Глориja (пеjачка)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Gloria singer.JPG
Роден Галина Пенева Иванова
28 јуни 1973 (1973-06-28) (45 г.)
Русе, Народна Република Бугарија
Занимање пејачка

Глориjа (бугарски: Галина Пенева Иванова) родена на 28 jуни 1973 година) е бугарска пејачка.

Дискографија[уреди | уреди извор]

  • 1994 — Щастието е магия
  • 1995 — За добро или зло
  • 1996 — Ангел с дяволска душа
  • 1997 — Носталгия
  • 1998 — Стопроцентова жена
  • 2000 — 12 диаманта
  • 2001 — Илюзия
  • 2003 — Крепост
  • 2005 — Влюбена в живота
  • 2007 — Благодаря
  • 2011 — Имам нужда от теб
  • 2013 — Пътеки
  • 2015 — Пясъчни кули