Горноалтајска Автономна Советска Социјалистичка Република

Од Википедија — слободната енциклопедија
Горно-алтајска автономна советска социјалистичка република
автономна советска социјалистичка република
1990 – 1991
Местоположба на Горно-алтајска
The location of the Gorno-Altai ASSR.
Главен град Горно-алтајск
Државно уредување автономна советска социјалистичка република
Историја
 -  Основана 1990
 -  Замрела 1991

Горноалтајска Автономна Советска Социјалистичка Република (руски: Горно-Алтайская Автономная Советская Социалистическая Республик) била автономна република во Советскиот Сојуз во составот на Руска СФСР.