Да му се насмееш на животот

Од Википедија — слободната енциклопедија

Да му се насмееш на животот - збирка поезија на македонската поетеса Ана Бунтеска, објавена од издавачката куќа „Матица македонска“ во 2017 година.

Опис на книгата[уреди | уреди извор]

Збирката содржи вкупно 90 песни. Лектурата ја направил Здраво Ќорвезировски, техничката обработка на корицата е дело на Владимир Мирчевски (според илустрацијата на отец Пимен), а електронската реализација е дело на Методија Николовски. Книгата, со обем од 236 страници и со димензии од 21 сантиметар, е испечатена во печатницата „Графостил“, во тираж од 500 примероци. Книгата е каталогизацирана во НУБ „Св. Климент Охридски“, а ја има меѓународната ознака ISBN 978-608-10-0556-1.[1]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Ана Бунтеска, Да му се насмееш на животот. Скопје: Матица Македонска, 2017.