Германската асоцијација за соларна индустрија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Германската асоцијација за соларна индустрија (гер: Bundesverband Solarwirtschaft e. V. [ BSW-Solar ]) е интересна група на германската индустрија за соларна енергија.

Потенцијален потенцијал за соларна енергија во Германија

Со повеќе од 800 компании-членки BSW-Solar делува како информативен, посреднички и комуникациски канал помеѓу соларните бизниси и германската влада. BSW-Solar ги претставува заедничките комерцијални интереси на бизнисите во рамките на синџирот на вредности на соларната енергија и врши одлучувачко влијание врз создавањето и обезбедувањето на соодветна рамка за стабилен раст, а со тоа и на осигурување на инвестициите низ целата соларна индустрија. Целта на здружението е да се воспостави сончевата енергија како цврст столб на глобалното снабдување со енергија.

BSW-Solar им помага на своите членови со правни прашања, известува за политиките за поддршка и обезбедува стабилни рамковни услови за индустријата. Целта е да се поддржи спроведувањето на сончевата енергија како клучен дел од енергетскиот микс и да се зајакне конкурентноста на соларните технологии во споредба со другите извори на енергија. BSW-Solar, исто така, иницира истражувања за внатрешен пазар и физибилити студии за да им обезбеди информации од прва рака на своите членови. Обезбедува меѓународни деловни контакти, објавува насоки и дава совети за политиката за тоа како да развијат нови соларни пазари.

Според сопствената референца, асоцијацијата се обидува да воспостави позитивна соработна и индустриски индетитет. BSW-солар има иницијатива за најголемата национална соларна кампања ,, Недела на сонцето'' за да ја подигне јавната свест. Кампањата е подражана од Федеративното министерство за животна средина и дистрибурита доста информативен материјал во многу Германски градови и локални средини како и во манукатруата, компаниите .

Наводи[уреди | уреди извор]