Групен секс

Од Википедија — слободната енциклопедија
Петер Фенди, 1835

Групен секс е сексуално однесување кое инволвира повеќе од двајца партнери. Групниот секс може да се одвива меѓу луѓе со сите сексуални ориентации и полови. Исто така, групниот секс може да се одвива и меѓу животните, како што се американските муфлони.

Групниот секс може да се одвива на јавни места, бордели, интимни простории, сексуални забави, сексуални клубови и останати места. Во местата каде немоногамниот секс е табу или е нелегален, тогаш групниот секс се одвива во приватни места, како што се домови, хотелски соби или приватни клубови.

Групниот секс како мотив во популарната култура[уреди | уреди извор]

Поврзано[уреди | уреди извор]

Користена литература[уреди | уреди извор]

  • Legman, Gershon (1969). Oragenitalism : Oral Techniques in Genital Excitation. New York: The Julian Press Inc.
  • Partridge, Burgo (1960). A History of Orgies.
  • Talese, Gay (1980). Thy Neighbor's Wife.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]

  • Weinberg, Martin S.; Williams, Colin J. (1975). „Gay Baths and the Social Organization of Impersonal Sex“. Social Problems. 23 (2): 124–136. doi:10.1525/sp.1975.23.2.03a00020.
  1. DISCOGS, Circle Jerks – Group Sex (пристапено на 28.4.2022)