Вооружување на македонската полиција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Изглед Вид Употреба Белешка
Crvena Zastava 99.jpg CZ 99 Регуларна употреба
Zastava M70AB2 Hunter la5.JPG Zastava M70 AB2 Специјална употреба Се користи за специјални ситуации како вооружени конфликти, но исто така може да се користат секојдневно од стражарите на полициски станици.
Remington Model 700.JPG Remington 700 Специјална употреба Се користи за специјални ситуации од тимот на снајперисти во ЕБР.