Грб на град Витез

Од Википедија — слободната енциклопедија
Грб на град Витез
Подробно
Грбоносецград Витез

Грбот на градот Витез е во облик на штит во жолта боја во кој се наоѓа уште еден штит во црвена боја на кој е прикажан средновековен витез на коњ со подигнат меч и во полна борбена опрема.