Прејди на содржината

Гнеј Егнациј

Од Википедија — слободната енциклопедија

Гнеј Егнациј или Гнеј Игнациј (латински: Gnæus Egnatius) бил проконзул во времето на Римската република. По негова иницијатива е изградена епонимната Вија Егнација, започната во 146 п.н.е., а завршена во 120 п.н.е..