Гранична шпедиција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Гранична шпедиција е шпедиција која претежно се занимава со гранично царинење на извозна, увозна стока и со други работи кои се во врска со преминувањето ан царинските линии (државни граници). Работите на граничната шпедиција ги вршат гранични шпедитери како посебен вид стручњаци во меѓудржавната шпедиција.