Демографски карти на Сан Франциско

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Овие „тематски карти“ на Сан Франциско, Калифорнија ги илустрираат различните населби и го прикажуваат демографскиот контраст на овој разнолик град. Изберете ги сликите за поголема верзија или повеќе информации. Сликите се креирани од американскиот пронаоѓач на факти направен од Бирото за Попис на САД. ([1])

Расни и Етнички Групи[уреди | уреди извор]


Година и Пол[уреди | уреди извор]

Машки за секои 100 женски


Економија[уреди | уреди извор]

Куќен приход
Семеен приход
Процент на сиромаштија
Приход на машки работници
Процент на невработеност


Погледни Исто[уреди | уреди извор]