Генерална конфедерација на грчки работници

Од Википедија — слободната енциклопедија

Генералната конфедерација на грчки работници (ГСЕЕ, на грчки: Γενική Συνομοσπονδία Εργατων Ελλάδας, ΓΣΕΕ, Геники́ Синомоспонди́а Ергатон Еллáдас) е највисокото синдикално тело во Грција. Основана е во 1918 и е поврзана со Меѓународната синдикална конфедерација.