Временска функција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Временската функција се состои во совладување на временските разлики меѓу производителите и потрошувачите на добра. Ова совладување се остварува само физички. Се состои во ангажирање на шпедитерот во врска со складирањето на стоката, складишните трошоци и трошоците на осигурување со цел да се изнајде временски најдобар пазар.