Дебелјанова куќа

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Дебелјановата куќа

Дебелјановата куќа е куќа музеј во бугарскиот град Копривштица.

Првиот кат на куќата е обоен во сино, а вториот е дрвен. Напред се наоѓа двор со голема цветна градина. Во неа има насади на борови и вишнови дрва.

Во ова куќа е роден поетот Димчо Дебелјанов.