Девојки (Џеклин Вилсон)

Од Википедија — слободната енциклопедија

„Девојки“ (англиски: Girls) — циклус романи за деца на англиската писателка Џеклин Вилсон.

Содржина[уреди | уреди извор]

Циклусот го сочинуваат романите:[1]

  1. Вљубени девојки
  2. Девојки под притисок
  3. Девојки излезени до доцна
  4. Расплакани девојки

Осврт врз циклусот[уреди | уреди извор]

Весникот „Financial Times“ напишал за неа дека „има култ на личноста што го следат постарите девојки поради нејзината откачена, комична серија за трите најдобри другарки“, додека според весникот „Daily Telegraph“, „прекрасните книги на Џеклин Вилсон за трите другарки Ели, Магда и Нејдин се... прецизни, забавни, лесни за читање и покриваат сè што би сакале да знаете за збрканиот, вознемирувачки процес за растењето денес.[2]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Џеклин Вилсон, Расплакани девојки. Икона, Скопје, 2009.
  2. Џеклин Вилсон, Расплакани девојки. Икона, Скопје, 2009, стр. 186.