Грб на Свети Пјер и Микелон

Од Википедија — слободната енциклопедија
Грбот на Свети Пјер и Микелон

Грбот на Свети Пјер и Микелон е сличен на грбот на знамето на Свети Пјер и Микелон и го содржи натписот "A mare labor". Грбот е дизајниран пред знамеот. Поголемиот дел од грбот го савзема жолтиот брод "Grande Hermine", а трите квадрати во горнат аполовина ги претставуваат Баскијците, Бретонците и Норманите.

Поврзано[уреди | уреди извор]