Грб на Британските Девствени Острови

Од Википедија — слободната енциклопедија
Грбот на Британските Девствени Острови

Грбот на Британските Девствени Острови е усвоен во 1960 година. Грбот се состои од штит на којшто се наоѓа жена во бело и која држи лампа, како и единаесет други лампи околу неа на зелена позадина. Жената ја претставува светата Урсула шетала по Европа заедно со 11.000 девици. Под грбот стои натписот "Vigilate".

Поврзано[уреди | уреди извор]