Викторија, Лабуан

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Финнскискиот парк „Лабуан“ во Викторија


Викторија е главниот град на Федералната Територија Лабуан на Малезија. Името на градот како Викторија во последно време не се користи од страна на Малезиските власти. Официјалнот име е Бандар Лабуан (Град Лабуан, јави: بندر لابوان). Во градот постои голем т.н. финански парх кој содржи големи комплекси на офшор банки, осигурителни компании и инвестициони фондови. Тук има и голема конгресна сала и голем тргосвки центар.