Дединска Река

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
Дединска Река
ЗемјаМакедонија Македонија
Слив
Главен изворСмрдеш

Дединска Река - Река во Југоисточна Македонија и се разводнува во Радовишко Поле

Течение[edit | edit source]

Реката извира на планината Смрдеш, поминува низ селото Дедино и се разводнува во Радовишкото Поле[1]

Поврзано[edit | edit source]

Наводи[edit | edit source]

  1. Петрушевски, Илија; Маркоски, Благоја (2014) (на македонски). Реките во Република Македонија. Скопје: Геомап. стр. 26. ISBN 978-9989-2117-6-8.