Губернатор

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Губернатор бил управник на губернија за време на царска Русија. Но и во денешно време се користи оваа титула. Така на чело со некои руски административни единици управуваат губернатори, иако тие не се губернии. На чело на административните единици во Грузија и Ерменија се губернтори.