Вињета (графика)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Вињета
За други употреби на зборот Вињета, видете Вињета.

Вињета (од француски: vignette), во графичкиот дизајн е украс на книга или весник, кој ги разделува деловите или главите на книгите, или пак служи за украсување на рабовите.