Големото стапало

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Постои легенда за животно слично на мајмунот што се однесува како човечко суштество, а живее во шумите на Северна Америка. Ниедно такво суштество досега не било фатено, иако многу ловци и излетници тврдат дека го виделе или дека виделе негови траги, поради што го викаат Големото стапало (Big foot) . Слични приказни раскажуваат Јетите на Хималаите.