Горјан Ѓорѓиев

Од Википедија — слободната енциклопедија
Горјан Ѓорѓиев
Роден 1965
Скопје, СФРЈ денешна Република Македонија
Занимање ликовен уметник
„БИК„

Горјан Ѓорѓиев (роден 1965 во Скопје) — македонски ликовен уметник.

Кариера[уреди | уреди извор]

Дипломирал на Академија за ликовни умстности во Скопје, отсек сликарство, 1987 г. Член е на ДЛУМ од 1988 год. Учествувал на многу перформанси, групни изложби и колонии во земјата и во странство. Живее и работи во Скопје.

................https://www.pinterest.com/ggorjan/

Самостојни изложби[уреди | уреди извор]

 • Центар за култура и информации Скопје 1993 г.
 • Галерија Стоби. Скопје 1994 г.
 • Салон на ДЛУМ. Скопјс 1995 г.
 • Културен центар, Струмица1995 г.
 • Галерија ВИД. Белград 1997 г.
 • Музеј на Град Скопје. Скопје 2000 г.
 • Уметничка галерија. Битола 2001 г.
 • Уметничка галерија. Оливер 2007 г.
 • Уметничка галерија. АРМ 2008 г.
 • Центар за култура и информации Скопје 2009 г.
 • Национална Галерија - Мала станица. 2010 г.
 • Галерија БЛОК. Белград 2010 г.
 • Градска галерија Арт Подгорица, Црна Гора 2010 г.
 • Галерија Око, Скопје 2012 г.
 • Галерија МКЦ , Скопје 2015 г. DI ALLURE Art Gallery, Saint Paul de Vence  Франција 2017