Гудвудски погон

Од Википедија — слободната енциклопедија

Гудвудскиот погон (англ. Goodwood Plant) е дирекција и центар за дизајн, изработка и склопување на автомобили на производителот Rolls-Royce.

Локација на Гудвудски погон