[27][34]

Еден израелски весник во врска со признанието во текст под наслов „Бугарија ја прифати вината за 11.000 жртви на холокаустот“ пишува дека нацистичка Германија му ги подарила овие територии на Бугарското Царство како знак на благодарност за неговата соработка.“ и дека „Бугарската полиција, која дејствувала под нацистички наредби, ги уапсила Евреите во анектираните територии и ги депортирала во Треблинка во 1943 година. Во исто време, Бугарската црква и политичките водачи спасиле 48.000 Евреи што живееле во Бугарија, иако нацистите побарале и тие да бидат депортирани.“[33]

Еврејската заедница од Македонија побарува од Бугарија околу 16,5 милиони долари отштета за имотот што бугарските фашисти го заплениле од Евреите.[17] Еврејската заедница од Македонија смета дека сево ова ќе помогне во постапката за обесштетување.[33]

По повод овој чекор на добра волја од бугарскиот претседател, Еврејската заедница во Македонија се надева дека на жртвите ќе им биде оддадена почит и пред скопскиот Монопол, каде што бил собирниот центар од кој биле транспортирани Евреите и дека ќе биде повлечена одлуката на бугарскиот Врховен суд од 1996 година за рехабилитација на директните виновници за холокаустот - тогашниот бугарски премиер Богдан Филов, министерот за внатрешни работи Габровски и уште 40 други злосторници осудени во 1945 година.[33]

Македонија во спомен на Евреите - жртви на холокаустот[уреди | уреди извор]

Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија во Скопје, кој по Израел, Вашингтон и Берлин е четврт таков од овој тип во светот
Споменикот на депортираните Евреи во Штип

Во 1985 година во Штип е подигнат Споменик на депортираните Евреи од тој град.

„Симфонија на мирот“, дело на Томе Серафимовски, посветена на депортираните Скопски Евреи

На 22 март 2005 година бил поставен камен-темелник на Меморијалниот центар на холокаустот во Скопје на местото каде некогаш се наоѓало скопското Еврејско маало. Меморијалниот центар претставува претставителен објект кој свечено бил пуштен во употреба на 10 март 2011 година. Меморијалниот центар е подигнат во спомен на жртвите кои своите животи ги завршиле воТреблинка. Центарот се простира на површина од 2700 метри квадратни и е изграден со средства од имотите на семејствата на убиените македонски Евреи кои немаат наследници. Средствата биле собрани во Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија, кој претходно работел на имотно-правните прашања поврзани со денационализацијата на земјиштето каде што е изграден Центарот.[22] Во Скопје, освен спомен плочата во монополот, на плоштадот Слобода, во 2005 била откриена склулптурата „Симфонија на мирот“ по повод 62 годишнината од депотацијата на Скопските Евери.[35]

Меморијалниот центар на холокаустот во Скопје претставува четврти ваков центар/музеј во светот. Освен во Скопје, музеи во спомен на жртвите на холокаустот постојат и во Ерусалим, Вашингтон и Берлин.[36]

Во спомен на депортираните македонски Евреи, македонска државна делегација во септември 2008 година во логорот Треблинка постави камен-обележје со натпис „Македонија“.[22][37][38]

Инаку секоја година Македонија оддава почит кон загинатите Евреи. Најчесто манифестацијата започнува со положување на цвеќе на споменикот на Евреите пред Тутунскиот комбинат во Скопје и со посета на гробиштата во Бутел, каде што се отпејува еврејската молитва за мртвите - кадиш. Во Драмскиот театар се одржува комеморативна седница, каде потоа се одржува некоја драмска претстава. Во Штип се посетуваат Еврејските гробишта и споменикот на убиените евреи, а додека во Битола се посетува детската градинка „Естреја Овадија - Мара“.

Белешки[уреди | уреди извор]

 1. Имињата со задебелени букви означуваат посебно семејство.

Поврзано[уреди | уреди извор]

Литература[уреди | уреди извор]

 1. Јовановска, Маја. „Урните со пепел на македонските Евреи жртви на Холокаустот на едно место“. Канал 5. Посетено на 2011-07-10.
 2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 Жамила Колономос, Вера Весковиќ-Вангели, Евреите во Македонија во Втората светска војна (1941-1945), Зборник на документи, том 1, и том 2, Скопје, 1986.
 3. 3,0 3,1 3,2 Vera Rich, Bulgaria: Shadows of the holocaust, The Lancet, Vol. 337, Issue 8750, Page 1152, 11 May 1991.
 4. Shlomo Alboher, The Jews of Monastir Macedonia - The Life and Times of the Departed Jewish Community of Bitola [1]
 5. 5,00 5,01 5,02 5,03 5,04 5,05 5,06 5,07 5,08 5,09 5,10 Bulgaria, Holocaust Encyclopedia http://www.ushmm.org/wlc/en/article.php?ModuleId=10005355
 6. 6,0 6,1 6,2 Битолските народноослободителни партизански одреди, СЗБ-НОВ, Битола, 1982.
 7. 7,0 7,1 Only 200 strong, Macedonia's Jews celebrate unity and new synagogue", Ruth E Gruber, Jewish World Review [2]
 8. Brustein, W.I., King, R.D. Balkan anti-Semitism: The cases of Bulgaria and Romania before the Holocaust, East European Politics and Societies Volume 18, Issue 3, June 2004, Pages 430-454
 9. E.J.Hollander, The final solution in Bulgaria and Romania: A comparative perspective, East European Politics and Societies, 22, May 2008, Pages 203-248.
 10. Милкова Ф., История на българската буржоазна държава и право през периода 1918-1944 г., С., 1976, с.192.
 11. 11,0 11,1 М.X. Константинов, Занаети и еснафи во Битола и околијата, Битола, 1961 г. стр. 25-79.
 12. 12,0 12,1 М.X. Константинов, Битолски Евреи, Прилози, бр. 1, Битола, 1960.
 13. 13,0 13,1 Жамила И. Колономос, Битолската еврејска заедница и нејзиното учество во НОВ 1941-1942 год, Зборник – Битола и Битолско во НОВ 1941 И 1942 г. (материјали од Симпозиумот одржан на 11, 12 и 13 април 1977) кн. 2, 1978 г. стр. 542,
 14. Brustein, W.I., King, R.D., Anti-semitism as a response to perceived jewish power: The cases of Bulgaria and Romania before the holocaust, Social Forces 83, December 2004, Pages 691-708
 15. Beyond Hitler's Grasp: The Heroic Rescue of Bulgaria's Jews, Michael Bar-Zohar, Adams Media Corporation, 2001, ISBN 158062541X, 298 pages.
 16. 16,0 16,1 16,2 16,3 16,4 16,5 Димитар Чулев, Израелскиот национален фонд открива нови моменти за улогата на бугарскиот суверен како божемен еврејски спасител - Депортација на Евреите за 300 марки по човек Среда, 19 јули 2000 г.
 17. 17,0 17,1 17,2 17,3 Димитар Чулев, Треба да добиеме морална сатисфакција од Бугарија - ИНТЕРВЈУ - Виктор Мизрахи, претседател на Еврејската заедница на Македонија за холокаусто, Утрински Весник, број 1115, 16 октомври 2006.
 18. 18,0 18,1 18,2 Steve Lipman , The Unknown Rescue, The Jewish Week, April 28, 2000
 19. 19,0 19,1 19,2 19,3 19,4 19,5 19,6 Аврамов, Румен. Комуналният капитализъм: Т.III. София, Фондация Българска наука и култура / Център за либерални стратегии, 2007. ISBN 978-954-90758-9-2.
 20. Remembering the Past - Jewish culture battling for survival in Macedonia, Zhidas Daskalovski
 21. The Holocaust in Macedonia: Deportation of Monastir Jewry, Mark Cohen, United States Holocaust Memorial Museum
 22. 22,0 22,1 22,2 22,3 Отворање на Меморијалниот центар на холокаустот, Press24, 10 март 2011
 23. Архивот му подари вредни артефакти на музејот на холокаустот, 24 февруари 2011 [3]
 24. Беа, загинаа, останаа. Скопје: Историски Архив. 1969. стр. 331–383. На |first= му недостасува |last= (help)
 25. 25,0 25,1 Давид Пипера, Јеврејски алманах 1968-1970, Савез јеврејских општина Југославије.
 26. 26,0 26,1 26,2 G. Adamson, Selective perceptions: The Stockholm International Forum on the Holocaust, Patterns of Prejudice, Volume 34, 2000, 65-71.
 27. 27,0 27,1 27,2 27,3 27,4 Yossi Melman and Haaretz Correspondent, Bulgaria accepts blame for deaths of 11,000 Jews in Shoah, HAARETZ (20.03.2008) [4]
 28. 28,0 28,1 TRIBUTE, Tsar Boris III of Bulgaria, the Tsar Unifier and Savior of the Bulgarian Jews THE NATIONAL HERO, Holocaust Survivors and Remembrance Project
 29. Честваме 66 години от спасяването на българските евреи, News.bg (10.03.2009) [5]
 30. Bulgaria Honors Holocaust Vicitms, 1943 Rescue of Jews, Novinite.com (10 март 2011) [6]
 31. Отбелязваме спасението на евреите в България, News.bg, 10.03.2011
 32. Ива Иванова, Скопие ни "захапа" и за евреите, News.bg 10.03.2011
 33. 33,0 33,1 33,2 33,3 Бранко Горгевски, ИСТОРИСКО ПРИЗНАНИЕ ОД БУГАРСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ - Бугарија призна вина за македонските Евреи, Дневник, 17 април 2008 [7]
 34. 34,0 34,1 34,2 34,3 Първанов поел в Израел вината за избиването на 11.000 евреи, Сега (29.3.2008) [8]
 35. "Симфонија на мирот" на плоштадот Слобода“. Дневник. 2005. Архивирано од изворникот на 2016-03-04. Посетено на 2011-08-14.
 36. Соња Трајковска, Отворен Меморијален центар на холокаустот во Скопје, VOANews, 10 март 2011. [9]
 37. Марјан Николовски, Во Треблинка осамна Македонија, Вечер, 24 септември 2008. [10].
 38. Татјана Поповска Наш, Камен од Македонија поставен во Треблинка, ТАЖНА ЦЕРЕМОНИЈА ВО ПОЛСКИОТ ЛОГОР НА СМРТТА, Дневник, 24 септември 2008. [11].

Надворешни врски[уреди | уреди извор]

Документи


Статијата „Депортација на Евреите од Македонија“ е избрана статија. Ве повикуваме и Вас да напишете и предложите избрана статија (останати избрани статии).